Ρυθμιστική 2023-2024 : Το κυνήγι μεγαλώνει χρονικά……..

12:44 21/8/2023 - Πηγή: iHunt

Το διάβαζα και δεν το πίστευα. Λες να είναι αλήθεια σκεφτόμουν ή μας κάνουν πλάκα Αυγουστιάτικα. Έβλεπα και τις υπογραφές και παρόλα αυτά μου φαίνονταν σαν ψέματα. Και όμως ήταν αληθινή η ρυθμιστική για το κυνήγι του 2023-24 που δημοσιεύτηκε.

Μετά από 30 χρόνια ταλαιπωρίας και αγωνίας για το πόσες μέρες θα μας κόψουν από το κυνήγι και πια θηράματα θα απαγορευτούν με τη ρυθμιστική, τελικά για πρώτη φορά αυξήθηκε η κυνηγετική περίοδος. Δέκα μόνο μέρες θα πουν μερικοί, σιγά το πράγμα.

Ναι αλλά για να σκεφτούμε τα προηγούμενα χρόνια που μας κόβανε δέκα μέρες από το κυνήγι του κότσυφα

επειδή ο σύλλογος προστασίας της νεαραϊδοπαπαρούνας έκανε τέτοια εισήγηση στον Υπουργό και αυτός το δεχόταν. Και την επόμενη χρονιά ο σύλλογος προστασίας της κίτρινης πεταλούδας έπαιρνε τη ρεβάνς και δέκα μέρες από τις πάπιες, τι αισθανόμασταν τον Αύγουστο πριν την έναρξη του κυνηγιού. Και σηκώναμε όλοι, και δικαιολογημένα, τα μπαϊράκια της επανάστασης.

Να μη πάμε στα κρυφτούλια για τις υπογραφές και τις προσφυγές στο ΣΤΕ για να πουλάνε επαναστατική γυμναστική διάφοροι ευαίσθητοι και πονηροί της οικολογίας και της ζωολατρίας και τους κυνηγούς βολικό παιχνιδάκι στα χέρια ιδεοληπτικών που θεωρούσαν το υπουργείο τσιφλίκι τους.

Το καλό να λέγεται. Όπως πρώτοι φωνάζουμε και παίρνουμε ξεκάθαρη θέση όταν μας αδικούν κατάφορα ως πολίτες και κυνηγούς και κατηγορούμε κυβέρνηση και υπουργούς για τις αποφάσεις τους, το ίδιο θαρρετά και ξεκάθαρα επικροτούμε όταν επανέρχεται η πραγματικότητα και τα αυτονόητα στις υπουργικές αποφάσεις και το κυνήγι αντιμετωπίζεται όπως πρέπει.

Μα είναι τόσο σημαντικό τελικά που ένας υπουργός έπραξε το αυτονόητο; Για τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας είναι πολύ σημαντικό να αποφασίσει η διοίκηση και ο υπουργός το αυτονόητο και γι’ αυτό μας φαίνεται, και είναι, τόσο σημαντικό.

Επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια εισακούσθηκε η επιστημονική σκέψη, η λογική, οι ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες, η γνώμη των κυνηγών, των σοβαρών υπηρεσιακών παραγόντων και της κοινωνίας για το κυνήγι και όχι η γνώμη διαφόρων συλλόγων προστασίας της θαλάσσιας χελώνας και των ντουβαριών στα νησιά του Αιγαίου.

Ένα μεγάλο μπράβο κατά αρχάς στους δικούς μας, την Κυνηγετική Συνομοσπονδία για τις θέσεις και τις απόψεις της που, επιτέλους, καρποφόρησαν μετά από επίμονους αγώνες δεκαετιών.

Το ότι όμως βρέθηκε επιτέλους ένας υπουργός να τις ακούσει και να τις αποδεχτεί είναι το σημαντικό και κυρίως το ότι δεν μάσησε τα γνωστά μέχρι σήμερα αντικυνηγετικά παραμύθια διαφόρων παραγόντων, παραγοντίσκων και αιώνιων συμβούλων και παρατρεχάμεων. Ο κος Σκυλακάκης ήταν η ευχάριστη έκπληξη και να ομολογήσω εδώ με πάσα ειλικρίνεια ότι δεν το περίμενα. Τελικά αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες.

Κε Σκυλακάκη έχετε την βαθύτατη εκτίμηση μου, για τα όσα κάνατε, που δεν τα περιμέναμε, και όσα δεν κάνατε, που τα φοβόμασταν, για το κυνήγι. Οι κυνηγοί εκτιμούμε και σεβόμαστε το δίκιο και τις καθαρές στάσεις και αποφάσεις.

Ο δε Γενικός Γραμματέας Δασών κος Σταθόπουλος με την στάση και τις επιστημονικές του θέσεις και απόψεις δικαιολόγησε το ρόλο και τη θέση του στην αντίστοιχη θέση.

Το ότι το κυνήγι του αγριόχοιρου ξεκινά στις 20 Αυγούστου είναι μια κοινωνική αναγκαιότητα που προέκυψε από τα πραγματικά γεγονότα και το ότι αυξήθηκε η κυνηγετική περίοδος ενός θηράματος χωρίς να ζητηθεί αυτό από τους κυνηγούς είναι ένα σημαντικό βήμα για την γραφειοκρατία της διοίκησης και την αντιμετώπιση των κυνηγών, οι οποίοι γίνονται πλέον μέρος της λύσης των προβλημάτων και όχι οι αιτίες.

Μετά από 30 χρόνια αυξήθηκε η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την υπόθεση του κυνηγιού στη χώρα μας. Τα υπόλοιπα διαχειριστικά για τα ηλεκτρονικά παράβολα και τις αναμενόμενες δυσκολίες και ταλαιπωρίες της πρώτης φοράς είναι δευτερεύοντα, μπροστά στα σημαντικά που πετύχαμε ως κυνηγοί που είναι η αντιστροφή του αντικυνηγετικού κλίματος στα ανώτερα κλιμάκια της διοίκησης.

Δεν εφησυχάζουμε ούτε αρκούμαστε την αντιστροφή της πορείας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ολοκληρωτική επαναφορά της λογικής και του αυτονόητου στη χώρα μας.

Τα μέχρι τώρα δείγματα του κου Σκυλακάκη μας δίνουν ελπίδες ότι μπορεί επιτέλους να γίνουμε, και να μην ανήκουμε απλά, μέρος της Ευρώπης .

Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr

The post Ρυθμιστική 2023-2024 : Το κυνήγι μεγαλώνει χρονικά…….. appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα