Βέροια : Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλα μέσα σε περιφραγμένο χώρο

18:36 16/9/2023 - Πηγή: iHunt

Σε κανονικό σφαγείο κυνηγόσκυλων από λύκους, έχει πλέον μετατραπεί και ο νομός Βέροιας. ΝΕΟ, ΔΙΠΛΟ κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλα σημειώθηκε πριν μερικές μέρες, όχι σε βουνό ή σε δάσος κατά την διάρκεια κυνηγίου, αλλά ΜΕΣΑ στο χωριό του Αγίου Γεωργίου, (η πρώτη επίθεση) και ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ. Ενώ η δεύτερη επίσης φονική επίθεση συνέβη στην κοινότητα της Αγίας Μαρίνας ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΗ ΑΥΛΗ ΣΠΙΤΙΟΥ !!!

Στην πρώτη περίπτωση το “λαχείο”

έπεσε στον Κωνσταντίνο Μαγγίζη ο οποίος πήγε το πρωί στο περιφραγμένο οικόπεδο εντός του χωριού, για να ταΐσει το σκυλάκι του ράτσας Ίστριας και αντί για σκύλο βρήκε μόνο το απομεινάρι από το πόδι του, ενώ στην δεύτερη περίπτωση το “λαχείο” έπεσε στον Αντώνη Τύπο που είχε τα 2 σκυλιά του στην αυλή του σπιτιού του στην Αγία Μαρίνα, με τον ίδιο να απουσιάζει από το σπίτι εκείνη την βραδιά. Την επόμενη μέρα που επέστρεψε στο σπίτι βρήκε μόνο το ένα σκυλί κατατρομαγμένο, σε κατάσταση πανικού και τρόμου ενώ υπήρχε παντού πολύ αίμα, χωρίς όμως κάποια υπολείμματα από το άτυχο ζώο το οποίο προφανώς ο λύκος το πήρε μαζί του φεύγοντας. Αξίζει να αναφερθεί ότι την επόμενη βραδιά και ενώ πλέον το εναπομένοντα σκυλί το είχε κλειδώσει στην αποθήκη για σιγουριά ( και ευτυχώς που το έκανε δηλαδή ) άκουσε ουρλιαχτά φόβου και βγαίνοντας έξω με τον φακό είδε 2 λύκους μπροστά από την πόρτα της αποθήκης, οι οποίοι με την παρουσία και τις φωνές του Αντώνη έφυγαν πηδώντας τον μαντρότοιχο.

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

The post Βέροια : Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλα μέσα σε περιφραγμένο χώρο appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα