Θέρμος : «Κάτι πρέπει να γίνει με τις παγίδες για τα αγριογούρουνα στα χωριά»

11:49 19/10/2021 - Πηγή: iHunt

Στην Βαρειά της Τριχωνίδας υπήρχε σήμερα περιστατικό με σκύλο που πιάστηκε σε παγίδα για… αγριογούρουνα κι όσο και να φαίνεται απίστευτο δεν είναι κάτι πρωτάκουστο!

Συγκεκριμένα, κάτοικοι της περιοχής άκουσαν τα γρυλίσματα και τα κλάματα ενός σκυλιού γνωστού στην περιοχή κι όταν έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει διαπίστωσαν το συμβάν. Αμέσως κινητοποιήθηκαν και- λόγω γειτνίασης- πήραν πρώτα το Δασονομείο και την Πυροσβεστική του Θέρμου ενώ ενημέρωσαν και την Αστυνομία της περιοχής,

Παράλληλα, κάλεσαν και τον σταθμό των εθελοντών στην Παραβόλα όπου όμως δεν απάντησε κανείς

αλλά και την Φιλοζωική Αγρινίου που απάντησε μεν αλλά δήλωσε ότι δεν έχει τρόπο για άμεση επέμβαση παραπέμποντας στις αρχές. Να σημειωθεί ότι το Δασονομείο και η Πυροσβεστική Θέρμου δήλωσαν ότι δεν είχαν τρόπο να επιλύσουν το θέμα, καθώς το ζώο πρέπει να ηρεμήσει με ένεση και ειδική φροντίδα κλπ.

Αντίθετα η αστυνομία Θέρμου αλλά και η Πυροσβεστική από το Αγρίνιο έσπευσαν στο σημείο ενώ άμεσα αντέδρασε και η υπηρεσία για τα ζώα του δήμου Αγρινίου όταν ενημερώθηκε. Ο συνεργαζόμενος κτηνίατρος επικοινώνησε άμεσα και ζήτησε πληροφορίες για να παρέμβει. Τελικά ο ιδιοκτήτης του κτήματος όπου συνέβη το περιστατικό δήλωσε ότι το ζώο είχε απεγκλωβιστεί και είχε φύγει όταν έφτασαν στο σημείο οι αρχές και γείτονες. Η αστυνομία, παρόλα ταύτα, πήρε καταθέσεις.

“Στο χωριό και την ευρύτερη περιοχή τα σκυλιά είναι οικόσιτα αλλά και μερικά που είναι περιφερόμενα τα φροντίζουν οι κάτοικοι. Όντως στα περάσματα εδώ και μερικά χρόνια κατεβαίνουν αγριογούρουνα αλλά το θέμα είναι τι θέλουν οι παγίδες μέσα στην κατοικημένη περιοχή. Το ζώο που πιάνεται σε αυτές πνίγεται και όσο προσπαθεί με αγωνία να ελευθερωθεί τόσο χειρότερα είναι”, έλεγε κάτοικος που ασχολήθηκε με το ζήτημα από την αρχή…

Πηγή :https://www.agrinionews.gr/

The post Θέρμος : «Κάτι πρέπει να γίνει με τις παγίδες για τα αγριογούρουνα στα χωριά» appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θέρμος, Κάτι,thermos, kati