Μόνο για τους κυνηγούς είναι απάτητα… τα βουνά του Αμυρά

15:01 19/10/2022 - Πηγή: iHunt

Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει με τα, κυριολεκτικά, Απάτητα Βουνά κύριε Αμυρά, κύριε Υπουργέ μας. Του Κυνηγιού και της Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Μόνο οι κυνηγοί τελικά δεν πρέπει να πατάνε τις κορφές τους, την ώρα που τσαλαπατιούνται από μπουλντόζες και διανοίγονται «περιβαλλοντικές» λεωφόροι δέκα μέτρα πλάτος στα γκρέμια. Για το καλό των βουνών και το δικό μας, όχι όμως όλων, φυσικά.

Την ίδια ώρα οι αρχάγγελοι της περιβαλλοντικής σωτηρίας που διαμαρτύρονται νυχθημερόν για την παρουσία και την όχληση των κυνηγών στα Τζουμέρκα και τα Άγραφα, κάνουν γαργάρα τις μπουλντόζες

που ανοίγουν δρόμους και ισοπεδώνουν απάτητες κορυφές. Μόκο για τις ανεμογεννήτριες-μεγαθήρια των σαράντα ορόφων που υψώνονται στον ουρανό. Αυτά προφανώς δεν οχλούν, ούτε ενοχλούν.
Τα σκυλόκουτα των κυνηγών στα αυτοκίνητα είναι αυτά που ενοχλούν και διαταράσσουν την ησυχία και ισορροπία της φύσης και πρέπει να παταχτούν με αστυνομικές επιχειρήσεις. Το λένε και οι περιβαλλοντικές μελέτες τους αλλά και οι νόμοι περί ευζωίας του τιτανοτεράστιου Πέτσα.

Στην Ήπειρο πάντως φωνάζουν κε Υπουργέ μας. Και όχι χωρίς λόγο. Απάτητες κορυφές θα πατιούνται πλέον από φορτηγά μεγέθους εμπορικής αμαξοστοιχίας. Ποια Νατούρα και Χαρτούρα και πράσινα άλογα. Μόνο το κυνήγι τελικά απαγορεύεται στις Νατούρες. Για την σωτηρία βουνών και κορυφών πάνω από όλα. Μπουλντόζες, δρόμοι και ανεμογεννήτριες είναι αποδεκτές και πολύ βολικές, άμα και επικερδείς, πραγματικότητες.

Και τα πολυδιαφημιζόμενα ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ του κου Υπουργού μας; Όπου δεν θα επιτρέπονταν η διάνοιξη δρόμων; Τι γίνεται με τα Απάτητα Βουνά; Υπάρχουν τελικά στην Πίνδο ή μόνο σε χάρτες και χαρτιά βρίσκονται;
Γιατί αν δούμε μια φωτογραφία, απο την περιβαλλοντική μελέτη που αναρτήθηκε στο Υπουργείο, με τα γκρέμια στα οποία θα διανοιχτεί δρόμος που θα οδηγεί στην κορυφή, το περιβόητο σχέδιο «Απάτητα Βουνά» θυμίζει πιο πολύ ανέκδοτο παρά μια καλοστημένη Απάτη για τους αφελείς.
Αν αυτές δεν είναι απάτητες κορυφές, τότε ποιες είναι; Του καημένου του «Χατζή» που κοντεύει να μετατραπεί στον Χατζηχρήστο του Φίνου;

Δεν διάβασα το περιεχόμενο της περιβαλλοντικής μελέτης για λόγους αυτοπροστασίας. Άντε να γλυτώσεις το εγκεφαλικό αν τυχόν έχουν αρχίσει οι «βιομήχανοι» των μελετών του αέρα, τα γνωστά με το κυνήγι και τις απαγορεύσεις του στις ζώνες ά και βού και γού, δου, ζού γύρω από τις ανεμογεννήτριες.

Να απαγορεύεις το κυνήγι στα Απάτητα Άγραφα για να κατασκευάσεις ανεμογεννήτριες, αυτό είναι πραγματικά από τα ΑΓΡΑΦΑ. Ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία των παραμυθάδων.

Γλυτώσαμε από Χαρδαλιά, ξεφύγαμε από Πέτσα και να μας πάρουν παραμάζωμα οι ανεμογεννήτριες… Και μάλιστα στα ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ του Αμυρά;

Le Chasseur

The post Μόνο για τους κυνηγούς είναι απάτητα… τα βουνά του Αμυρά appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα