Χανιά : «Ένοχος» 25χρονος που πυροβόλησε θηροφύλακες

09:48 27/5/2023 - Πηγή: iHunt

Ένοχος για τους πυροβολισμούς σε βάρος θηροφυλάκων στο Λαφονήσι το 2019 κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων ένας 25χρονος σήμερα Χανιώτης.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 20 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 4 χρόνια και 3 μήνες)

Ο 25χρονος ήταν κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ωστόσο μετά και από πρόταση της εισαγγελέα έδρας, η κατηγορία μετατράπηκε σε «επικίνδυνη σωματική βλάβη». Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για την παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και λαθροθηρία, αλλά του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του προτέρου έντιμου

βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

Στην κατάθεση του ο πρώτος θηροφύλακας σημείωσε πως είχαν εντοπιστεί άτομα να βγαίνουν με προβολείς τη νύχτα στην περιοχή του Λαφονησιού και να κυνηγούν λαθραία. Μάλιστα, όπως ανέφερε «είχε επισημανθεί και το σπίτι από όπου ξεκινούσαν.

Οι θηροφύλακες παρακολούθησαν το σπίτι και τη νύχτα του συμβάντος είδαν δύο άτομα να βγαίνουν πάλι με φακούς, τους έστησαν ενέδρα και όταν είδαν έναν εξ’ αυτών να τους πλησιάζει βγήκαν μπροστά του με τους φακούς τους και του ζήτησαν να παραδοθεί φωνάζοντας “Θηροφυλακή”.

Τότε ο κατηγορούμενος «φώναξε “θα σε σκοτώσω” και είπε μια απρεπή λέξη και πυροβόλησε δύο φορές με την καραμπίνα προς τη μεριά μου. Εγώ έπεσα στα δεξιά μου και τα σκάγια έπεσαν στο έδαφος δίπλα μου. Αν δεν έπεφτα κάτω θα δεχόμουν τα σκάγια » ανέφερε ένας εκ των θηροφυλάκων, σημειώνοντας πως στη συνέχεια ο κατηγορούμενος τράπηκε σε φυγή και οι θηροφύλακες τον κυνήγησαν και τον συνέλαβαν μετά από πάλη μαζί του.

Ένας δεύτερος θηροφύλακας εκτίμησε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε σκοπό να σκοτώσει αλλά να φοβίσει τους θηροφύλακες και όταν τον συνέλαβαν φαίνονταν ότι ήταν “σαν χαμένος”. «Δεν ήθελε να σκοτώσει αλλά θα μπορούσε γιατί ήταν άσχετος από όπλα» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε η κατάθεση και τρίτου θηροφύλακα που ήταν μακριά από το συμβάν καθώς και μάρτυρα υπεράσπισης. Ο μάρτυρας υπεράσπισης περιέγραψε τον 25χρονο ως «ένα εξαιρετικό παιδί, φιλότιμο, εργατικό, του έχουν εμπιστευτεί την περιουσία τους οι κάτοικοι της περιοχής. Ήταν ένα ατυχές περιστατικό».

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη από τους θηροφύλακες και τόνισε πως ο ίδιος δεν κατάλαβε ακούγοντας τις φωνές τους ότι ήταν άνθρωποι της θηροφυλακής, φοβήθηκε και πυροβόλησε στον αέρα και όχι προς την πλευρά των θηροφυλάκων. Αρνήθηκε επίσης ότι είπε τη φράση «θα σε σκοτώσω».

Στην ίδια κατεύθυνση και ο δικηγόρος υπεράσπισης τόνισε πως η απόσταση μεταξύ του κατηγορούμενου και των θηροφυλάκων ήταν τόσο μικρή που αν ήθελε να τους σκοτώσει θα το είχε κάνει.

Πηγή :https://www.haniotika-nea.gr/

The post Χανιά : «Ένοχος» 25χρονος που πυροβόλησε θηροφύλακες appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα