Ταΐζοντας…τους λύκους στην Πάρνηθα

21:17 28/3/2024 - Πηγή: iHunt
Ταΐζοντας…τους λύκους στην Πάρνηθα

Όλο και πιο συχνές είναι οι εμφανίσεις και καταγραφές λύκων δίπλα στους ανθρώπους πλέον, λόγω της ανεξέλεγκτης αύξησης του πληθυσμού τους και επιπλέον λόγω της γελοίας πολυετής (πάνω από 31 χρόνια για τον λύκο) απόλυτης προστασίας, έχουν ξεμάθει να φοβούνται τον άνθρωπο με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια μικρών παιδιών και ηλικιωμένων, όταν οι λύκοι εισέρχονται σε πόλεις και χωριά. Επίσης αφού στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για τους πρωτευουσιάνους σπάνιους της Πάρνηθας

αποτελεί κοινό μυστικό το γεγονός ότι οι λύκοι αυτοί ταΐζονται επί τούτου από διάφορους τυχάρπαστους φιλόζωους και wanna be φωτογράφους άγριας ζωής για κοντινά, εύκολα και εντυπωσιακά πλάνα και βίντεο τα οποία στην αγορά μεταφράζονται σε πολλά ευρώ και επίσης αρκετή διασημότητα στον χώρο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Οι λύκοι στην Πάρνηθα…φέρνουν χρήμα

Έναν από τους πολλούς τέτοιους λύκους, οι οποίοι έχουν μάθει να τρέφονται από τους φιλόζωους και αυτοαποκαλούμενους φωτογράφους άγριας ζωής, γιου τιουμπερς, τικ τοκερς και πλέον πλησιάζουν σχετικά άφοβα ανθρώπους, οχήματα κτλ. προς ανεύρεση τροφής, συνάντησε και φωτογράφησε γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου, ο φίλος και συνάδελφός Γιάννης Τραμπάκουλας, 1 χλμ μετά το τελεφερίκ, στην περιοχή Μετόχι.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες ο λύκος στέκεται άφοβα σχεδόν δίπλα στο αυτοκίνητο και κάτι τρώει από αυτά που προφανώς του έριξαν. Ο Γιάννης όντας κάτοικος κοντινής με την Πάρνηθα περιοχής ανεβαίνει στο βουνό σχεδόν καθημερινά και μας εξηγεί : ” Τα ελάφια έχουν πάθει κυριολεκτικά πανωλεθρία αφού οι λύκοι τα έχουν αποδεκατίσει και εκεί που σε κάθε βόλτα έβλεπες αρκετά, τώρα τα συναντάς σπάνια, αφού όσα επιβίωσαν κατέβηκαν στα πεδινά και σκορπίσανε από την πίσω πλευρά του βουνού προς Αυλώνα, Σκούρτα, Κλειδί, Δάφνη, Ασωπία κτλ.

Το πιο συνηθισμένο πλέον θέαμα είναι κουφάρια και σκελετοί ελαφιών όπως αυτό που βρήκα μερικές μέρες αργότερα. Αρκετά ελάφια για να σωθούν από την πίεση και την αρπακτικότητα των λύκων μπαίνουν μέσα σε κατοικημένες περιοχές όπως στην Βαρυμπόμπη, στο Μενίδι και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.” Ο Γιάννης συνεχίζει : ” Από κουβέντες με φίλους δασικούς ο αριθμός των λύκων ανέρχεται σε τριψήφιο νούμερο και αν σύντομα δεν ληφθούν μέτρα προστασίας των ελαφιών από την πολιτεία, τα ελάφια θα αποτελέσουν παρελθόν και θα τα θυμόμαστε μόνο από φωτογραφίες και βίντεο αφού οι λύκοι σκοτώνουν περισσότερα από όσα γεννιούνται.

Ωστόσο οι 2 Μ.Κ.Ο συνεχίζουν να μιλάνε για 30 μόνο λύκους σε όλη την έκταση της Πάρνηθας οι οποίοι μάλιστα καλύπτουν τον Ελικώνα και τον Κιθαιρώνα. Αστεία πράγματα !!! ”

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου 

Το άρθρο Ταΐζοντας…τους λύκους στην Πάρνηθα εμφανίστηκε πρώτα στο iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα