Jay Z: Πώς έγινε ο πρώτος ράπερ που μπήκε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων

15:01 4/6/2019 - Πηγή: People

Όχι ότι δεν το περιμέναμε να το ακούσουμε, αλλά είναι πλέον και επίσημο: Ο Jay- Z,σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, είναι δισεκατομμυριούχος. Και μάλιστα, ο πρώτος ράπερ που καταφέρνει να μπει στο club των ανθρώπων που μετρούν δις στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Ο αμερικανός ράπερ, σύζυγος της Beyonce, μετράει 23 χρόνια επιτυχημένης καριέρας στη διάρκεια των οποίων κατάφερε να συγκεντρώσει την τεράστια περιούσια του,

που υπολογίζεται αυτή τη στιγμή – σύμφωνα πάντα με το Forbes- στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ο Jay – Z χάρη, λοιπόν, στην τεράστια περιουσία του γίνεται ένας από τους ελάχιστους δισεκατομμυριούχος που προέρχονται από τον χώρο του θεάματος, και ο πρώτος ράπερ που μπαίνει σ’ αυτή τη λίστα.

Ο Jay-Z, που το πραγματικό του όνομα είναι Shawn Carter, μεγάλωσε σε μία συνοικία του Brooklyn και πριν γίνει μουσικός, στα νιάτα του πουλούσε ναρκωτικά. Ξεκίνησε τη δική του δισκογραφική Roc-A-Fella Records για να κάνει το 1996 το ντεμπούτο του με τον δίσκο Reasonable Doubt.

Ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία του 49χρονου ράπερ περιλαμβάνονται ο μουσικός του κατάλογος αξίας 75 εκατομμύριων, 50 εκατομμύρια σε ακίνητη περιουσία, μετοχές σε εταιρείες όπως η Uber, η ιδιοκτησία της δισκογραφικής Roc Nation, η σαμπάνια Ace of Spades που μοιράζεται με τη Armand de Brignac και φυσικά η υπηρεσία μουσικής και βίντεο Tidal.

Επίσης, έχει 14 Νο1 albums, 22 βραβεία Grammy, ενώ έβαλε στους λογαριασμούς του περίπου $500 εκατομμύρια από κέρδη προ τόκων και φόρων μέσα σε μία δεκαετία. Και μέσα σ’ όλα αυτά, βρίσκει τον χρόνο να περιοδεύει με τη σύζυγό του, Beyonce (που η δική της περιουσία υπολογίζεται στα $355 εκατομμύρια).

Keywords
Τυχαία Θέματα