«ICE bae»: Η όμορφη λατίνα συνοριοφύλακας που έγινε viral και η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στα social media

08:13 17/7/2019 - Πηγή: People

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα social media αναδεικνύουν σε βασίλισσα – ή βασιλιά- της ομορφιάς, κάποιον άγνωστο που κάποιος άλλος άγνωστος έκανε «διάσημο» με μια ανάρτηση. Θυμόμαστε όλοι την περίπτωση του «σέξι κατάδικου» Jeremy Meeks που έγινε celebrity χάρη στο Facebook ή την περίπτωση του όμορφου ταμία του Target, Alex Lee, που ένα tweet

με τη φωτογραφία του τον έκανε μέσα σ’ έναν χρόνο (πολύ) πλούσιο.

H #ICEbea

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της όμορφης λατίνας Kiara Cervantes, που είναι φύλακας στα σύνορα των Η.Π.Α και το Μεξικό, στο Τέξας. Και που μία φωτογραφία της που κυκλοφόρησε στο Twitter, ενώ ώρα υπηρεσίας, την έκανε το super viral.  Μάλιστα, οι χρήστες μη γνωρίζοντας το πραγματικό της όνομα της έδωσαν το προσωνύμιο «ICE bea» – με τ’ αντίστοιχο hashtag-, ενώ συνόδευαν τα tweets τους με σχόλια του τύπου «θα μπορούσα να μείνω υπό κράτηση για όσο θα ήθελε!» και «είναι πανέμορφη!».

#IceBae could detain me for however long she wants pic.twitter.com/GClz0PJ02a

— Dom-Dom (@MoraTheExplora_) July 15, 2019

«Αυτή είμαι εγώ»

Η εντυπωσιακή Cervantes ήταν υπεύθυνη για την ασφάλεια του αντιπροέδρου Mike Pence στα σύνορα του Τέξας, και κάποιος τη φωτογράφησε μπροστά από το κελί με τους παράνομους μετανάστες. Λίγες ώρες αφού η φωτογραφία είχε γίνει viral, η συνοριοφύλακας μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter ανέβασε ένα video στο οποίο δηλώνει  «ότι αυτή είμαι εγώ. Είμαι συνοριοφύλακας στο Τέξας και δεν ξέρω τι άλλο να πω». Αργότερα, δήλωσε ότι νιώθει δέος με όλη αυτή την προσοχή που έχει τραβήξει πάνω της.

@VibeHi pic.twitter.com/2bWDdF1ai6

— Kiara C (@kiarace24) July 15, 2019

Τα αρνητικά σχόλια

Όμως τα σχόλια δεν ήταν μόνο θετικά για την Kiara, δεδομένου της κατάστασης που επικρατεί στα σύνορα και της πολιτικής Trump στο μεταναστευτικό. Όπως έγραψε ένας χρήστης του Twitter: «Αυτή η χώρα είναι ένα χάλι, αποθεώνουμε και κάνουμε trend την #IceBae όταν στην πραγματικότητα είναι η φρουρός ενός στρατοπέδου συγκέντρωσης, φρουρεί παιδιά που κρατούνται σε κελιά, χωρίζοντας οικογένειες στα σύνορα. Είστε όλοι άρρωστοι, αλήθεια». Ενώ ένας άλλος σχολίασε: «Η #IceBae βοηθά στο να φυλακίζονται άντρες, γυναίκες και παιδιά χωρίς δίκη ή υπό συνθήκες που δεν είναι ανθρώπινες. Αυτή, και κάθε άλλος συνοριοφύλακας που συνδράμει σ’ αυτό είναι προδότης των ιδεών της δικαιοσύνης και της ελευθερίας».

Η απάντησή της

Η Kiara Cervantes, ωστόσο, δεν θέλησε να επιμείνει στα αρνητικά σχόλια και επικέντρωσε σ’ αυτούς που την υποστηρίζουν. «Αυτή τη στιγμή δουλεύω πυρετωδώς, αλλά σας είμαι ευγνώμων» έγραψε στο Twitter της και πρόσθεσε: «Μού αρέσει να προσφέρω προστασία στη χώρα μου. Και αγαπώ τους υποστηρικτές μου».

Ωστόσο, φρόντισε να απαντήσει κάποια σχόλια όπως εκείνο χρήστη που την αποκαλούσε «σκουπίδι», επειδή, όπως εξηγεί, με τη θέση της προσβάλει τους λατίνους προγόνους της και οι γονείς της θα την «αποκληρώσουν»: «Νομίζω ότι αυτό το σχόλιο είναι πολύ προσβλητικό και αγενές. Δεν έχεις ιδέα ποιοι είναι οι γονείς μου και τι τραβάω στη δουλειά σε καθημερινή βάση. Καλύτερα, λοιπόν, να μη μιλάς για πράγματα που δεν γνωρίζεις. Είμαι ευλογημένη και  ευγνώμων για την καριέρα μου», εγραψε η Kiara.

WOW I am in awe. Thank you all for the support! My job is so hectic at this moment but I am grateful. I love protecting my country! And I love my supporters!

— Kiara C (@kiarace24) July 16, 2019

Η Kiara Cervantes χρειάστηκε, και σε άλλη περίπτωση, να τονίσει ότι είναι περήφανη για τη δουλειά της ως συνοριοφύλακας και να εξηγήσει ότι η δουλειά της αρκετά «δύσκολη» μερικές φορές. Ωστόσο, πιστεύει: «Όχι μόνο επειδή είμαι Λατίνα, αλλά γενικά η μεγάλη συρροή ανθρώπων που περνάνε παράνομα τα σύνορα καθημερινά και η διαδικασία μπορεί να έχει επιπτώσεις στον καθένα ανεξαρτήτως φύλου ή εθνότητας».

Κάποιοι, λοιπόν, βλέπουν σ’ αυτή τη φωτογραφία μια «ηρωίδα» και κάποιοι άλλοι έναν «προδότη». Η Kiara, πάντως, είναι έτοιμη να δώσει τις πρώτες τηλεοπτικές της συνεντευξεις και ίσως να ακολουθήσει τη δόξα άλλων περιπτώσεων που έγιναν viral.

Keywords
Τυχαία Θέματα