Ζωόφιλοι πετάνε τα κουνέλια τους στο δρόμο όταν τα βαρεθούν…

11:02 1/3/2024 - Πηγή: iHunt
Ζωόφιλοι πετάνε τα κουνέλια τους στο δρόμο όταν τα βαρεθούν…

Ένα λυπηρό φαινόμενο το οποίο λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα. Αδέσποτα κουνελάκια περιπλανώνται στους δρόμους αφού εγκαταλείφθηκαν από τους ζωόφιλους ιδιοκτήτες τους που τα είχαν αγοράσει ως κατοικίδια. Υπενθυμίζεται πως ο νέος νόμος για τα ζώα συντροφιάς, επιφέρει βαριά πρόστιμα για την εγκατάλειψη τους καθώς έχει μετατραπεί σε κακούργημα.

Τα κουνελάκια διαφόρων ειδών και μεγεθών εγκαταλείπουν,

όπως φαίνεται, μαζικά οι ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι τα είχαν αγοράσει ως κατοικίδια ή ως παιχνίδια για τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα ήδη δεκάδες από αυτά να εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, κυρίως σε πάρκα, ακόμα και στον Εθνικό Κήπο.

Οι … ζωόφιλοι ιδιοκτήτες τους τα παίρνουν θεωρώντας ότι είναι παιχνίδια και όταν τα κουνέλια μεγαλώσουν ή πολλαπλασιαστούν ή τα βαρεθούν ή ακόμα και όταν πρέπει να πάνε διακοπές, δεν ξέρουν τι να τα κάνουν, όποτε τα παρατάνε στο δρόμο.

Μέχρι τώρα και σύμφωνα με τις διάφορες καταγγελίες οι ιδιοκτήτες των κουνελιών τα αφήνουν σε άλση και πάρκα θεωρώντας πως σε ένα τέτοιο περιβάλλον θα μπορέσουν να ζήσουν, ωστόσο το συγκεκριμένο περιβάλλον είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την επιβίωση τους, αφού πολλά από τα κουνέλια έχουν εντοπιστεί με σημάδια κακοποίησης από σκυλιά και γάτες, ενώ τα πιο άτυχα σκοτώνονται από τα διερχόμενα οχήματα.

Η νέα καταγγελία (προ 2-3 ημερών) προέρχεται από τον Άγιο Δημήτριο Αττικής και έγινε από μια περαστική κοπέλα η οποία εντόπισε μια κλούβα με 13 κουνελάκια παρατημένα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων, χωρίς νερό και τροφή. Ειδοποιήθηκε το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και 2 αστυνομικοί ήρθαν και τα παρέλαβαν.

Αλέξανδρος Παλαιολόγος

The post Ζωόφιλοι πετάνε τα κουνέλια τους στο δρόμο όταν τα βαρεθούν… appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα