Airbnb: Eμφύλιος στις πολυκατοικίες – Φρένο από τα δικαστήρια

21:02 15/12/2019 - Πηγή: People

Όταν η οικονομική κρίση χτυπούσε «κόκκινο», οι απλήρωτοι λογαριασµοί κοινοχρήστων αποτελούσαν τη συνήθη αιτία του «εµφυλίου πολέµου» µεταξύ των ενοίκων ενός κτιρίου.

Τα «φέσια» περιορίστηκαν µε την εξάπλωση των βραχυπρόθεσµων µισθώσεων και του Airbnb, αλλά οι διενέξεις παράµειναν στην… ηµερήσια διάταξη των πολυκατοικιών.

Οι, αγνώστου ταυτότητος, τουρίστες που… µπαινοβγαίνουν στο διπλανό διαµέρισµα, η όχληση αλλά και η ανασφάλεια που προκαλούν στους µόνιµους ενοίκους κατέστησαν µονόδροµο, σε ορισµένες περιπτώσεις, την προσφυγή στη ∆ικαιοσύνη.

Πρόσφατα ήρθε στο φως

η απόφαση του Μονοµελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου µε την οποία γίνονται δεκτά ασφαλιστικά µέτρα που είχε καταθέσει ένοικος, ζητώντας να πάψει η επαγγελµατική χρήση γειτονικού διαµερίσµατος ως τουριστικού καταλύµατος.

Και αυτό επειδή οι εναλλασσόµενοι επισκέπτες, συνήθως πολυµελείς οικογένειες ή µεγάλες παρέες, έκαναν θόρυβο τόσο κατά την παραµονή τους στο διαµέρισµα, όσο και στους κοινόχρηστους χώρους, άφηναν τα απορρίµµατά τους στους κοινόχρηστους χώρους, ενώ σε ορισµένες περιπτώσεις πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους στις θέσεις στάθµευσης των λοιπών συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας.

Διαβάστε τι συμβαίνει στις πολυκατοικίες της χώρας αυτή τη στιγμή και με τα νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά την AirBnB ενοικίαση 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Airbnb, Eμφύλιος, – Φρένο,Airbnb, Emfylios, – freno