Μέτρα για την ασφάλεια των κυνηγών στη Γαλλία

18:25 10/1/2023 - Πηγή: iHunt

Το σχέδιο για την ασφάλεια του κυνηγιού που παρουσίασε τη Δευτέρα η κυβέρνηση προτείνει διάφορα μέτρα, αλλά διατηρεί το κυνήγι τα Σαββατοκύριακα.

Οι αποφάσεις αναμένονταν με ανυπομονησία από τους περιβαλλοντολόγους και την κυνηγετική κοινότητα. Προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των ατυχημάτων (90 για την περίοδο 2021-2022), η υφυπουργός Οικολογίας Bérangère Couillard ανακοίνωσε 14 προτάσεις το πρωί της Δευτέρας.

Μεταξύ αυτών, η ποινικοποίηση της κατανάλωσης αλκοόλ κατά τη διάρκεια του κυνηγιού (πάνω από 0,5 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος), η γενίκευση της εκπαίδευσης

για όλους τους κυνηγούς και η δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας για τον εντοπισμό των οργανωμένων κυνηγών στην επικράτεια.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι απογοητευμένες που δεν υπάρχει απαγόρευση των Κυριακών, κάτι που η κυβέρνηση είχε αναφέρει εδώ και καιρό. Για τον Σύνδεσμο για την Προστασία των Πτηνών (LPO), αυτό αποτελεί «απαράδεκτη περιφρόνηση για το 80% των Γάλλων που περιμένουν την κατάπαυση του πυρός», επικαλούμενοι μια πρόσφατη έρευνα.

Από την άλλη πλευρά, οι κυνηγοί και η κυβέρνηση βλέπουν σε αυτά τα μέτρα την ευκαιρία να ενισχύσουν περαιτέρω την ασφάλεια των κυνηγών και των κατοίκων της περιοχής.

«Ο στόχος στον οποίο πιστεύω βαθιά είναι να προχωρήσουμε προς το μηδέν ατυχήματα», εξήγησε η υφυπουργός Οικολογίας σε συνέντευξη Τύπου. «Είναι μια ενισχυμένη ασφάλεια 7 ημέρες την εβδομάδα που επιδιώκουμε».

Ο νόμος θα πρέπει τώρα να κατατεθεί στη Βουλή.

Ενώ η Γαλλία και η Γερμανία επιτρέπουν το κυνήγι κάθε μέρα της εβδομάδας, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ουαλία το έχουν απαγορεύσει τις Κυριακές. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, οι κανονισμοί διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, αλλά οι ημέρες απαγόρευσης του κυνηγιού εξακολουθούν να επιβάλλονται από εθνικούς νόμους.

Πηγή :https://www.euractiv.gr/

The post Μέτρα για την ασφάλεια των κυνηγών στη Γαλλία appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μέτρα, Γαλλία,metra, gallia