Πως κατάντησε η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ…..

12:42 29/11/2023 - Πηγή: iHunt
Πως κατάντησε η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ…..

«Πως καταντήσαμε Λοχία» έλεγε το παλιό λαϊκό άσμα που περιέγραφε με ποιητικό τρόπο το ηρωικό παρελθόν ενός γηραιού απόμαχου στρατιώτη και της θλιβερής πραγματικότητας των γηρατειών και της αδυναμίας του παρόντος.

Πως κατάντησε η, πρώην κραταιά, ΚΟΜΑΘ, η Ομοσπονδία που αποτελούσε το πρότυπο λειτουργίας, στελέχωσης, διοίκησης και οργάνωσης, με αυτούς που έχουν αναλάβει τις τύχες της, είναι το αντίστοιχο λαϊκό παράπονο και διαπίστωση των κυνηγών, όλης της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : ΦΕΚ : Μένει η απαγόρευση θήρας από τον ποταμό Ερυθροποταμο
και νοτιότερα. Απαγορεύεται στο Δέλτα

Από εκεί που καθηγητές του Πανεπιστημίου, με κύρος και σεβασμό από την επιστημονική κοινότητα και την κοινωνία, την εκπροσωπούσαν από τη θέση του Προέδρου, φτάσαμε, με ευκολία χαρακτηριστική των καιρών και των ηθών, να αλλάζουν οι πρόεδροι, όχι ανά κυνηγετικό περίοδο, αλλά ανά μήνα και σε λίγο ανά εβδομάδα. Σαν τα φτηνά πουκάμισα.
Κατάντια.

Η Θεσσαλονίκη της Ιστορίας, έδρα της μεγάλης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, με τα καλύτερα κυνηγοτόπια της χώρας, από τον υγροβιότοπο του Έβρου, μέχρι τις κορυφές της Πίνδου, ουσιαστικά η βάση και ο πυρήνας του οργανωμένου κυνηγιού στη χώρα μας για όλα τα θηράματα, ενδημικά και αποδημητικά, δεν μπορεί να εκλέξει εκπροσώπους που να μπορούν να χωρίσουν δύο γαϊδουριών άχυρα και να κινήσουν το ταμείο και τον τραπεζικό λογαριασμό της πάλαι ποτέ κραταιάς ΚΟΜΑΘ;

Και ψάχνει σε «μεταγραφές αεροδρομίου» από συλλόγους της επαρχίας για να καλύψει τα κενά της ομάδας;

Που να βρεθεί μετά χρόνος να ασχοληθούν με τον Σκυλακάκη και τις απαγορεύσεις στον Έβρο όταν σφάζονται μεταξύ τους για το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος για τον μήνα Νοέμβριο.

Το δε επιστημονικό προσωπικό της Ομοσπονδίας, αυτό που τα παλαιοτέρα χρόνια έδωσε δείγματα επιτυχούς διαχείρισης και πρωτοποριακών σχεδίων, σήμερα είναι επί ξύλου κρεμάμενοι, με αβέβαιο μέλλον για τους ίδιους και για την συνδρομή τους στη πρόοδο του κυνηγιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Στο χείλος του γκρεμού η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ….

Ας ευχηθούμε όμως η τωρινή κατάντια της ΚΟΜΑΘ να μη εξελιχθεί σε μια μόνιμη και μη αντιστρεπτή πραγματικότητα.

Στη Θεσσαλονίκη, που θα πρέπει να δίνει το σήμα, το στίγμα και την προοπτική μια πορείας ανάταξης του κυνηγιού, υπάρχει το Πανεπιστήμιο με αξιόλογους επιστήμονες, όχι μόνο εξειδικευμένων με τα του κυνηγιού.

Υπάρχουν φοιτητές και καθηγητές Δασολογίας, του μοναδικού τμήματος της χώρας με πενταετείς σπουδές και αντίστοιχα τμήματα με ειδίκευση στη θηραματοπονία.

Υπάρχουν κυνηγοί καταξιωμένοι στην κοινωνία, που, δυστυχώς, δεν μετέχουν επειδή δεν θέλουν ή δεν τους αφήνουν οι θλιβεροί μηχανισμοί, που σήμερα μάχονται για τον πρόεδρο της εβδομάδας.

Δεν βλέπει κανείς τους την μιζέρια και την κατάντια της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων της πόλης, που μαλώνουν για ψύλλου πήδημα, ώστε να παρέμβει, έστω και την τελευταία ώρα, για μια ύστατη προσπάθεια αλλαγής της αυτοκαταστροφικής πορείας;

Πρέπει να φτάσουμε στο τελευταίο σκαλί της κατρακύλας;  Τότε θα είναι, δυστυχώς, πολύ αργά για δάκρυα και για ανασύνταξη.

Υπάρχει άραγε φως στο τούνελ ή θα χαθούμε όλοι μαζί μέσα στους λαβύρινθους της ανικανότητας και της μιζέριας, περιμένοντας τους θλιβερούς και ολίγιστους εκπροσώπους των κυνηγών της Βόρειας Ελλάδος να ανακαλύψουν τον επόμενο πρόεδρο της εβδομάδας μέσα από τα συντρίμμια της ΚΟΜΑΘ;

Κρίμα για το Κυνήγι, Κρίμα για την ΚΟΜΑΘ.

Τόσοι Είμαστε, που λέει και ο ποιητής… Και αυτοί που μας εκπροσωπούν τελικά ως κυνηγούς στη Μακεδονία και Θράκη.

Le Chasseur

The post Πως κατάντησε η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ….. appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα