Ανταπόκριση περασμάτων : Μια περίεργη χρονιά περασμάτων σε εξέλιξη….12/9/2023

20:10 12/9/2023 - Πηγή: iHunt

Μια περίεργη χρονιά από πλευράς περασμάτων είναι η φετινή. Λέμε περίεργη γιατί τα τρυγόνια προφανώς μπερδεμένα από τις μεγάλες πυρκαγιές στον Έβρο εγκατέλειψαν πιο γρήγορα από ότι έπρεπε τα βουνά και τους κάμπους του Εβρου και έτσι μια μέρα πριν αρχίσει το κυνήγι είχαμε μεγάλες μετατοπίσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η χρονιά φαινόταν να πηγαίνει μια χαρά με αρκετά πουλιά σε κεντρική και δυτική Μακεδονία όμως πάνω στην αρχή των περασμάτων η κακοκαιρία Daniel τα μπέρδεψε για ακόμη μια φορά. Σκόρπια τρυγόνια πέρναγαν χωρίς όμως να γίνει κάτι το αξιόλογο. Μερικά πουλιά από τα κυκλαδονήσια,

μερικά από τα κεντρική Ελλάδα τίποτα όμως αξιόλογο και ας μην ξεχνάμε ότι παραδοσιακά γίνεται κάποιο καλό πέρασμα μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου. Μπορεί να μας το κρατάνε τα τρυγόνια για το τέλος.

Ορτύκια

Μια εξαιρετική χρονιά για πολλές περιοχές της χώρας. Φλώρινα, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη και λιγότερο Σέρρες. Βέβαια μέχρι πριν τις τελευταίες βροχές τα ορτύκια ήταν άφαντα ή καλύτερα δύσκολα ανιχνεύσιμα. Οι βροχές έχουν βοηθήσει σκυλιά και κυνηγούς.

Πολλά ορτύκια μέχρι πριν την κακοκαιρία βρίσκονταν στα αλπικά των μεγάλων ορεινών και μάλιστα σε εκπαιδευτικά πέρδικας στην Ήπειρο και στη Μακεδονία οι κυνηγοί αντάμωσαν και πολλά μικρά ορτυκάκια. Η κακοκαιρία τα ανάγκασε να κατέβουν στους κάμπους πριν αρχίσει το μεγάλο τους ταξίδι.

Αρκετά τα πουλιά και στις περιοχές που το κυνήγι αρχίζει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Φάσσες

Κάθε χρόνο και καλύτερα με τις ντοπιάρες φάσσες. Ο πληθυσμός τους αυξάνεται χρόνο με το χρόνο και οι καρπώσεις μεγαλώνουν. Αρκετά τα πουλιά στην έναρξη σε Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς και Δυτική Μακεδονία.

The post Ανταπόκριση περασμάτων : Μια περίεργη χρονιά περασμάτων σε εξέλιξη….12/9/2023 appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανταπόκριση, … 1292023,antapokrisi, … 1292023