Γ’ ΚΟΠ : Πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση

11:50 18/6/2023 - Πηγή: iHunt

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας η ετήσια γενική συνέλευση της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.

Κύριο θέμα που απασχολούσε στα πηγαδάκια ακόμη και πριν από την έναρξη των εργασιών της γενικής συνέλευσης ήταν ο νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα και όλα όσα έγιναν παραμονές των εκλογών με την υπουργική απόφαση που εξέδωσε ο κ. Πέτσας.

Το

παρών στη γενική συνέλευση της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου έδωσε ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιώργος Αραμπατζής ο οποίος μίλησε για όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν το κυνήγι. Ο κ. Αραμπατζής απάντησε στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων και κυρίως έκανε σαφές σε όλους ότι οι κυνηγετικές οργανώσεις είναι ενωμένες και δουλεύουν μαζί για την υπεράσπιση της κυνηγετικής δραστηριότητας.

Η τοποθέτηση του Προέδρου της Γ’ ΚΟΠ

Ο Πρόεδρος της Γ’ ΚΟΠ κ. Παναγιώτης Γραμματσούλιας κατάφερε με την ομιλία του για τα πεπραγμένα να λύσει τις όλες τις απορίες για τις ενέργειες της Ομοσπονδία.. Στάθηκε κυρίως στα εξής :

Στην αγορά τεσσάρων αυτοκινήτων που προήλθε από την έκτακτη εισφορά της προηγούμενης χρονιάς.Στο νόμο Άργος και στον πόλεμο που δέχονται οι κυνηγετικές οργανώσεις από τους ζωόφιλους. Επίσης ανέλυσε διεξοδικά όλες τις ενέργειες της ομοσπονδίας για το θέμα αυτό. Τόνισε επίσης ότι η Γ’ ΚΟΠ θα συμπαρασταθεί στους κυνηγούς που θα εκδιωχθούν από τους «ζωόφιλους».Ο κ. Γραμματσούλιας έκανε εκτεταμένη αναφορά για τις ενέργειες και τις προτάσεις της Γ’ ΚΟΠ που αφορούν την είσοδο των κυνηγών στα σκοπευτήρια με σκοπό την εκπαίδευσή τους στην ασφαλή χρήση των όπλων.Στο Πρόγραμμα για το ιό του δυτικού ΝείλοςΣτην καλή οικονομική διαχείριση των χρημάτων που βεβαιώνεται από τον έλεγχο της αποκεντρωμένης διοίκησης.Ζήτησε τη βοήθεια των συλλόγων στα φιλοθηραματικά έργα της ομοσπονδίας. Πρέπει όλοι να βοηθήσουν ώστε να ανακάμψει ο πληθυσμός της ορεινής πέρδικας.Μίλησε για τη συμμετοχή της ομοσπονδίας ώστε να αρθεί η απαγόρευση εκάπιδευσης σκύλων κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο σε Πάτρα και Βυτίνα.Μίλησε για την επίσκεψη της Γ’ ΚΟΠ σε νηπιαγωγείο, κάνοντας γνωστό ότι παρόμοιες δράσεις θα γίνουν και άλλες στο μέλλονΕίπε για την ευαισθησία που δείχνει το ΔΣ της ομοσπονδίας για την κυνοφιλία, συμμετέχοντες σε αγώνες ιχνηλατών στις Σέρρες και στους κλασσικούς αγώνες πόιντερ και σέττερ στον Φενεό.Ένα σημαντικό θέμα είναι η ορεινή πέρδικα και από ότι φαίνεται η ομοσπονδία βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Ο επιστημονικός συνεργάτης της Γ’ ΚΟΠ Κώστας Τσολάκος έκανε μια λεπτομερή παρουσίαση του έργου της ομοσπονδίας για την πέρδικα.11. Θηροφυλακη. Καμάρι των οργανώσεων είπ ο κ. Γραμματσουλίας και αυτό τα λέει όλα.
Ο Πρόεδρος κ. Γραμματσούλιας τόνισε ότι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, είναι η συνέχιση της καλής λειτουργίας της θηροφυλακής και για να γίνει αυτό πρέπει η ομοσπονδία να προχωρήσει σε ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων των θηροφυλάκων. Για αυτό το λόγο ζήτησε από το σώμα να ψηφίσει έκτακτη εισφορά 2 ευρώ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την διάθεση τους στην αγορά αυτοκινήτων για τη θηροφυλακή. Επίσης ζητήθηκε και ένα ευρώ έκτακτη εισφορά που θα γυρίσει στους ΚΣ για φιλοθηραματικές δράσεις.Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα.Ο έλεγχος της Αποκεντρωμένης

Ο κ. Αλέξανδρος Τοτκακλίδης

Το λόγο πήρε και ο εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αλέξανδρος Τοτκακλίδης ο οποίος τόνισε την υποδειγματική λειτουργία της Ομοσπονδίας στον οικονομικό τομέα. Χαρακτηριστικά είπε : «Είναι άριστη η οικονομική διαχείριση που κάνει το Δ.Σ. της Ομοσποδνίας.Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κ. Τοτκακλίδης και οι συνεργάτες του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, είναι αυτοί που κάνουν τους οικονομικούς ελέγχους της Ομοσπονδίας έδω και 15 χρόνια, οι οποίοι είναι εξονυχιστικοί.

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr

 

 

The post Γ’ ΚΟΠ : Πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα