Ο Κώστας Σκρέκας είναι ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

12:19 4/1/2021 - Πηγή: iHunt

Πριν λίγο ανακοινώθηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος έχουμε αλλαγές. Πιο συγκεκριμένα :

– ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ
– ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ
– ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΤΑΓΑΡΑΣ

Μένει να δούμε ποιος από τους τρεις θα

αναλάβει τη θήρα.

Ποιος είναι ο Κώστας Σκρέκας

Ο Κώστας Σκρέκας (14 Μαρτίου 1973) είναι Έλληνας πολιτικός, βουλευτής εκλεγμένος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην περιφέρεια Τρικάλων από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012 και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Διατελεί Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) από τον ανασχηματισμό της 04 Ιανουαρίου 2021. Διετέλεσε υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Βιογραφικά στοιχεία
Η καταγωγή του είναι από τη Μεγάρχη Τρικάλων.

Σπουδές και επαγγελματική πορεία
Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Το 2000 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διαχείριση Έργων (MSc in Construction Management, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών) στο Πανεπιστήμιο του Birmingham της Αγγλίας.

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών του εκπροσώπησε τους φοιτητές ως μέλος στη Σύγκλητο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ως μέλος στην Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ. Το 1994 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ.

Συνέγραψε εργασίες και άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικές και διεθνείς οικονομικές ιστοσελίδες και περιοδικά. Συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στις θεματικές ενότητες Negotiations, Strategic Management, Global Marketing Management.

Από το 2000 εργάστηκε στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων (FMCG’S) σε διευθυντικές θέσεις, ενώ υπήρξε συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος για 12 χρόνια σε εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον εν λόγω χώρο.

Πολιτική σταδιοδρομία

Το 2012 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα στις εκλογές της 6ης Μαΐου και εκλέχθηκε βουλευτής Τρικάλων με τη Νέα Δημοκρατία. Επανεκλέχθηκε βουλευτής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Διετέλεσε υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Νοέμβριο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.[1]

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην περιφέρεια Τρικάλων και επανεκλέχθηκε στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015.

Επανεξελέγη βουλευτής Τρικάλων στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019 και ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιου για θέματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.[2]

The post Ο Κώστας Σκρέκας είναι ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα