Γ’ ΚΟΠ : Άρση απαγόρευσης εκπαιδευτικών στην Αχαΐα

21:26 11/5/2023 - Πηγή: iHunt

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δ.Σ. της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και του Προέδρου της κ. Παναγιώτη Γραμματσούλια, επιτεύχθηκε άρση απαγόρευσης εκπαίδευσης σκύλων στις Ζ.Ε.Σ. περιοχής αρμοδιότητας του Δασαρχείου Πατρών.

Βέβαια, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η συνεργασία με το Δασαρχείο Πατρών το οποίο ποτέ δεν ζήτησε τις προτάσεις της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και επιστημονικών συνεργατών της.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει η απόφαση που υπογράφει ο Δασάρχης κ. Σταύρος Βαρβατσούλης :

Ανακαλούμε

Την υπ. αριθμ. 02/2023 (ΑΔΑ ΨΖΤΘ4653Π8-20Ρ)

ρυθμιστική αστυνομική δασική διάταξη περί απαγόρευσης εκπαίδευσης σκύλων στις Ζ.Ε.Σ. περιοχής αρμοδιότητας Δασαρχείου Πατρών ως μηδέποτε εκδοθείσα καθόσον διαπιστώθηκε ότι, με την έκδοση της εκ παραδρομής δεν ελήφθη υπόψιν η προϋπόθεση που αναφέρεται στο άρθρο 4 της αρ. ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/80188/01- 8-2022 (ΦΕΚ 4132/Τ-Β΄/3822) απόφασης Υφυπουργού ΠΕΝ με θέμα «Ρυθμίσεις Θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2022-2023» που απαιτεί ότι για τους επιβαλλόμενους περιορισμούς στους όρους διεξαγωγής των εκγυμναζόμενων κυνηγετικών σκύλων στις ΖΕΣ και για την εκτίμηση της ασκούμενης πιέσεως επί της θηραμοτοπανίδας εξαιτίας της εκγύμνασης των σκύλων και τον καθορισμό των ΖΕΣ που θα περιλαμβάνονται οι απαγορεύσεις εκπαίδευσης ορισμένου χρόνου, θα λαμβάνονται υπόψιν τα ενδιαιτώμενα σε αυτές τις ζώνες είδη της άγριας πανίδας και ο βιολογικός τους κύκλος καθώς και οι τεκμηριωμένες προτάσεις των τοπικών κυνηγετικών οργανώσεων για το θέμα. Ομοίως η απαγόρευση που επιβάλλεται με την εκδιδόμενη ΔΑΔ δεν θα πρέπει να αφορά στο σύνολο των ΖΕΣ στη περιοχή αρμοδιότητας της επισπεύδουσας δασικής αρχής.

Ως εκ τούτου, η αριθμ. 02/2023 ρυθμιστική αστυνομική δασική διάταξη του Δασαρχείου Πατρών θεωρείται ως εσφαλμένα εκδοθείσα λόγω πλάνης περί τα πράγματα λόγω εσφαλμένης αντίληψης του διοικητικού οργάνου ότι συντρέχουν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες πραγματικές προϋποθέσεις έκδοσης της πράξης.

9ΕΓΒ4653Π8-709

The post Γ’ ΚΟΠ : Άρση απαγόρευσης εκπαιδευτικών στην Αχαΐα appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα