Νεκρό γουρουνόσκυλο από επίθεση λύκων στην Ευρυτανία

18:13 7/2/2024 - Πηγή: iHunt
Νεκρό γουρουνόσκυλο από επίθεση λύκων στην Ευρυτανία

ΝΕΟ, θανατηφόρο κρούσμα επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΟ ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε την Κυριακή 04/02/24, στην περιοχή ΦΟΥΡΝΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, σε κυνήγι αγριόχοιρου.

Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Χαράλαμπο Τσιώτα να θρηνήσει την ζωή του αγαπημένου του τετράποδου συνεργάτη, φίλου και συντρόφου, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο εύκολο, ξεκούραστο και ακίνδυνο γεύμα που αποτελεί για αυτούς το σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Λιάρο, 4 ετών,  Γαλλικό Αρτουά, τον οποίο έβγαλε

ο Χαράλαμπος με την παρέα του, για κυνήγι αγριόχοιρου στα Φουρνά μαζί με άλλα 2 σκυλιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ :Ορεινή Ναυπακτία : Λύκος ψάχνει για σκύλο ή γάτα μέσα στην αυλή σπιτιού…VIDEO

Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στον σύντροφο του, ο ίδιος ο Χαράλαμπος : ” Ο Λιάρος είναι στα 350 μέτρα μακριά μου, τον βλέπω στο GPS, και ενώ ήταν σε δίωξη ξαφνικά αλλάζει πορεία και τον βλέπω ως ακίνητο. Εντωμεταξύ έφτασαν τα άλλα 2 σκυλιά κατατρομαγμένα με τις ουρές στα σκέλια. Τα δένω και με φωνές, τουφεκιές στον αέρα και τρέχοντας όσο πιο γρήγορα μπορούσα, λόγω του πολύ δύσβατου της περιοχής έφτασα σε λιγότερο από 15′. Όταν πια έφτασα κοντά βρήκα τον σκυλάκο μου στην κατάσταση που φαίνεται στην φωτογραφία.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

 του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

The post Νεκρό γουρουνόσκυλο από επίθεση λύκων στην Ευρυτανία appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα