Ένας λύκος στο ορυχείο του Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ στην Κοζάνη…VIDEO

07:40 25/2/2024 - Πηγή: iHunt
Ένας λύκος στο ορυχείο του Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ στην Κοζάνη

Όλο και πιο συχνές πλέον, καθημερινές θα λέγαμε ότι είναι οι εμφανίσεις άγριων ζώων μέσα σε χωριά και πόλεις, σε κατοικημένες περιοχές και γενικότερα δίπλα στους ανθρώπους.

Όπως συνηθίζουν να λένε οι ” ειδικοί ” αρκουδιάρηδες και λυκολόγοι των Μ.Κ.Ο. ” Υπάρχει πλέον εξοικείωση με τον άνθρωπο, με αποτέλεσμα να μην αισθάνονται ιδιαίτερη απειλή αλλά και το γεγονός ότι βρίσκουν τροφή σε κατοικημένες περιοχές ή σε σημεία με ανθρώπινη

παρουσία, είναι οι βασικές αιτίες που πλέον ολοένα και συχνότερα λύκοι εμφανίζονται σε μέρη που δεν τους έχουμε συνηθίσει.

” Εμείς από την πλευρά μας θα προσθέσουμε ότι αυτό συμβαίνει λόγω της ανεξέλεγκτης αύξησης του πληθυσμού τους και επιπλέον λόγω της γελοίας πολυετής (πάνω από 31 χρόνια για τον λύκο) απόλυτης προστασίας, έχουν ξεμάθει να φοβούνται τον άνθρωπο με ότι κακό αυτό συνεπάγεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Εντοπίστηκε ο πιο ταξιδιάρης λύκος στον κόσμο

Επίσης η “τροφή” που αναφέρουν έτσι όμορφα, γενικά, αόριστα και πονηρά οι ” ειδικοί ” αρκουδιάρηδες και λυκολόγοι των Μ.Κ.Ο. είναι ως επί το πλείστον τα καημένα τα αδέσποτα, σκυλιά αλλά και γάτες, αλλά και σε πολλές πλέον περιπτώσεις δεσποζόμενα ζώα μέσα από περιφραγμένες αυλές, χωρίς φυσικά να αναφέρουμε τα αμέτρητα πλέον λυκοφαγωμένα κυνηγόσκυλα, έξω στην ύπαιθρο.

ΝΕΑ λοιπόν εμφάνιση και καταγραφή λύκου έγινε πριν μερικές μέρες, πρωινή ώρα, στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ, στην Κοζάνη με τον σπάνιο σχετικά ατάραχο να παρελαύνει εμπρός από το μηχάνημα και το χειριστή του που εκτελούσε εργασίες στο Ορυχείο, ο οποίος έκπληκτος πρόλαβε και τον κατέγραψε με το κινητό του.

Δείτε το βίντεο…

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου 

The post Ένας λύκος στο ορυχείο του Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ στην Κοζάνη…VIDEO appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα