Φίλοι κυνηγοί ξυπνήστε!

12:31 27/10/2022 - Πηγή: iHunt

To ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι κατά του κυνηγίου, δεν χρειάστηκε πολλούς μήνες να το καταλάβουμε.
Το που θα έφτανε όμως σε σχέση με την υποχρεωτική στείρωση των κυνηγετικών σκύλων (και των υπολοίπων), αυτό δεν το περιμέναμε. Δεν γνωρίζαμε πόσο καλά παιδιά θέλουν να φανούν σε όσους τους πατρονάρουν.

Ας πούμε δυο λόγια για την ιστορία του πράγματος. Προ μηνών, ξαφνικά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβγαλε ένα νομοσχέδιο έκτρωμα για τα σκυλιά. Στόχος κύριος ήταν τα κυνηγετικά σκυλιά. Με το πρόσχημα του ότι γίνονται ανεξέλεγκτα ζευγαρώματα (από ασυνείδητους) και με το πρόσχημα της

κακής τύχης κάποιων κουταβιών (σε χέρια ασυνείδητων το τονίζω) αποφάσισε να φέρει έναν νομοσχέδιο, παγκόσμιας πρωτοτυπίας, που εν ολίγοις επιβάλλει στείρωση όλων των σκύλων, πλην όσων ανήκουν σε επαγγελματίες εκτροφείς.

Δηλαδή, όποιος κυνηγός έχει πολύ καλά κυνηγετικά σκυλιά, τα οποία είναι και σπάνια, δεν θα μπορεί να τα ζευγαρώσει, διότι θα είναι στειρωμένα.

Δηλαδή, η κυνοφιλία στην Ελλάδα που βασίζεται και στους ιδιώτες αλλά και στους ερασιτέχνες εκτροφείς θα πεθάνει και θα μείνουν μόνο οι επαγγελματίες, οι οποίοι θα πουλούν τα κουτάβια τους σε αστρονομικές τιμές λόγω έλλειψης. Επίσης, δεν θα πωλούν όσα αξίζουν να πωληθούν, αλλά, λόγω έλλειψης, θα πωλούν το κάθε κουτάβι έστω κι αν υπολείπεται πολύ σε κυνηγετικές αρετές.

Ή δεξαμενή των γονιδίων θα μικρύνει και οι ίδιοι οι επαγγελματίες, ακόμη και να θέλουν να ανοίξουν τις γραμμές τους με ικανότατα σκυλιά ιδιωτών, δεν θα μπορούν. Διότι απλώς θα είναι στειρωμένα.

Οι εθνικές μας φυλές, ο Ελληνικός Ιχνηλάτης, ο Κρητικός Ιχνηλάτης, ο Μολοσσός της Ηπείρου και όποιες άλλες, θα έρθουν στο τέλος τους, διότι η εκτροφή τους στηρίζεται στους αξιόλογους ιδιώτες εκτροφείς, κυρίως.

Αυτό λοιπόν το έκτρωμα το έβγαλαν, ως όφειλαν, σε διαβούλευση, θεωρώντας ότι αρκετοί «φιλόζωοι» θα το στήριζαν ανταποκρινόμενοι στην τεράστια διαφημιστική προπαγάνδα που έκαναν. Όμως, είδαν το αποτέλεσμα της διαβούλευσης και τα κατά χιλιάδες σχόλια του κοινού και κατάλαβαν ότι την πάτησαν ! Κτηνίατροι, οργανωμένες ομάδες κυνόφιλων (όχι μόνο κυνηγών..) ο ίδιος ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδας, όχι μόνο το απέρριψαν αλλά και κάτι παραπάνω.

Όμως, η κυβέρνηση το βιολί της.. Ο Μητσοτάκης είπε ότι θα το περάσει ως νόμο και ότι είναι προσωπική του δέσμευση. Και το έκανε, με πολύ μικρές παραλλαγές. Τραγέλαφος.

Μαύρες μέρες για το κυνήγι και την κυνοφιλία !!

Άραγε είναι τόσο κουτοί;

Όχι βέβαια ! Απλώς έχουν αφεντικά. Και τα αφεντικά τους τούς λένε ότι το κυνήγι – και συνεπώς τα κυνηγόσκυλα – δεν είναι μέσα στην ατζέντα…

Με ένα πράγμα μόνο απορώ. Την μετριοπαθέστατη ως απαθέστατη στάση των κυνηγών. Στην Ευρώπη, Ισπανία, Γαλλία και αλλού οι κυνηγοί βγήκαν δυναμικά στους δρόμους, διεκδίκησαν και νίκησαν. Εκεί μάλιστα που ούτε καν ακούστηκαν τέτοιοι παραλογισμοί εναντίον του κυνηγίου. Σε χώρες που οι κυνηγετικές οργανώσεις κατεβαίνουν επισήμως σε παρελάσεις.

Εδώ, που έχουμε αναλογικά τόσο πολλούς κυνηγούς, γιατί καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια; Αν ξέρει κανείς, ας μου απαντήσει.

Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ θα ανατρέψει όποιο νόμο έκτρωμα έχει ψηφιστεί και θα βάλει νέους, δίκαιους κανόνες στην κυνηγετική δραστηριότητα.

Το κυνήγι είναι συνταγματικό δικαίωμα του Έλληνα και πρέπει να μπορεί να το ασκεί ανεμπόδιστα! Επιτελεί άλλωστε εθνικό έργο στα σύνορα.

Φίλοι κυνηγοί, ΞΥΠΝΉΣΤΕ !!!

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

Ο Πρόεδρος,
Πρόδρομος Σ. Εμφιετζόγλου

The post Φίλοι κυνηγοί ξυπνήστε! appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα