Β.Μπαλατσός : Εμπλουτισμός βιοτόπων με λαγούς στη Θεσσαλία

07:14 8/7/2023 - Πηγή: iHunt

Η Ζ΄Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων γνωρίζοντας τη σημασία που έχει η απελευθέρωση θηραμάτων σε παγκόσμια κλίμακα, όσον αφορά τη διατήρηση των πληθυσμών σε επίπεδα τέτοια ώστε να ανταποκρίνονται επαρκώς στην κάρπωση αλλά και για τον εμπλουτισμό των περιοχών με επιθυμητά θηραματικά είδη , παρέλαβε σήμερα σε πρώτη φάση πενήντα (50) άτομα λαγού.

Οι λαγοί διανεμήθηκαν σε Κυνηγετικούς Συλλόγους της Ζ΄Κ.Ο.Θ., οι οποίοι διαθέτουν εγκεκριμένο σχέδιο εμπλουτισμού, το οποίο εκπονήθηκε από το επιστημονικό προσωπικό της Ζ΄Κ.Ο.Θ. και εγκρίθηκε από τις αρμόδιες Δασικές Αρχές. Οι λαγοί

απελευθερώθηκαν στο φυσικό περιβάλλον. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει η απελευθέρωση εκατόν πενήντα (150) ακόμη ατόμων λαγού στους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι λαγοί φέρουν πιστοποίηση υγειονομικού ελέγχου και γενετικού υλικού, όπως προβλέπεται από την υπουργική απόφαση που καθορίζει τον εμπλουτισμό βιοτόπων με θήραμα.

Παράλληλα η Ζ΄Κ.Ο.Θ. προγραμματίζει την απελευθέρωση οχτακοσίων περίπου ατόμων ορεινής πέρδικας από το εκτροφείο του Κ.Σ. Βόλου. Μία προσπάθεια πολλών ετών , η οποία τα τελευταία χρόνια αποδίδει καρπούς , διοχετεύοντας εκατοντάδες πουλιά ορεινής πέρδικας σε όλη την περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Το σχέδιο εμπλουτισμού της Ζ΄Κ.Ο.Θ. ολοκληρώνεται με την απελευθέρωση ατόμων πεδινής πέρδικας στους Κυνηγετικούς Συλλόγους του Νομού Τρικάλων ενισχύοντας την συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται από τη Ζ΄Κ.Ο.Θ., το Δασαρχείο Τρικάλων και τους τοπικούς Κυνηγετικούς Συλλόγους τα τελευταία έτη για την επανεγκατάσταση του είδους στην ευρύτερη περιοχή

Βαγγέλης Μπαλατσός
Πρόεδρος Ζ΄Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων

The post Β.Μπαλατσός : Εμπλουτισμός βιοτόπων με λαγούς στη Θεσσαλία appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα