Καρκινογόνες διοξίνες σε τρόφιμα και ζωοτροφές από την Ευρώπη

02:46 1/4/2010 - Πηγή: TVXS
1. Απριλίου 2010 - 9:04

Επικίνδυνες, καθ’ ότι καρκινογόνες διοξίνες βρέθηκαν στο 8% των δειγμάτων τροφίμων και ζωοτροφών που συγκεντρώθηκαν στην Ευρώπη από το 1999 έως το 2008, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA).

Τα προϊόντα από ήπαρ ζώων και ψαριών παρουσίασαν τα υψηλότεραεπίπεδα διοξινών στην κατηγορία των τροφίμων, ενώ στις ζωοτροφές τα ιχθυέλαια ήταν αυτά που είχαν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση.

«Η μακρόχρονη έκθεση σε υψηλά επίπεδα διοξινών έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί μια σειρά επιπτώσεων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου»

tvxsteam

διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα