Κυνήγι στον Εβρο : Η παραπληροφόρηση καλά κρατεί…..

17:31 20/11/2023 - Πηγή: iHunt
Κυνήγι στον Εβρο : Η παραπληροφόρηση καλά κρατεί…..

Καλά κρατεί η παραπληροφόρηση για την άρση απαγόρευσης της θήρας στον Έβρο. Ιστοσελίδα του νομού Εβρου δημοσίευσε εχθές και μάλιστα με βεβαιότητα ότι σήμερα 20 Νοεμβρίου ξαναρχίζει το κυνήγι όλων των θηραμάτων στις περιοχές που δεν επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Αμέσως έσπευσαν “αξιόπιστες” κυνηγετικού ενδιαφέροντος ιστοσελίδες να το αναδημοσιεύουν δίνοντας ελπίδες στους κυριολεκτικά τρελαμένους κυνηγούς του ακριτικού νομού.

Οι ειδήσεις

για άρση της απαγόρευσης θήρας είναι καθημερινό φαινόμενο στους κύκλους των κυνηγών στον Έβρο. Όλοι ψάχνουν να πιαστούν από μια κουβέντα για να συνεχίζουν να ελπίζουν ότι σύντομα θα αρθεί η άδικη αυτή ολική απαγόρευση.

Η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα ΔΕΝ ξανάρχισε η θήρα στον Έβρο όπως επίσης αλήθεια είναι και το ότι κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει αύριο, μεθαύριο ή την επόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Ακτιβιστής δέχθηκε επίθεση από αρκούδα ….ενώ προσπαθούσε να την προστατεύσει!!!!…ΦΩΤΟ+VIDEO

Μείνετε συντονισμένοι στο iHunt.gr και να είστε σίγουροι ότι θα σας ενημερώσουμε έγκυρα και έγκαιρα για όλες τις εξελίξεις στον Εβρο και όχι μόνο.

Προς το παρών δείτε την απάντηση που έδωσε ο υπουργός περιβάλλοντος κ. Σκυλακάκης σε ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή για το κυνήγι στον Εβρο ο βουλευτής με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κ. Παράσχος Παπαδάκης.

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή κ. Παράσχο Παπαδάκη, σας γνωστοποιούμε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδίδει κάθε χρόνο τις απαραίτητες ρυθμιστικές αποφάσεις για τη θήρα, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές μελέτες των ειδικών, καθώς και τα ισχύοντα χωρικά δεδομένα, τα οποία επιτρέπουν αφενός την αειφορική άσκηση της θήρας, αφετέρου τη διατήρηση του πληθυσμού και των θηρεύσιμων ειδών σε ικανοποιητική, ανά είδος, κατάσταση.

Η εκτεταμένη καταστροφή των φυσικών χερσαίων οικοσυστημάτων στην περιοχή του Έβρου και η επίπτωση της πυρκαγιάς στο ζωτικό χώρο όλων των ειδών της άγριας πανίδας οδήγησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη λήψη της οριζόντιας απόφασης για την απαγόρευση της θήρας σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα.

Σημειώνουμε ότι, μετά την καθολική απαγόρευση, επετράπη για την περιοχή της Π.Ε Έβρου η θήρα του αγριόχοιρου στις άκαυτες περιοχές, όπου αυτό ήταν δυνατό να γίνει. Οι τοπικές Δασικές Υπηρεσίες, έχουν την ακριβή εικόνα του δασικού οικοσυστήματος στις περιοχές ευθύνης τους και, στις αυτοψίες τις οποίες διενεργούν στις πληγείσες περιοχές, ταυτόχρονα με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων (αντιπλημμυρικά – αντιδιαβρωτικά έργα, κήρυξη των εκτάσεων ως αναδασωτέες), διαπιστώνουν τις σημαντικές επιπτώσεις της πυρκαγιάς στην πανίδα, αποτιμούν και αξιολογούν την κατάσταση της βιοποικιλότητας.

Οι τροποποιήσεις της Ρυθμιστικής Απόφασης για τη θήρα, οι οποίες ενδεχομένως θα ακολουθήσουν και θα συνυπολογίσουν και την πολλή μεγάλη γεωγραφική έκταση της ΠΕ Έβρου, θα λάβουν υπόψη τους όλα τα ισχύοντα περιβαλλοντικά δεδομένα για τις πληγείσες περιοχές και τα αποτελέσματα της διαρκούς αξιολόγησης της κατάστασής τους, με κύριο άξονα την ανάγκη προστασίας της άγριας πανίδας, θηρεύσιμης ή μη, στις πληγείσες περιοχές.

Ο Υπουργός

Θεόδωρος Σκυλακάκης

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr

The post Κυνήγι στον Εβρο : Η παραπληροφόρηση καλά κρατεί….. appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα