Νεκρά δυο λαγόσκυλα από επίθεση λύκων στο Χρώμιο Κοζάνης

19:48 13/7/2023 - Πηγή: iHunt

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε 2 κυνηγόσκυλα σημειώθηκε το Σάββατο 01/07/23, στο Χρώμιο Κοζάνης, κατά την διάρκεια άοπλης εξόδου για τρέξιμο, ξεμούδιασμα και βόλτα. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Σάκη Παλιανόπουλο να θρηνήσει τους αγαπημένους του τετράποδους συνεργάτες, φίλους και συντρόφους, θύματα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο εύκολο γεύμα που αντιπροσωπεύει το σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Ηλέκτρα 8.5 χρονών, και τον Ερμή 7.5 χρονών, τα οποία έβγαλε ο Σάκης για ξεμούδιασμα και τρέξιμο το πρωινό

του Σαββάτου 01/07/23 στην ευρύτερη περιοχή του Χρωμίου.

Ο Σάκης στενοχωρημένος εξηγεί την άσχημη εμπειρία του : ” Η επίθεση έγινε στην περιοχή Χρώμιο προς Ποντινή, τα σκυλιά σήκωσαν ένα λαγό κάτω στο δρόμο, ανέβηκε πάνω στο βουνό και εκεί που κυνηγούσαν ακούσαμε τσιρίδες όπως όταν μαλώνουν σκυλιά.

Φωνάζαμε, φωνάζαμε τίποτα ωστόσο βλέπαμε στο GPS ότι τα σκυλιά ήταν ακίνητα και ήταν σίγουρο το τι έγινε με φωνές πηγαίναμε προς τα πάνω στα σκυλιά, τα φτάσαμε κοντά στα 100 μέτρα που έγραφε το GPS το ένα το σκυλί το άφησαν εκεί και το άλλο το πήραν.

Αφήσαμε ένα άτομο στον καημένο τον Ερμή, τον οποίο του είχαν τέσσερις τρύπες στο λαιμό, δύο πάνω δύο κάτω και σπασμένο πλευρό, γιατί την Ηλέκτρα την έπαιρναν και μπορεί να την βρήκαμε ύστερα από τρία και τέσσερα χιλιόμετρα, μόλις φτάναμε κοντά στα 80m φωνάζαμε για να την αφήσουν και οι λύκοι την έπαιρναν και πήγαιναν άλλα 400 – 500m.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

The post Νεκρά δυο λαγόσκυλα από επίθεση λύκων στο Χρώμιο Κοζάνης appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα