Καιρός: Έρχεται ψυχρή εισβολή με χιόνια από το Σάββατο

15:26 22/11/2023 - Πηγή: iHunt
Καιρός: Έρχεται ψυχρή εισβολή με χιόνια από το Σάββατο

Μπορεί το φθινόπωρο ο καιρός από άποψη θερμοκρασίας να ήταν ήπιο μέχρι στιγμής, ωστόσο αυτό θα αλλάξει σε αρκετές περιοχές της χώρας από το Σάββατο (25/11).

Μετά την πρώτη του παρουσία το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, σε ένα πέρασμα-εξπρές, το χειμωνιάτικο σκηνικό επιστρέφει ξανά το διήμερο Σάββατο και Κυριακή, με

τις βόρειες περιοχές της Ελλάδας να επηρεάζονται κατά κύριο λόγο.

Πάντως, οι μετεωρολόγοι, σημειώνουν ότι δεν υπάρχει λόγος… πανικού, καθώς τα φαινόμενα θα είναι φυσιολογικά για την εποχή, ενώ δεν είναι ακόμη 100% βέβαιη η πορεία που θα έχει αυτό το βαρομετρικό χαμηλό που «κατηφορίζει» προς τα Βαλκάνια.

Ωστόσο, πριν από την έλευση του κρύου με τα χιόνια, οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα κυριαρχήσουν στη χώρα, κρατώντας σε αρκετά υψηλά για την εποχή επίπεδα τη θερμοκρασία. Ωστόσο, το σύστημα αυτό θα φέρει και πολλές βροχές, που θα πέσουν στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας.

Αρναούτογλου: Προειδοποίηση για όσους σχεδιάζουν ταξίδια στα Βαλκάνια το Σαββατοκύριακο

Με ισχυρές νεφώσεις θα ξεκινήσει ο καιρός της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή στα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα, από το πρωί έως και το μεσημέρι θα πέσουν μπόρες και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και στα δυτικά, στην Αττική, στις Κυκλάδες σε Ροδόπη και Έβρο.

Από το μεσημέρι και μετά οι βροχές και οι καταιγίδες θα διατηρηθούν στα δυτικά, αλλά και στα νότια τμήματα της Θράκης. Κακοκαιρία θα επικρατεί και στα Δωδεκάνησα, ενώ το βράδυ αναμένονται νέα φαινόμενα στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία αναμένεται το μεσημέρι να φτάσει στα κεντρικά στους 22 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια από 14 έως 18°C και στα νότια στους 24°C. Στα δυτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά τους 19°C.

Στην Αττική από το πρωί θα έχει βροχές και καταιγίδες, αλλά από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξει ένα πέρασμα από βροχές και μέχρι το βράδυ θα κυριαρχήσει η συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, με το σκηνικό να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα μουντό.

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, αλλά στα δυτικά και τα ανατολικά θα πέσουν διάσπαρτες μπόρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Beretta Bellmonte II : Η συντροφιά που χρειάζεται κάθε κυνηγός…

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρκετά πολύπλοκος. Αρχικά θα κάνει την εμφάνισή της μια σοβαρή επιδείνωση με βροχές και θυελλώδεις νοτιοδυτικούς ανέμους. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Σάκης Αρναούτογλου, δεν αποκλείεται να υπάρξει και πάλι κάποιο πρόβλημα με τον απόπλου.

Από το απόγευμα και μετά και κυρίως το βράδυ, ο καιρός θα κάνει… στροφή. Τα χιόνια θα πλησιάζουν, καθώς θα έρθει ο πολύ ψυχρός βοριάς από τα Βαλκάνια.

Αργά το βράδυ και πηγαίνοντας προς Κυριακή, το σύστημα θα φτάσει στη βόρεια Ελλάδα και θα προλάβει να μετατρέψει τις βροχές σε χιονοπτώσεις, ακόμη ίσως και στα ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.

Ο υδράργυρος θα υποχωρήσει σημαντικά και η αισθητή θερμοκρασία στις περιοχές που θα επηρεαστούν από την «επέλαση» των βοριάδων θα είναι κοντά στους 5-6 βαθμούς Κελσίου ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Πάντως, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ σημείωσε ότι, επειδή η τροχιά αυτού του βαρομετρικού χαμηλού δεν είναι 100% σίγουρη, λεπτομέρειες θα υπάρχουν τα επόμενα 24ωρα. «Σας καλώ να παρακολουθείτε τον καιρό και τις επόμενες ημέρες», σημείωσε.

Επίσης, ο Σάκης Αρναούτογλου προχώρησε και σε μια ανάρτηση στο Facebook, με την οποία έκανε λόγο για πανβαλκανική επιδείνωση του καιρού και προειδοποίησε -όπως και στο δελτίο της ΕΡΤ- όσους σχεδιάσουν να ταξιδέψουν στις βόρειες γειτονικές της Ελλάδας χώρες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Φίλες και φίλοι, όσοι σχεδιάζετε ταξίδι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα, αλλά και στα υπόλοιπα Βαλκάνια, καλό θα είναι να παρακολουθείτε τις προβλεπόμενες καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα, καθώς ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο πρόσκαιρης αλλά σοβαρής, πανβαλκανικής επιδείνωσης του καιρού από ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα μπορούσε να φέρει θυελλώδεις ανέμους, τοπικά δυνατές βροχές, αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά, η ακριβής τροχιά του οποίου όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα εντελώς!».

The post Καιρός: Έρχεται ψυχρή εισβολή με χιόνια από το Σάββατο appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα