Δυο λαγόσκυλα νεκρά από επίθεση λύκων στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας….VIDEOS

04:36 21/5/2024 - Πηγή: iHunt

Σε κανονικό σφαγείο κυνηγόσκυλων από λύκους, τείνει να μετατραπεί πλέον ΚΑΙ ο νομός Ευρυτανίας. ΝΕΟ, ΔΙΠΛΟ κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε άλλα 2 κυνηγόσκυλα σημειώθηκε το Σάββατο 27/04/24 στην περιοχή Λαίσματα, του Όρους Καλιακούδα, στο Μεγάλο Χωριό Καρπενησίου, κατά την διάρκεια άοπλης εξόδου για τρέξιμο, ξεμούδιασμα και βόλτα.

Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Γιώργο Τσουκανά να θρηνήσει 2 από τους αγαπημένους του τετράποδους συνεργάτες, φίλους και συντρόφους, θύματα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και

εθισμό των λύκων στο εύκολο και ακίνδυνο γεύμα που αντιπροσωπεύει το σκυλίσιο κρέας και να νιώσουν για τα καλά την “ευεργετική” παρουσία των “σπάνιων” στο οικοσύστημα και στα σκυλιά τους !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Νεκρά τρια λαγόσκυλα από επίθεση αγέλης λύκων στη Μικρομηλιά Δράμας…VIDEO

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Ήρα,2 χρονών, Σεγκούτσι – Μαρεμάνο και την Ντιάνα, 9 χρονών, Σεγκούτσι τις οποίες έβγαλε ο Γιώργος με δυο φίλους του το Σάββατο 27/04/24 στην περιοχή Λαίσματα, του Όρους Καλιακούδα, για τρέξιμο, ξεμούδιασμα και βόλτα.

Τα σκυλιά είχαν σηκώσει λαγό και οι 3 φίλοι παρακολουθούσαν την εξέλιξη της καταδίωξης. Γύρω στο δεκάλεπτο από την στιγμή που τα έλυσαν άκουσαν ουρλιαχτά πόνου και μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στο Gps έβλεπε την Ντιάνα ως ακίνητη στα 500 μέτρα μακριά του και την άκουγε να σπαράζει από τους πόνους, ενώ η Ήρα συνέχιζε την καταδίωξη.

Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξε τις φωνές, ενώ παράλληλα άρχισε να τρέχει προς τα σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps και να ρίχνει στον αέρα με το εκπαιδευτικό πιστολάκι που είχε μαζί του. Ωστόσο όσο φώναζε έβλεπε στο Gps την Ντιάνα να απομακρύνετε καθώς οι λύκοι την τράβαγαν μαζί τους. Ο Γιώργος επιτάχυνε και συνέχισε να φωνάζει ακομα πιο δυνατά και άγρια σε μια απελπισμένη προσπάθεια να σώσει την αγαπημένη του σκυλίτσα και τελικά τα κατάφερε.

Όταν πλησίαζε είδε 2 λύκους να φεύγουν τρέχοντας από το σημείο ενώ η Ντιάνα ήταν κυριολεκτικά σε κακά χάλια, δαγκωμένη σε πολλά σημεία και ανήμπορη να σηκωθεί. Εκείνη ακριβώς την στιγμή άλλοι λύκοι από την αγέλη έπιασαν και την Ήρα σε άλλο σημείο.

https://ihunt.gr/wp-content/uploads/2024/05/att.IDXngNuvKz0wQiKHo4v0EkmfwDMWtltLvGDgXOymtuA.mp4

Χρόνος για χάσιμο δεν υπήρχε αφού η Ντιάνα χαροπάλευε μέσα στα αίματα, οπότε ο Δημήτρης την πήρε αγκαλιά ως το αμάξι και από εκεί έφυγε σφαίρα για την κτηνιατρική κλινική, ενώ ο Γιώργος και ο Γρηγόρης συνέχισαν να ακολουθούν στο GPS το στίγμα της Ήρας που ολοένα απομακρύνονταν καθώς οι λύκοι την έσερναν μαζί τους.

Όταν μετά από 45′ ασταμάτητου αγώνα και φωνών, οι 2 φίλοι πλησίασαν στο σημείο έκαναν άλλη μια ώρα για να βρουν την Ήρα επειδή οι λύκοι την είχανε θάψει και το σήμα μια υπήρχε και μια χάνονταν και ενώ ήταν κοντά έπρεπε τελικά να παρατηρήσει ο Γιώργος την κόκκινη κουκίδα της κεραίας που εξείχε από το χώμα και να ανασύρουν το μισοφαγωμένο σώμα της ατυχής Ήρας.

https://ihunt.gr/wp-content/uploads/2024/05/att.7N6zwK8-AvXK8tDb6Pqur-jbFq1GxbPbVl7hbi8FTmU.mp4

Για την ιστορία, η Ντιάνα γλύτωσε χάρη στην ταχύτητα και την αγάπη των κυνηγών, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι το σκυλί που ήταν πριν την “αλληλεπίδραση” που είχε με τους λύκους αφού είναι σακατεμένη και δεν ανοίγεται πολύ, ενώ πλέον φοβάται και προσέχει πάντα για λύκους.

https://ihunt.gr/wp-content/uploads/2024/05/att.BcgUa8O2PGYmUs0nMYRTOuOWi_4H_bzgWafkhj1RXMI.mp4

Ο Γιώργος σχολιάζει : ” Ο τόπος έχει πολύ λύκο, βράζει στην κυριολεξία όλος ο νομός και χρόνο με τον χρόνο η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη, όχι μόνο στο να βρούμε μια καθαρή και ασφαλή περιοχή για εκπαιδευτικά (αφού ακόμα και οι υποτιθέμενες ζώνες εκγύμνασης είναι γεμάτες από λύκους) αλλά ακόμα και όταν αρχίζει η κυνηγετική περίοδος, τρέμουμε για τις ζωές των τετράποδων συντρόφων τους, αφού πλέον δεν ξέρουμε αν υπάρχει ακίνδυνη περιοχή !!! Ο Γιώργος συνεχίζει : ” Αλλάζουμε συνεχώς περιοχές, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε πάει στο Κλαυσί όπου συναντήσαμε αγέλη 7 λύκων, εννοείται ότι φύγαμε αμέσως. Τα ίδια και στο Μουζίλο, στην Ανιαδα, Φουρνά, Κρίκελλο, Στάβλους, Βούτυρο, Νόστιμο, Χελιδόνα, Δομνίστα, Στουρνάρα κ.τ.λ. Πλέον δεν ξέρουμε που να πάμε να κυνηγήσουμε ή έστω να λύσουμε τα σκυλιά μας να τρέξουν με ασφάλεια γιατί παντού υπάρχουν λύκοι !!! Μετά από κάθε επίθεση αλλάζουμε περιοχή, αλλά να που και πάλι στο ίδιο έργο θεατές !!! Παντού υπάρχουν λύκοι που τρώνε σκυλιά.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου

Το άρθρο Δυο λαγόσκυλα νεκρά από επίθεση λύκων στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας….VIDEOS εμφανίστηκε πρώτα στο iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα