Φωτιές: Προς απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση τις επόμενες ημέρες – Ποιες περιοχές αφορά

13:06 20/7/2023 - Πηγή: iHunt

Κατά την τελευταία ενημέρωση του εκπρόσωπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιού, το βράδυ της Τετάρτης (19/7), έγινε γνωστό ότι η Πολιτική Προστασία εισηγήθηκε την απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις τις επόμενες ημέρες, κατά τις οποίες η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, με τον κίνδυνο πυρκαγιάς να είναι αυξημένος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την απόφαση -η οποία θα αφορά τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3, 4 και 5 του χάρτη για κίνδυνο πυρκαγιάς που εκδίδει η Πολιτική Προστασία- θα λάβουν οι Περιφέρειες.

“Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που αναμένεται να

επικρατήσουν το επόμενο διάστημα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εισηγήθηκε στις περιφέρειες της χώρας τη λήψη αποφάσεων για πρόσθετες απαγορεύσεις διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις περιοχών όπου ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι στην κατηγορία 3, 4 και 5”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρτοποιός.

Οι περιοχές υψηλού κινδύνου την Πέμπτη (20/7)
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για αύριο, Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

Πολύ περισσότερες περιοχές, δε, περιλαμβάνονται στο επίπεδο 3.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Αρτοποιού:
“Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος. Η μάχη στα μέτωπα των πυρκαγιών συνεχίζεται από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, κυρίως στη Δυτική Αττική και στη Ρόδο και όλοι οι φορείς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στο πεδίο για τον περιορισμό τους.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Λευκόχωμα της Λακωνίας είναι σε ύφεση. Επιχειρούν 52 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 υδροφόρα οχήματα, ενώ επιχείρησαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Τις απογευματινές ώρες σήμερα πραγματοποιήθηκε σύλληψη άνδρα στη Μεσσηνία, ο οποίος ομολόγησε για τρεις διαφορετικές πυρκαγιές. Αυτή τη στιγμή κρατείται και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη για αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εισηγήθηκε στις Περιφέρειες της χώρας τη λήψη αποφάσεων για πρόσθετες απαγορεύσεις διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις περιοχών όπου ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι στην κατηγορία 3, 4 και 5.

Κυρίες και κύριοι και αύριο αναμένεται να επικρατήσουν ακραίες συνθήκες. Παραμένουμε όλοι μας σε επιφυλακή”.

The post Φωτιές: Προς απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση τις επόμενες ημέρες – Ποιες περιοχές αφορά appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιές, Προς, – Ποιες,foties, pros, – poies