Άγγελος Βασιλείου: Μας δίνει συμβουλές για την ομαλή επιστροφή μας στις προπονήσεις μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές

11:45 24/8/2019 - Πηγή: People

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι για όλους μας μια περίοδος χάριτος αφού η σωματική άσκηση μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και η διατροφικές ατασθαλίες έχουν την τιμητική τους.

Ο Σεπτέμβριος όμως βρίσκεται προ των πυλών και  για τους περισσότερους  σημαίνει επιστροφή στην καθημερινότητα.

Πώς όμως θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε και πάλι στις δραστηριότητές μας και στις προπονήσεις μας χωρίς να σοκάρουμε τον οργανισμό μας;

O Άγγελος Βασιλείου, Προπονητής Υγείας και Μεγιστοποίησης Αθλητικής

Απόδοσης μας δίνει μερικά μικρά tips για να επανέλθουμε στην αθλητική μας ρουτίνα αποφεύγοντας τους τραυματισμούς.

Άρχισε με κάτι εύκολο.

Δεν έχει σημασία σε τι επίπεδο βρισκόσασταν  πριν τις διακοπές σας . Μετά από ένα διάστημα αποχής , είναι σημαντικό να διασφαλίσετε την ομαλή επαναδραστηριοποίηση του οργανισμού για την αποφυγή τραυματισμών .

Εφάρμοσε μια ισορροπημένη διατροφή.

Καταναλώστε ποικιλία τροφών με μέτρια ποσότητα ζάχαρης, αλατιού  και νατρίου. Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, λαχανικά και φρούτα. Εξίσου σημαντική είναι η ενυδάτωση. Το βασικό είναι 1,5 lt νερό (περίπου 8 ποτήρια) την ημέρα.

Άγγελος Βασιλείου: O personal trainer του Revenge Body αποκαλύπτει τη δική του «ένοχη» διατροφική απόλαυση

Θέσε μικρούς ρεαλιστικούς στόχους.

Ο προγραμματισμός  είναι σημαντικός  για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Πρέπει να είστε πρόθυμοι να δουλέψετε αρκετά για να τους πετύχετε. Οι στόχοι που θέτετε κάθε φορά θα πρέπει να είναι  . Πρέπει να πιστεύετε ότι μπορεί να επιτευχθούν.

Μην το παρακάνεις.

Ειδικά την πρώτη εβδομάδα επέλεξε πολυαρθρικές   ασκήσεις ( πχ  καθίσματα, πιέσεις στήθους ,κωπηλατική ) και εκτέλεσε 3 σετ των 12-15 επαναλήψεων στην κάθε άσκηση. Η διάρκεια  της προπόνησης να μην ξεπερνάει τα 45-55 λεπτά.

Άγγελος Βασιλείου: Ο πιο hot trainer που είδαμε φέτος στην τηλεόραση

Μην ξεχνάς να κάνεις διατάσεις.

Βασικός σκοπός τους  είναι να διατηρήσουν ή να επαναφέρουν την φυσιολογική κινητικότητα και να ελαττώσουν την μυϊκή ένταση και κόπωση ώστε να προωθήσουν την σωματική και πνευματική χαλάρωση. Στην προθέρμανση πάντα δυναμικές διατάσεις (προετοιμασία κινήσεων) και στο τέλος της προπόνησης  στατικές διατάσεις (αποθεραπεία).

TIP: Όσο μεγαλύτερη η διατήρηση των υψηλών επιπέδων φυσικής δραστηριότητας τόσο μεγαλύτερα τα οφέλη από τον συνδυασμό άσκησης και διατροφής.

Keywords
Τυχαία Θέματα