Τα ευεργετικά λιπαρά οξέα ωμέγα-3

21:13 24/1/2010 - Πηγή: TVXS
24. Ιανουαρίου 2010 - 21:04

Νέα αμερικανική έρευνα δείχνει ότι οι διατροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3, όπως το ιχθυέλαιο, είναι ευεργετικές ύστερα από ένα έμφραγμα, αλλά και για την πρόληψή του.

Η νέα μελέτη έκανε σαφή το μηχανισμό μέσω του οποίου ο οργανισμός ωφελείται από τα οξέα ωμέγα-3.

Η νέα έρευνα, υπό τον δρα Ραμίν Φαρζανέχ-Φαρ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (Σαν Φρανσίσκο), η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό

του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), ανακάλυψε έναν τέτοιο μηχανισμό που σχετίζεται με τη θετική επίπτωση στο DNA της καρδιάς.

Οι ερευνητές εστίασαν την προσοχή τους στο μήκος των τελομερών, δομών που βρίσκονται στο τέλος των χρωμοσωμάτων, τα οποία περιέχουν το γενετικό υλικό (DNA) και φροντίζουν για τη σταθερότητα και την επιδιόρθωση των χρωμοσωμάτων.

Σημειώνεται ότι η φθορά ή η σμίκρυνση των τελομερών, λόγω γενετικών ή περιβαλλοντικών παραγόντων, μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση των κυττάρων ή

Keywords
Τυχαία Θέματα