Τρέντο Ιταλία, η αρκούδα που επιτέθηκε σε άνθρωπο θα θανατωθεί…VIDEO

19:49 10/3/2023 - Πηγή: iHunt

Η αυτόνομη επαρχία του Τρέντο ανακοίνωσε ότι η ανάλυση DNA της αρκούδας που επιτέθηκε σε έναν άνδρα την Κυριακή 5 Μαρτίου ενοχοποιεί την αρκούδα MJ5. Πρόκειται για ένα αρσενικό 18 χρονών, το οποίο δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν άλλα παρόμοια περιστατικά, ούτε είχε επιδείξει κάποια επικίνδυνη συμπεριφορά.

“Έχω ήδη μιλήσει με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Pichetto Fratin”, εξήγησε ο πρόεδρος της αυτόνομης επαρχίας του Τρέντο, Maurizio Fugatti, “ενημερώσαμε επίσης την Ispra, μια πράξη που οφείλουμε να κάνουμε βάσει του νόμου, η οποία με

τη σειρά της θα διατυπώσει μια μη δεσμευτική γνώμη για το πώς θα προχωρήσουμε. Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα του περιστατικού και την πιθανότητα να επαναληφθεί, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη σύλληψη και τη θανάτωση του MJ5”.

Το ζώο είναι απόγονος της Maya και του Joze, δύο δειγμάτων που εισήχθησαν από τη Σλοβενία και με τα οποία ξεκίνησε το πρόγραμμα Life Ursus στο Trentino. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της η Υπηρεσία Πανίδας της επαρχίας, ο MJ5 διέσχιζε από το 2005 έως το 2022 ολόκληρο το δυτικό Trentino, επιχειρώντας περιστασιακά να εισέλθει στην επικράτεια της επαρχίας του Bolzano, εγκαθιστάμενος κυρίως στη νότια περιοχή Brenta.

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr – https://www.bighunter.it/

The post Τρέντο Ιταλία, η αρκούδα που επιτέθηκε σε άνθρωπο θα θανατωθεί…VIDEO appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα