Μεγάλη κινητοποίηση των κυνηγών στην Κύπρο…VIDEO

17:52 12/7/2021 - Πηγή: iHunt

Εκατοντάδες εθελοντές κυνηγοί κινητοποιήθηκαν σήμερα σε μια προσπάθεια παροχής τροφής και νερού στην πανίδα της περιοχής που έχει πληγεί από την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Σαββατοκύριακου στην ορεινή Λεμεσού και Λάρνακας.

Μεγάλη κινητοποίηση των οργανωμένων κυνηγών από όλη τη Κύπρο τοποθετώντας ποτίστρες και ποικιλία σιτηρών βοηθώντας με αυτό τον τρόπο τα θηράματα να επιβιώσουν σε αυτό το κατεστραμμένο τοπίο.

Η Κυπριακή ομοσπονδία κυνηγίου και διατήρησης άγριας ζωής, τοποθέτησε στις πυρόπληκτες περιοχές

πέραν των 100 τεχνιτών ποτίστρων και 15 τόνους από διάφορα σιτηρά.

«Χαίρομαι σήμερα που κατάφερε η ΚΟΚ ΔΑΖ να μαζέψει όσους μάζεψε εθελοντές είναι τεράστιος ο αριθμός των ανθρώπων που έτρεξαν να βοηθήσουν τοποθέτησαν ποτίστρες φαγητά και σκοπό έχουν να συνεχίσουν την στήριξη της πανίδας της περιοχής», δήλωσε στην κάμερα του ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος ΚΟΚ& ΔΑΖ, Ηλίας Πεκρής.

«Τοποθετήθηκαν σήμερα τροφές διαφόρων ποικιλιών για τα θηράματα, ποτίστρες έχει γίνει ένας μελλοντικό προγραμματισμός ο οποίοι θα τονώσει τις περιοχές και θα γίνουν και κάποιες χορηγίες από την ομοσπονδία», δήλωσε ο Πρόεδρος ΚΟΚ&ΔΑΖ Πάφου, Γιώργος Θεοδοσίου.

Στην εκστρατεία συμμετείχαν πέραν των 100 κυνηγητικών συλλόγων με περίπου τετρακόσιους κυνηγούς.

«Θα επωφεληθούν οι λαγοί , οι πέρδικες, οι φραγκολίνες οι φάσσες και γενικά όλα τα μικροπούλια, εμάς δεν είναι μόνο τα θηράματα που μας ενδιαφέρουν μας ενδιαφέρει ολόκληρη η πανίδα ακόμα και τα ερπετά και τα έντομα είναι ωφέλιμα για την φύση και πρέπει όλα να βρίσκουν τουλάχιστον νερό και τροφή για να διατηρούνται εν ζωή μέσα στην πύρινη λαίλαπα», ανέφερε ο Σύμβουλος του ΠτΔ για Θέματα Κυνηγιού και Άγριας Ζωής, Αντώνης Κακουλλής.

Ο κύριος Κακουλής τόνισε, πως οι ποτίστρες, τα σιτηρά αλλά και οι διάφορες τροφές προσφέρθηκαν από διάφορους κυνηγετικούς συλλόγους, ανώνυμους κυνηγούς και εταιρείες καθώς και από το κίνημα ενωμένων κυπρίων κυνηγών μέλη του οποίου συμμετείχαν ενεργά στην σημερινή εκστρατεία.

Τα πρώτα σημάδια ζωής

Μπορεί από τον Αρακαπά μέχρι και την Βαβατσινιά να κυριαρχεί το μαύρο εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς, ωστόσο η φύση ποτέ δεν σταματά να μας εκπλήσσει.

Ούτε μια εβδομάδα μετά, και τα πρώτα σημάδια ζωής στο φυσικό περιβάλλον έκαναν τη εμφάνιση τους.

Οι σπόροι που φύτεψε ο Κυριάκος ένας νεαρός αγρότης ο οποίος διατηρεί χωράφι στην ορεινή Λεμεσό απέδωσαν καρπούς, επιβιώνοντας μέσα στη καμένη γη, στέλνοντας ένα ελπιδοφόρο και αισιόδοξο μήνυμα.

The post Μεγάλη κινητοποίηση των κυνηγών στην Κύπρο…VIDEO appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα