Αυτό το μωρό γεννήθηκε χωρίς δέρμα: 7 μήνες μετά, οι γιατροί αναζητούν εξήγηση

18:22 24/7/2019 - Πηγή: People

Γεννήθηκε χωρίς δέρμα και μετά από 7 μήνες στη μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών έχει δείξει σημαντικά σημάδια βελτίωσης. Ωστόσο, για τους γιατρούς παραμένει μυστήριο το τι προκάλεσε αυτή την κατάσταση σ’ αυτό το μωρό από το Τέξας.

Ο Ja’bari Gray γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου και είναι το τρίτο παιδί της Priscilla Maldonado και του Marvin Gray. Ωστόσο, ο μικρούλης ήρθε στον κόσμο χωρίς δέρμα και η σπάνια αυτή περίπτωση ακόμα δεν έχει βρει εξήγηση από τους γιατρούς.

«Ήταν απλά κόκκινος, έντονα

κόκκινος», θυμάται η μητέρα του και δηλώνει στο Today «Μπορούσες να δεις όλες τις φλέβες τους, όλα ήταν εκτεθειμένα».

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα τεστ δεν έδειχναν κάποια ανωμαλία ώσπου ένα υπερηχογράφημα στις 37 εβδομάδες έδειξε ότι το μωρό δεν έπαιρνε βάρος και οι παλμοί της καρδιά του είχα πέσει. Έτσι, οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καισαρική. «Ο Ja’bari ήρθε στον κόσμο σιωπηλός» είχε δηλώσει στη San Antonio Express-News η μητέρα του και ζύγισε μόλις 1, 5 κιλό.

Το σώμα του ήταν καλυμμένο με δέρμα μόνο στο κεφάλι, το πρόσωπο και σε κάποια σημεία στα πόδια και στα χέρια, και οι γιατροί δεν ήταν σίγουροι ότι θα μπορούσε να επιβιώσει. Επτά μήνες μετά, ο Ja’bari ζυγίζει 6,5 κιλά και η καταστασή του διαρκώς βελτιώνεται χάρη στα εκτεταμένα χειρουργεία για την αποκατάστασή του δέρματός του στα οποία υποβάλλεται, στο Texas Children’s Hospital στο Houston όπου νοσηλεύται.

Τον Μάιο οι γιατροί άρχισαν να καλύπτουν το σώμα του Ja’bari με δέρμα το οποίο δημιουργήθηκε σε εργαστήριο με κύτταρα που πήραν από το πίσω μέρος του αφτιού του.

Οι γονείς του έχουν δημιουργήσει σελίδα στο GoFundMe για να συγκεντρώσουν χρήματα για τις ιατρικές ανάγκες. Με upadates ενημέρωσαν πρόσφτα ότι η κατάσταση του γιου τους διαρκώς βελτιώνεται και οι γιατροί σιγά – σιγά αρχίζουν να μειώνουν τα παυσίπονα με την ελπίδα ότι μέχρι τον Αύγουστο θα μπορέσουν να στείλουν τον  Ja’bari σπίτι του. Ωστόσο, ακόμα δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί γεννήθηκε έτσι.

Πηγή: people.com

Keywords
Τυχαία Θέματα