Λύκος στήνει καρτέρι σε κυνηγόσκυλα….VIDEO

20:10 26/4/2021 - Πηγή: iHunt

Ο καλός συνάδερφος και φίλος Λάζαρος Βασιλειάδης φαίνεται τελικά ότι έχει …. λυκομαγνήτη, μιας και είναι τουλάχιστον η έβδομη ή όγδοη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο και μάλιστα σε σύντομα σχετικά διαστήματα που είχε συνάντηση με λύκο ή λύκους ευτυχώς και αυτή την φορά με καλή κατάληξη, μιας και πλέον θεωρείται γνώστης του αντικειμένου λόγω των τόσων συναντήσεων !!!

Το βίντεο τραβήχτηκε την Παρασκευή 23/04/21 στην περιοχή Επτάλοφο του Κιλκίς όπου ο Λάζαρος είχε μεταβεί για ξεμούδιασμα των λαγόσκυλων του, βόλτα και τρέξιμο που φυσικά ακυρώθηκε κακήν κακώς. Ήταν 09:37 και ο Λάζαρος πίσω από ένα

δεντράκι λόγω του ψιλόβροχου, παρακολουθούσε από απέναντι τα 3 σκυλιά του σε κοντινή απόσταση, όταν ξαφνικά εντόπισε ένα λύκο να εμφανίζεται πίσω από ένα μικρό υψωματάκι και να στήνει καρτέρι στα ανυποψίαστα σκυλιά του που έψαχναν 40 με 50 μέτρα στα δεξιά. Εδώ αξίζει να τονίσουμε την καταπληκτική σχέση που έχει ο Λάζαρος με τα σκυλιά του, η υπακοή η εκπαίδευση και η συνεργασία τους είναι τέτοια που επιστρέφουν αμέσως κοντά του στην πρώτη φωνή ακόμα και αν μπροστά τους έχουν λαγό. Σε αυτή την άψογη σχέση και στην πολύ κοντινή απόσταση στηρίχτηκε ο Λάζαρος και άφησε να εξελιχτεί η φάση.



Ο λύκος φερμαριστός σε όρθια, καθιστή αλλά και σε ξαπλωτή θέση είναι σε ετοιμότητα περιμένοντας να τον πλησιάσει κάποιο από τα 3 σκυλιά, σε πλήρη ετοιμότητα είναι όμως και ο Λάζαρος από απέναντι, στα 50 με 60 μέτρα περίπου από τον λύκο. Μπροστά στον λύκο εμφανίζεται το νεαρότερο σκυλί η Τζούλια, μην γνωρίζοντας τι αντικρύζει και βλέποντας τον λύκο να προσποιείται υποχώρηση τον ακολούθησε τρέχοντας. Σε αυτό το σημείο φάνηκε αυτό που είπαμε παραπάνω, δηλαδή η τέλεια σχέση που έχει αναπτύξει ο Λάζαρος με τους τετράποδους συνάδερφους του, στην πρώτη φωνή η σκυλίτσα γύριζε ήδη προς το μέρος του, το ίδιο και ο Δίας από τα δεξιά.

Σύμφωνα με τον Λάζαρο που είναι γνώστης της περιοχής, όλο το Κιλκίς έχει πολύ λύκο και χρόνο με τον χρόνο η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη, όχι μόνο στο να βρούνε μια ασφαλή περιοχή για εκπαιδευτικά (αφού ακόμα και οι υποτιθέμενες ζώνες εκγύμνασης είναι γεμάτες από λύκους) αλλά ακόμα και όταν αρχίζει η κυνηγετική περίοδος, τρέμουν για τις ζωές των τετράποδων συντρόφων τους, αφού πλέον δεν ξέρουν αν υπάρχει ακίνδυνη περιοχή !!!

Κλείνοντας αξίζει να σημειώσουμε 2 πράγματα, πρώτον την τακτική των λύκων, να στήνουν καρτέρι περιμένοντας τα σκυλιά, προσποιούμενοι έπειτα ότι φοβούνται ή παίζουν ώστε να παρασύρουν το σκυλί πιο μακριά στα πυκνά για να το φάνε με την ησυχία τους. Δεύτερον και άξιο αναφοράς με κάθε επιφύλαξη, είναι η πιθανή ύπαρξη λευκού χρώματος στα πόδια του λύκου, με τα μπροστινά του πόδια να φέρουν λευκά “καλτσάκια”.

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

The post Λύκος στήνει καρτέρι σε κυνηγόσκυλα….VIDEO appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα