Ζάιμπερτ: Θέλουμε μία κοινή ευρωπαϊκή, συνολική λύση για το προσφυγικό

Όλοι στην Ευρώπη πρέπει να δρουν από κοινού, αντί να λαμβάνουν αποφάσεις σε κύκλο μερικών κρατών - μελών, με αποκλεισμό άλλων κρατών - μελών, τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να κλείσει τα σύνορα.

"Μπορώ μόνο να τονίσω για άλλη μια φορά τη γενική μας πεποίθηση: ενδιαφερόμαστε για μία κοινή ευρωπαϊκή, συνολική λύση. Μια λύση

η οποία θα μειώσει τον αριθμό των παράνομων μεταναστών για όλα τα κράτη - μέλη αισθητά και μόνιμα. Και αυτό βεβαίως γίνεται με το να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες του προβλήματος. Σε αυτό το πλαίσιο, η προσέγγισή μας είναι ότι όλοι στην Ευρώπη πρέπει να δρουν από κοινού, αντί να λαμβάνουν αποφάσεις σε κύκλο μερικών κρατών - μελών, με αποκλεισμό άλλων κρατών-μελών", δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Παράλληλα, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με πληροφορίες που θέλουν τους πρόσφυγες να αναζητούν νέα περάσματα μέσω της Αλβανίας προς την Ιταλία, σημείωσε πως "εθνικά συνοριακά μέτρα του ενός ή του άλλου είδους δεν θα οδηγήσουν στο να μην έρχονται πια πρόσφυγες, αλλά στο να αναζητήσουν οι διακινητές νέες διαδρομές". Ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει με στοιχεία την ύπαρξη νέων διαδρομών.

Keywords
Τυχαία Θέματα