Νεκρά τρία λαγόσκυλα από επίθεση λύκων στον Ασπροπόταμο Τρικάλων

19:58 16/1/2024 - Πηγή: iHunt
Νεκρά τρία λαγόσκυλα από επίθεση λύκων στον Ασπροπόταμο Τρικάλων

ΝΕΟ, ΤΡΙΠΛΟ θανατηφόρο κρούσμα επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ κυνηγόσκυλα σημειώθηκε την Κυριακή 10/12/23, πάνω από τον Ασπροπόταμο Τρικάλων, τρακόσια μέτρα από το χωριό, σε κυνήγι λαγού.

Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Κωνσταντίνο Τάμπο να θρηνήσει την ζωή των 3 αγαπημένων του τετράποδων συνεργατών, φίλων και συντρόφων, άδικα θύματα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο εύκολο γεύμα που είναι για

αυτούς το σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Τζίνα 2 χρονών, Ελληνικό Ιχνηλάτη, και 2 χρονιάρικα κουτάβια τα οποία έβγαλε ο Κωνσταντίνος για κυνήγι λαγού στην περιοχή γύρω από το χωριό Ασπροπόταμο Τρικάλων.

Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στην σύντροφο του, ο ίδιος ο Κωνσταντίνος : ” Και τα 3 σκυλιά έψαχναν λαγό στο σημείο για αρκετή ώρα, τα 2 κατέβηκαν πιο μπροστά, ενώ την Τζίνα την έβλεπα από το GPS που κινούνταν την άφησα μήπως τον σήκωνε αυτή γιατί επέμενε. Τα άλλα 2 σκυλιά πιάστηκαν σε ένα άλλο ντορό και κάποια στιγμή που άργησε, έβλεπα στο gps ότι δεν κινούνταν και τότε άρχισα να ανησυχώ γιατί της πατούσα κόρνα και δεν ανταποκρίνονταν.

Ταυτόχρονα έπαψα να ακούω και τα κουδούνια από τα κουτάβια, ενώ μετά από λίγο χάθηκε και το σήμα από το Gps της Τζίνας. Είχε πλέον νυχτώσει για τα καλά, χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς σήμα, οπότε αναγκαστικά έφυγα. Το άλλο πρωί επέστρεψα και υπήρχε σήμα, κατευθύνθηκα στο μέρος που την έβλεπα στο οποίο για να φτάσω έκανα μία ώρα για μία απόσταση 488 μέτρων σε ρεματιά λόγω του πολύ δύσβατου της περιοχής.

Όταν έφτασα στο σημείο αντίκρισα αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία, μόνο το κρανίο και αυτό γυμνό από δέρμα, τα δε χρονιάρικα κουτάβια στα οποία δεν φορούσα GPS δεν τα βρήκα ποτέ. Εδώ η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο !!! Μας ρήμαξαν, τα καημένα τα λαγόσκυλα ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Το καλοκαίρι μου έφαγαν μοσχάρια, τώρα το φθινόπωρο μου έφαγαν γελάδες, επίσης μου έχουν φάει τα 3 από τα 5 τσοπανόσκυλα που είχα. Έχουν ρημάξει όλο τον Ασπροπόταμο και όλη την γύρω περιοχή και κανένας αρμόδιος δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για όλο αυτό το χάλι !!! ”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Δ’ ΚΟΣΕ : Πρόστιμα 700 ΕΥΡΩ και μηνύσεις για παράνομη θήρα λαγού

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!!

Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το  iHunt.gr

The post Νεκρά τρία λαγόσκυλα από επίθεση λύκων στον Ασπροπόταμο Τρικάλων appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα