Το απίστευτο ταξίδι για τρεις τσίχλες

19:00 23/5/2023 - Πηγή: iHunt

Η μετανάστευση των τσιχλών στις οποίες είχαν τοποθετηθεί δορυφορικοί πομποί τον Δεκέμβριο του 2022 μπορεί να χαρακτηριστεί ως ολοκληρωμένη.

Αυτό επέτρεψε την παρακολούθηση της μετανάστευσης για τρία τσίχλες, δύο στη Σαρδηνία και μια στην περιοχή Marche.

Οι τσίχλες που σημαδεύτηκαν στη Σαρδηνία έφτασαν σε δύο πολύ διαφορετικές περιοχές: η πρώτη, που ονομάζεται Irgoli, βρίσκεται στην Ουγγαρία και από τις κοντινές της κινήσεις φαίνεται ότι έχει εγκατασταθεί οριστικά στην περιοχή φωλιάσματος, ενώ το άλλο άτομο,

που ονομάζεται Shedir, έκανε ένα απίστευτο ταξίδι που την οδήγησε στη Ρωσία κοντά στο χωριό Osinkova, στην περιοχή Kransnoyarsk στο γεωγραφικό μήκος της Μογγολίας, δηλαδή σε απόσταση περίπου 6.000 χιλιομέτρων από το σημείο που τοποθετήθηκε ο πομπός.

Επιβεβαιώνεται ότι μεταναστευτικοί και διαχειμάζοντες πληθυσμοί τσίχλας από ένα πολύ ευρύ φάσμα, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και από την ανατολικότερη Ρωσία, συγκλίνουν στη Σαρδηνία.

Η τρίτη τσίχλα, που ονομάζεται Sirius, έχει διασχίσει τη Μόσχα και βρίσκεται στην περιφέρεια Kirov, περίπου 3.800 χλμ. από το σημείο τοποθλετησης του πομπού στο πάρκο Conero.

Τα αποτελέσματα είναι ενδιαφέροντα, τόσο για τις ημερομηνίες αναχώρησης όσο και για την κατεύθυνση που ακολουθήθηκε κατά τη μετανάστευση και τις τοποθεσίες στις οποίες έφτασε.

Η Federcaccia έχει ήδη προγραμματίσει να συνεχίσει την έρευνα τον ερχόμενο Δεκέμβριο τόσο στη Σαρδηνία όσο και σε άλλες ιταλικές περιοχές.

Ακολουθούν οι χάρτες με τις διαδρομές της μετανάστευσης.

Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr

The post Το απίστευτο ταξίδι για τρεις τσίχλες appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα