Κ.Σ. Λαμίας : “Να προσέχουν οι κυνηγοί.Έχουμε υπερπληθυσμό λύκων στην περιοχή μας”

07:15 17/11/2023 - Πηγή: iHunt
Κ.Σ. Λαμίας : “Να προσέχουν οι κυνηγοί.Έχουμε υπερπληθυσμό λύκων στην περιοχή μας”

Μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Υπάτης υπάρχουν περίπου πενήντα λύκοι ενώ στην Παλιά Γιαννιτσού βρέθηκε λύκος με κολάρο και σύστημα παρακολούθησης σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφουν οι κυνηγοί.

Δεύτερο περιστατικό μέσα σε λιγότερο από δεκαπέντε μέρες όπου κυνηγόσκυλο δέχθηκε θανατηφόρα επίθεση από λύκο στην περιοχή της Υπάτης κατέγραψε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας και με

ανακοίνωση εφιστά την προσοχή όχι μόνο των κυνηγών άλλα και όλων των ανθρώπων που κινούνται στην ύπαιθρο. Μέσα από το δελτίο ειδήσεων του Λαμία FM-1 96.2 ο πρόεδρος Γιάννης Καρέλης κάνει λόγο για υπερπληθυσμό λύκων στην περιοχή της Φθιώτιδας από την Λοκρίδα,το Καλλίδρομο ,την Όθρυ μέχρι τις παρυφές του Δομοκού και παρόλο που επίσημο σύστημα καταγραφής του πληθυσμού δεν υπάρχει ,οι κυνηγοί διαθέτουν δικό τους σύστημα δεδομένων που καταγράφουν την πανίδα της κάθε περιοχής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει το περιστατικό στην Παλιά Γιαννιτσού όπου βοσκός έχει καταγράψει την παρουσία λύκου που φέρει κολάρο με σύστημα παρακολούθησης όταν κανένας δημόσιος φορέας ή το δασαρχείο δεν διαθέτει τέτοια τεχνολογία ούτε διεξάγει κάποια καταγραφή με τέτοιο τρόπο.

Ο κύριος Καρέλης αναφέρθηκε και στο τρόπο που χώρες του εξωτερικού αντιμετωπίζουν τον υπερπληθυσμό όπου την καταγραφή την κάνουν κρατικοί φορείς και λαμβάνουν και τις ανάλογες αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Θανάτωση ή Διαχείριση για τα επιβλαβή ;

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαμίας:

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο στην περιοχή μεταξύ Καστανιάς και Νεοχωρίου –το δεύτερο μέσα στον τελευταίο μήνα- ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας θα ήθελε να επιστήσει την προσοχή των κυνηγών και όσων δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η πληθώρα των περιστατικών που μας γνωστοποιούνται είναι
απόδειξη του υπερπληθυσμού των λύκων στην περιοχή μας στις οροσειρές της Οίτης, της Όθρεως και του Καλλιδρόμου.

Οι επιθέσεις δεν περιορίζονται σε αιγοπρόβατα και βοοειδή αλλά πολύ συχνά πλέον κυνηγοί γίνονται μάρτυρες αιφνιδίων επιθέσεων στα σκυλιά τους τα οποία οι λύκοι θανατώνουν και κατασπαράσσουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας αυτή την περίοδο θα έχει επαφές με εκπροσώπους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος προκειμένου να συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα και θα επανέλθει με σχετική ενημέρωση.”

The post Κ.Σ. Λαμίας : “Να προσέχουν οι κυνηγοί.Έχουμε υπερπληθυσμό λύκων στην περιοχή μας” appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κ Σ, Λαμίας, “Να, Έχουμε,k s, lamias, “na, echoume