Chernobyl: Αυτή είναι η σειρά που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο Imdb

14:02 6/6/2019 - Πηγή: People

Η μίνι σειρά του HBO «Chernobyl» βρίσκεται αυτή τη στη στιγμή στην κορυφή της λίστα της διαδικτυακής βάσης δεδομένων Imdb με βαθμολογία με 9.7 αστέρια (με άριστα το 10).

Η σειρά που διηγείται σε πέντε επεισόδια τα τρομακτικά γεγονότα της χειρότερης πυρηνικής καταστροφής που είδε ποτέ ο πλανήτης, το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ, πήρε άριστη βαθμολογία από 140.000 χρήστες της imdb

αφήνοντας πίσω του σειρές που βρίσκονταν στην κορυφή για πολλά χρόνια όπως το «Breaking Bad» (9.5), το «Planet Earth IΙ» (9.5), το «Band of Brothers» (9.5), το «Planet Earth»(9.4), το «Game of Thrones» (9.3) και το «The Wire» (9.3).

Η σειρά, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 3 Ιουνίου, δραματοποιεί τα γεγονότα της 26η Απριλίου του 1986 όπου μια τεράστια έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο της Ουκρανίας (τότε μέρος της Σοβιετικής Ένωσης) απελευθέρωσε τεράστιες ποσότητες ραδιενέργειας σε Ρωσία, Λευκορωσία και Ουκρανία, ενώ έφτασαν μέχρι τη Σκανδιναβία και τη δυτική Ευρώπη.

Η σειρά γυρίστηκε σε τοποθεσίες της Ουκρανίας και σ’ ένα εγκαταλελειμμένο πυρηνικό εργοστάσιο στη Λιθουανία. Δημιουργός, σεναριογράφος και παραγωγός της σειράς είναι ο Craig Mazin και σκηνοθέτης ο Johan Renck (του «Breaking Bad») και πρωταγωνιστούν: Ο Jared Harris ως Valery Legasov, κορυφαίος Σοβιετικός πυρηνικός επιστήμονας, ο Stellan Skarsgård ως το Νο2 της Σοβιετικής κυβέρνηση Boris Shcherbina, που το Κρεμλίνο του ανέθεσε να επιβλέψει την επιχείρηση στο Τσέρνομπιλ και η Emily Watson ως Ulana Khomyuk, μια Σοβιετική πυρηνική επιστήμονας που ανέλαβε να λύσει το μυστήριο του τι προκάλεσε την έκρηξη.

H σειρά «Chernobyl» θα  βγει on line από το HBΟ στις 24 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα