Δυο πενταετής απαγορεύσεις θήρας στα καμένα του Ν. Ροδόπης

19:29 29/9/2023 - Πηγή: iHunt

Δυο πενταετής απαγορεύσεις θήρας στις καμένες περιοχές  εξέδωσε η Διεύθυνση δασών του Ν. Ροδόπης

Δύο πενταετής απαγορεύσεις θήρας

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει η απόφαση:

Απαγορεύουμε τη θήρα, όλων των θηρεύσιμων ειδών, για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών, ήτοι έως και τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου 2028-2029, σε ευρύτερη, της καείσας, έκταση, εμβαδού 12.614,60 στρεμμάτων, που βρίσκεται βόρεια του οικισμού Γρατινής του Δήμου Κομοτηνής Π.Ε. Ροδόπης, απεικονίζεται στο επισυναπτόμενο στην παρούσα απόσπασμα ορθοφωτογραφιών,

κλίμακας 1: 28.000, με αποτύπωση της έκτασης σε σύστημα συντεταγμένων ΕΓΣΑ ’87, η περίμετρος της οποίας έκτασης καταγράφεται περιγραφικά ως εξής:

Με σημείο έναρξης το δρόμο που βρίσκεται βορειοανατολικά του οικισμού Γρατινής, στο σημείο πλησίον των Κοιμητηρίων, κινείται βόρεια, ενώ στη δεύτερη διχάλα που απαντά, συνεχίζει ανατολικά, διασχίζοντας τα δημόσια δάση Γρατινής, μέχρι συναντήσεως με δασικό δρόμο και από κει δυτικά για μερικά μέτρα ακολουθεί ανώνυμο ρέμα ως το σημείο τομής αυτού με χωματόδρομο.

Από εκεί, με κατεύθυνση βορειοανατολικά, κινείται πάνω στο χωματόδρομο και στη συνέχεια βόρεια κατά μήκος ανώνυμου ρέματος έως σημείου όπου, με κατεύθυνση δυτικά ακολουθεί ανώνυμη ράχη μέχρι συναντήσεως με δρόμο και μετά κινείται βόρεια φτάνοντας έως το νοτιοανατολικό όριο του Καταφυγίου Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) Πατέρμων-Άδας.

Στη συνέχεια κατευθύνεται δυτικά και μετά νότια και δυτικά, ακολουθώντας ανώνυμο ρέμα έως σημείου συναντήσεως με αυχένα, που με πορεία νοτιοδυτική καταλήγει στην περιοχή βόρεια της Λίμνης του Φράγματος Γρατινής.

Από εκεί ακολουθώντας ανώνυμες ράχες καταλήγει σε μονοπάτι και κινείται πάνω σε αυτό για μερικά μέτρα νοτιοδυτικά και μετά με πορεία νοτιοανατολικά εντός ρέματος, τέμνει χωματόδρομο και συνεχίζει νότια και μετά ανατολικά μέσα στο δάσος ακολουθώντας ράχες και ρέματα έως το σημείο, όπου υφίστανται πρόχειρες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Από εκεί ακολουθεί τον χωματόδρομο προς τα νοτιοανατολικά, που καταλήγει σε ασφαλτόδρο- μο που οδηγεί στον κεντρικό δρόμο προς το Φράγμα ΔΕΗ της Γρατινής και κινείται ανατολικά από δρόμο που οδηγεί στη θέση Άγιος Φανούριος, που βρίσκεται βορειοδυτικά του οικισμού Γρατινής.

Τέλος, κινείται κατά μήκος του αντιπυρικού δρόμου, στις παρυφές, βόρεια του οικισμού Γρατι- νής, μέχρι το σημείο έναρξης πλησίον των Κοιμητηρίων του χωριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Πενταετής απαγόρευση θήρας σε καμένες περιοχές στην Κέρκυρα

Η δεύτερη απόφαση αναφέρει :

Απαγορεύουμε τη θήρα, όλων των θηρεύσιμων ειδών, για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών, ήτοι έως και τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου 2028-2029, σε έκταση εμβαδού 37.648,80 στρεμμάτων, που βρίσκεται στην περιοχή Βόρεια των οικισμών Μέγα Πιστού, Σώστη, Ληνού και Πολυάνθου του Δήμου Ιάσμου Π.Ε. Ροδόπης, απεικονίζεται στο επισυναπτόμενο στην παρούσα, απόσπασμα ορθοφωτογραφιών, κλίμακας 1: 45.000, με αποτύπωση της έκτασης σε σύστημα συντεταγμένων ΕΓΣΑ ’87, η περίμετρος της οποίας έκτασης καταγράφεται περιγραφικά ως εξής:

Με σημείο έναρξης από τον αντιπυρικό δρόμο στη θέση βορειοδυτικά του οικισμού Μίσχος, κινείται βόρεια εντός ρέματος, μέχρι συναντήσεως με δασικό δρόμο.

Από εκεί με κατεύθυνση βορειοδυτική ακολουθεί το δρόμο αυτόν έως σημείο όπου, με κατεύθυνση δυτική, περνά από ανώνυμες ράχες και καταλήγει σε μεγάλο ρέμα.

Στη συνέχεια, ακολουθεί το εν λόγω ρέμα προς τα βόρεια έως σημείου όπου, κινούμενη δυτικά καταλήγει στην Επαρχιακή οδό προς τον οικισμό Κερασιάς, την οποία ακολουθεί προς βορρά έως το σημείο που ο δρόμος στρίβει ανατολικά προς το χωριό Βροντή.

Από εκείνο το σημείο, με πορεία προς τα δυτικά, κινείται σε ανώνυμο ρέμα και στη συνέχεια σε ανώνυμες ράχες και ρέματα έως το όριο του Καταφυγίου Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) Πόας-Διχάλας, όπου υπάρχει δασικός δρόμος, τον οποίο ακολουθεί για μερικά μέτρα.

Ακολούθως, με πορεία δυτική, διασχίζοντας ρέμα και ράχη, εισέρχεται εντός του εν λόγω ΚΑΖ και ακολουθεί πορεία νοτιοδυτική και μετά νότια, από μονοπάτια, ράχες και ρέματα, μέχρι συναντήσεως με τον κεντρικό ασφαλτόδρομο, στο ύψος της Γέφυρας Πολυάνθου στον ποταμό Κομψάτο.

Τέλος, κατευθύνεται προς το βορειοδυτικό όριο του οικισμού Πολυάνθου, όπου κινείται ανατο- λικά, επί του αντιπυρικού δρόμου, που υφίσταται στις παρυφές, βόρεια των οικισμών, Πολυάνθου, Ληνού, Σώστη, Μέγα Πιστού, μέχρι το σημείο έναρξης βορειοδυτικά του οικισμού Μίσχου.

The post Δυο πενταετής απαγορεύσεις θήρας στα καμένα του Ν. Ροδόπης appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα