Υπέρ της συμφωνίας TTIP Μέρκελ και Ομπάμα

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τάχθηκαν σήμερα υπέρ της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου ΗΠΑ-ΕΕ, καθώς θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, μεταδίδει το Reuters.

Η Μέρκελ αναμένεται να συζητήσει την συμφωνία Διατλαντική Συμφωνία

Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) με τον Ομπάμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε εμπορική έκθεση στο Ανόβερο αύριο και τη Δευτέρα, την ώρα που η στήριξη προς τη συγκεκριμένη συμφωνία κάνει 'βουτιά' και στις δυο χώρες.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές διαδήλωσαν στο Ανόβερο σήμερα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία. Η αστυνομία γνωστοποίησε πως στην διαδήλωση πήραν μέρος 35.00 άνθρωποι, ενώ οι διοργανωτές έκαναν λόγο για υπερδιπλάσιο αριθμό.

«Το TTIP είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προωθήσουμε την ανάπτυξη και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας», δήλωσε σε συνέντευξή του στην Bild ο Ομπάμα.

Η Μέρκελ ανέφερε στο εβδομαδιαίο podcast της πως η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα είναι μια κατάσταση από την οποία όλοι θα βγουν κερδισμένοι, προσθέτοντας πως «είναι καλό για μας καθώς θα μπορούμε να εκτιμήσουμε τους ανταγωνιστές μας».

Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας. Οι υπέρμαχοι της συμφωνίας υποστηρίζουν πως θα οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη ενώ οι πολέμιοι ότι θα μπορούσε να υπονομεύσει τα δικαιώματα των καταναλωτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα