Μυοκάστορας “ξεπόρτισε” στην άκρη της πόλης των Φερών…VIDEO

06:41 29/12/2023 - Πηγή: iHunt
Μυοκάστορας “ξεπόρτισε” στην άκρη της πόλης των Φερών…VIDEO

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα https://www.e-evros.gr/, ένας ακόμη μυοκάστορας έκανε την εμφάνιση του σε κατοικημένη περιοχή στον Έβρο και συγκεκριμένα στην πόλη των Φερών.

Τον μυοκάστορα εντόπισε ο Νίκος Γκότσης, ο επικεφαλής της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” και κατέγραψε σε βίντεο τις κινήσεις τους, όπως θα δείτε και παρακάτω.

Όπως ανέφερε ο κ. Γκότσης το τρωκτικό

βγήκε από το ρέμα του Γκοτζιά ενδεχομένως αναζητώντας τροφή.

Να θυμίζουμε ότι πριν ένα χρόνο περίπου ένας μυοκάστορας έκανε την εμφάνιση του στον Νέο Περιφερειακό της Αλεξανδρούπολης στην περιοχή των στρατοπέδων προκαλώντας σοκ από το μεγεθός του!

Δείτε το video…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Μυοκάστορας περιφέρεται σε κεντρικό δρόμο της Αλεξανδρούπολης…VIDEOΤι είναι όμως ο Μυοκάστορας;

Ο Μυοκάστορας (Myocastor coypus) είναι ένα υδρόβιο τρωκτικό, ενδημικό στη Νότια Αμερική που μεταφέρθηκε στη Βόρειο Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία για την εκμετάλλευση της γούνας του.

Ο Μυοκάστορας βρέθηκε στους υγροτόπους της Ελλάδας καθώς ορισμένα άτομα απέδρασαν ή απελευθερώθηκαν από τα εκτροφεία, και κατόρθωσαν να εγκατασταθούν με επιτυχία στο φυσικό περιβάλλον (όχθες ποταμών και υγροτόπους).

Είναι κυρίως φυτοφάγο ζώο, το οποίο τρέφεται με υδρόβια βλάστηση και ρίζες φυτών, αλλά μπορεί επίσης, όταν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες, να αναζητήσει την τροφή του σε αγροτικές καλλιέργειες καθώς και σε φωλιές πουλιών στο έδαφος ή σε καλαμιώνες, για τα αυγά τους.

Είναι επικίνδυνο είδος;

Οι επιπτώσεις της παρουσίας του μυοκάστορα στους υγροτόπους, μπορεί να είναι ιδιαίτερα αρνητικές τόσο για την βιοποικιλότητα όσο και για την τοπική οικονομία.

Γι’ αυτό, συνίσταται στους πολίτες που θα συναντήσουν έναν μυοκάστορα να αναφέρουν το περιστατικό στους εκάστοτε Φορείς Διαχείρισης και στα Δασαρχεία της περιοχής, ενώ σε καμία περίπτωση να μην προσπαθήσουν να το ταΐσουν.

The post Μυοκάστορας “ξεπόρτισε” στην άκρη της πόλης των Φερών…VIDEO appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα