Χρήστος Κούτρας & Γιάννης Ντσούνος: «Πολλοί προσπάθησαν να μας μιμηθούν, αλλά δεν τα κατάφεραν»

09:57 18/1/2020 - Πηγή: People

Ξυπνούν καθημερινά στις 5.00 το πρωί, πίνουν τον πρώτο καφέ της ημέρας στον δρόμο προς Φάληρο, φορούν κοστούμι και γραβάτα και με τη σκαλέτα στα χέρια λένε «καλημέρα». Πρώτα στο ραδιόφωνο και αμέσως μετά στην τηλεόραση. Έξι χρόνια τώρα οι Αταίριαστοι βρίσκονται κάθε μέρα στο ενημερωτικό τους πόστο κάνοντας ρεπορτάζ και σχολιασμό ειδήσεων –με γερές δόσεις χιούμορ– σημειώνοντας παράλληλα ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης. Αν υπάρχουν μυστικά επιτυχίας, ίσως το δικό τους να είναι πως παίζουν μπάλα στο γήπεδό τους, δηλαδή στην ενημέρωση, με σχετική ελευθερία κινήσεων…

Πώς προέκυψαν ως όνομα οι
Αταίριαστοι;

Χρήστος Κούτρας & Γιάννης Ντσούνος: Κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί πολλοί «νονοί», εμείς όμως κρατάμε την εκδοχή του Σταμάτη Μαλέλη. Εκείνος μας έδωσε το όνομα, αυτόν ξέρουμε και αυτόν εμπιστευόμαστε. Πριν από έξι χρόνια, ως γενικός διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης, είδε μπροστά του δύο ανθρώπους που δεν ταίριαζαν πουθενά και αποφάσισε να τους ονομάσει οι «Αταίριαστοι» και να τους δώσει εκπομπή!

Όντως δεν ταιριάζετε πουθενά;

Γιάννης: Με κάποιον τρόπο είμαστε… αταίριαστα ταιριαστοί!

Χρήστος: Υπάρχουν κομμάτια της ζωής μας όπου είμαστε εντελώς αντίθετοι. Ο καφές, για παράδειγμα, που είναι σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ο Γιάννης τον πίνει σαν γαλακτομπούρεκο. Εγώ σκέτο.

Γιάννης: Όλοι οι πικροί άνθρωποι πικρό τον πίνουν τον καφέ.

Χρήστος: Ο Γιάννης επίσης δεν μπορεί να φάει σαλάτα, σε αντίθεση με εμένα. Θα μου πεις, τώρα, πως αυτές δεν είναι δομικές διαφορές. Έχουμε όμως και από αυτές. Όπως το γούστο μας στις γυναίκες!

Γιάννης: Δεν θα τσακωθούμε ποτέ για γυναίκα! Διαφορετικοί είμαστε επίσης στον τρόπο διασκέδασης. Εμένα μου αρέσουν τα μπουζούκια, του Χρήστου του αρέσουν περισσότερο τα club και τα retro μαγαζιά.

Χρήστος: Συγγνώμη, ο Ρέμος δεν είναι μπουζούκια; Ο Ρέμος μού αρέσει!

Γιάννης: Ο Ρέμος είναι pop, μη λέμε πάλι τα ίδια!

Υπάρχει κάτι στο οποίο να ταιριάζετε;

Χρήστος & Γιάννης: Στην αγάπη μας για το φαγητό. Δεν κρύβεται άλλωστε! (γέλια) Και στη θεώρηση της ζωής. Μας αρέσει να τα αντιμετωπίζουμε όλα με χιούμορ.

Γιάννης: Θέλουμε να έχουμε την υγεία μας πάνω απ’ όλα και να συνεχίσουμε να είμαστε προσγειωμένοι, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν την έχει ψωνίσει κανένας από τους δυο μας.

Χρήστος: Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό που κάνουμε έχει ημερομηνία λήξης. Δεν έχουμε σκοπό να είμαστε μια ζωή στην τηλεόραση. Κακά τα ψέματα, δεν μπορείς να είσαι συνεχώς στα κόκκινα. Δεν είναι βιώσιμο.

Έχετε κάποιο plan b;

Γιάννης: Να γίνουμε φωτομοντέλα! (γέλια)

Χρήστος: Πέρα από την πλάκα, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Κατ’ αρχάς, να γυρίσουμε στο ρεπορτάζ. Δεν έχουμε κανένα κόμπλεξ να γυρίσουμε με το μικρόφωνο στον δρόμο. Αυτή είναι η πεμπτουσία του επαγγέλματός μας, μην κοροϊδευόμαστε.

Γιάννης: Αρκεί να μας κρατούν οι δυνάμεις μας γιατί, όσο μεγαλώνουμε, αυτές λιγοστεύουν.

Χρήστος: Επίσης, έχω όνειρο να φτιάξω ένα ξενοδοχείο. Δυστυχώς, δεν έχω το κεφάλαιο.

Γιάννης: Εμένα θα μου άρεσε να δοκιμαστούμε και σε μια ταξιδιωτική εκπομπή, η οποία θα περιλαμβάνει και φαγητό.

Χρήστος: Πάλι στην παρουσίαση το πας!

Γιάννης: Nαι, αλλά εκεί θα τρώω κιόλας!

Χρήστος: Τέλος πάντων, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να ζήσουμε την οικογένεια!

Δεν νιώθετε επαγγελματίες παρουσιαστές;

Χρήστος: Επαγγελματίας παρουσιαστής με τον στιλίστα μου, τον κομμωτή μου και τη μακιγιέζ μου; Σε καμία περίπτωση! Ενδεχομένως να νιώθαμε επαγγελματίες παρουσιαστές αν είχαμε και τις ανάλογες αμοιβές. Παραμένουμε δημοσιογράφοι-ρεπόρτερ.

Γιάννης: Άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια που κάνουμε την εκπομπή δεν σταματήσαμε το ρεπορτάζ. Αυτή είναι η διαστροφή μας.

Χρήστος: Μόνο τα μαστίγια λείπουν. Θα μας πεθάνει αυτή η δουλειά!

Μυστικά επιτυχίας έχει αυτή η εκπομπή;

Γιάννης: Το μυστικό είναι ότι δεν υποκρινόμαστε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε. Και πως δεν έχουμε κανέναν ανταγωνισμό μεταξύ μας. Αυτά που λέμε μεταξύ φίλων με τα ίδια απλά λόγια τα μεταφέρουμε στην τηλεόραση.

Χρήστος: Η ομάδα και η καλή χημεία είναι το μυστικό! Έχουν προσπαθήσει πολλοί να γίνουν «τηλεοπτικό δίδυμο». Δεν τα έχουν καταφέρει!

Εννοείς ότι πολλοί προσπάθησαν να σας μιμηθούν;

Χρήστoς: Ναι, βλέπω ότι γίνονται κάποιες προσπάθειες. Για παράδειγμα, μόλις ξεκίνησε ο αρχισυντάκτης μας, ο Γιάννης Κολοκυθάς, να μας βάζει να σχολιάζουμε στον αέρα διάφορα βιντεάκια, όπως τα σόου της Victoria’s Secret, το είδαμε στη συνέχεια και κάπου αλλού. Όπως όμως εγώ δεν θα μπορούσα να παρουσιάσω δελτίο ειδήσεων –ποτέ και για κανέναν λόγο–, έτσι και κάποιοι άλλοι δεν θα καταφέρουν να μας μιμηθούν πετυχημένα. Όσο και να προσπαθήσουν…

Γιάννης: Εννοεί ο Χρήστος πως δεν κάνουν όλοι για όλα, είναι σαν να βάλεις έναν άνθρωπο σε μια καρέκλα τη στιγμή που χρειάζεται ένα γήπεδο για να τρέξει.

Εσύ Γιάννη, τι είναι αυτό που δεν θα μπορούσες ποτέ να κάνεις σε αυτή τη δουλειά;

Νομίζω ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω κοσμικό – lifestyle ρεπορτάζ.

Ωστόσο, έχετε αντίστοιχες ενότητες στην εκπομπή.

Χρήστος: Σε παρακαλώ! Γνωρίζουμε τα πάντα, από μόδα μέχρι φαγητό. Επίσης, ποιος χώρισε με ποια καθώς και πότε χώρισαν. Έχουμε κερδίσει σε τηλεθέαση αρκετές εκπομπές με τέτοια θεματολογία και έχουμε παρουσιάσει πρώτοι αγγελίες γάμων διάφορων διασήμων.

Γιάννης: Έχουμε σαρώσει στο κοσμικό ρεπορτάζ! Πού να το κυνηγούσαμε κιόλας.

Χρήστος: Και υπενθυμίζω σε όσους σνομπάρουν ότι κάποτε το πολιτικό – οικονομικό ρεπορτάζ στη χώρα έπαιζε στην τηλεόραση πριν από τα αθλητικά. Και το Χρηματιστήριο! Αυτό ήταν λάθος βέβαια. Όταν δούλευα ως ρεπόρτερ στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, μέσα στα τέσσερα πρώτα βίντεο που παίζαμε ήταν προσωπικότητες όπως η Άντζελα Δημητρίου. Με θυμάμαι να μοντάρω τον καβγά Άντζελας Δημητρίου με Στηβ Κακέτση και επειδή δεν άρεσε στον τότε διευθυντή μου όπως σπίκαρα το θέμα, μου είπε αυστηρά πως «Δεν θα ξανακάνεις ποτέ τέτοιο βίντεο». Με έδιωξε κακήν κακώς!

Μήπως το έκανες επίτηδες;

Καθόλου επίτηδες! Είχα βρει πολύ ενδιαφέρον το θέμα και είχα εξασφαλίσει δηλώσεις τόσο από την Άντζελα Δημητρίου όσο και από τον Στηβ Κακέτση! Και τώρα θα θέλαμε πολύ να βάλουμε, για παράδειγμα, ένα τέταρτο μαγειρικής στην εκπομπή. Θα είχε την πλάκα του και θα «σπάγαμε» κάπως αυτό το ενημερωτικό προφίλ.

Γιάννης: Πιστεύω ότι θα μας πήγαινε κιόλας! Αλλά δεν βοηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες.

Τα νούμερα τηλεθέασης μπορούν να σας φτιάξουν ή αντίστοιχα να σας χαλάσουν μια ολόκληρη μέρα;

Χρήστος: H δική μου μέρα χαλάει, ναι! Να πω ψέματα; Όταν δεν πάμε καλά, στενοχωριέμαι. Έχω γίνει νουμεράκιας!

Γιάννης: Η τελευταία φορά που άφησα τα νούμερα τηλεθέασης να χαλάσουν τη μέρα μου ήταν πριν από έξι χρόνια.

Χρήστος: Εννοεί στις αρχές της εκπομπής, όταν ξεκινήσαμε με διψήφια νούμερα και ξαφνικά μπήκε απέναντί μας ο Μάρκος Σεφερλής παρουσιάζοντας τότε το πρωινό του Mega. Για δέκα περίπου μέρες έκανε κάτι τρελά νούμερα, της τάξεως του 65%, και είχαμε σαρωθεί όλοι! Είχαμε φτάσει στο 5%, τράβαγα τα μαλλιά μου και έλεγα «Δεν είναι δυνατόν!».

Γιάννης: Eντάξει, τα νούμερα είναι πάντα ένας γνώμονας. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να δουλεύει στην τηλεόραση και να μην κοιτάει τα νούμερα.

Χρήστος: Απλώς ο καθένας κοιτάζει ό,τι τον συμφέρει. Δηλαδή μπορώ να πω εγώ ότι στους upper education –στο μορφωμένο κοινό δηλαδή– κάνουμε 30%. Τι δείκτης είναι αυτός; Τον μετράει κανείς; Όχι!

Γιάννης: Άμα θες να τον μετρήσουμε, εμείς εκεί φτάνουμε το 40%.

Χρήστος: Αξιοπρέπεια χρειάζεται πάνω απ’ όλα. Οι εκπομπές έρχονται και παρέρχονται. Όπως και τα πρόσωπα της τηλεόρασης.

Γιάννης: Και να είσαι ειλικρινής απέναντι σε αυτούς που σε παρακολουθούν, αυτό είναι σημαντικό.

Φαντάζομαι ότι όλα αυτά τα χρόνια και με δεδομένη την επιτυχία της εκπομπής χτύπησε το τηλέφωνο από αντίπαλα κανάλια με δελεαστικές προτάσεις.

Χρήστος: Δόξα τω Θεώ!

Γιάννης: Οι προτάσεις έγιναν κυρίως ως «δίδυμο».

Χρήστος: Έχει χτυπήσει και κατά μονάδα, αλλά κανένας από τους δυο μας δεν σκέφτηκε ότι θα πάει μόνος του κάπου αλλού.

Δηλαδή πάτε παντού ως δίδυμο;

Χρήστος: Νομίζω στην τηλεόραση ναι, θα συνεχίσουμε ως δίδυμο.

Γιάννης: Πλέον είναι τέτοια η χημεία και η αλληλοσυμπλήρωσή μας που είναι δύσκολο να αλλάξεις ταίρι.

Οι προτάσεις αφορούσαν την ενημέρωση ή σας έχει προταθεί κάτι τελείως έξω από εσάς;

Χρήστος & Γιάννης: Η τελευταία σοβαρή κουβέντα που κάναμε ήταν για infontaintment εκπομπή. Κάτι έξω από εμάς δεν μας έχει προταθεί ακόμη. Ανοιχτοί είμαστε όμως. (γέλια)

Τι ώρα ξυπνάτε κάθε πρωί;

Χρήστος & Γιάννης: Στις 5.00.

Χρήστος: Προσωπικά, νιώθω πως φτάνω στα όριά μου γιατί δεν είμαι πρωινός τύπος. Αυτό το «5.00 το πρωί» δεν συνηθίζεται.

Γιάννης: Όποιος δεν το έχει κάνει δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει να είσαι κάθε μέρα από τις πέντε παρά στο πόδι. Εμείς δεν μπορούμε, για παράδειγμα, να βγούμε μια βραδινή βόλτα τις καθημερινές γιατί την επομένη είμαστε ζαβλακωμένοι.

Χρήστος: Το πρωινό ξύπνημα είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Χάνεσαι απ’ όλους. Δεν μπορείς να οργανώσεις τη ζωή σου, μια εκδρομή ή έναν αγώνα μπάσκετ.

Στον αέρα της εκπομπής έχετε αναπτύξει κάποιους δικούς σας, ιδιαίτερους κώδικες επικοινωνίας;

Γιάννης: Και εντός και εκτός αέρα! Μπορεί να καθόμαστε σε απόσταση πενήντα μέτρων και ξαφνικά να μας δεις να λυνόμαστε στα γέλια. Με ένα βλέμμα, ένα νεύμα ή ένα σήκωμα φρυδιού!

Χρήστος: Θα σου πω κάτι! Έχουμε παρεξηγηθεί, έχουμε σκοτωθεί, έχουμε πάει να παίξουμε μπουνιές, αλλά για προσωπικά μας θέματα. Για τη δουλειά δεν πρόκειται να τσακωθούμε ποτέ. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση! Καμιά φορά διαβάζω «τσακώθηκαν οι δύο παρουσιαστές γιατί ο ένας είπε μια ατάκα παραπάνω και πήρε χρόνο στην εκπομπή από τον άλλο». Γελάω πολύ με αυτά. Τα θεωρώ κουταμάρες.

Γιάννης: Κι αυτά είναι που έχουν διαλύσει αρκετά τηλεοπτικά δίδυμα. Στη δική μας εκπομπή πετάγεται ο ένας πάνω στον άλλο, μπορεί ο ένας να διακόψει τον άλλο, δεν έχουμε τέτοια θέματα. Δεν είμαστε σε θεατρική παράσταση όπου ο καθένας πρέπει να πει την ατάκα του. Τηλεόραση κάνουμε και δη ενημέρωση.

Χρήστος: Επίσης, δεν είμαστε αποκομμένοι από την πραγματικότητα, όπως νομίζουν κάποιοι. Έχουμε και εμείς τα καθημερινά προβλήματα που έχει όλος ο κόσμος. Με είδε τις προάλλες μια κυρία στο νοσοκομείο και μου λέει με απορία «Και εσείς εδώ;». Της απάντησα «Ανθρώπινος οργανισμός είμαι, κυρία μου, συγγνώμη κιόλας».

Γιάννης: Εμένα με είδε πρόσφατα μια άλλη κυρία στη Βαρβάκειο Αγορά και μου λέει «Καλά, ψωνίζετε εδώ; Δεν σας τα φέρνουν στο σπίτι;». Αναρωτήθηκα ποιος ακριβώς θα μπορούσε να μου τα φέρει στο σπίτι.

Χρήστος: Tο κακό έχεις τις ρίζες του στα προηγούμενα χρόνια με τα πούρα, τους οδηγούς, τα ακριβά αμάξια και τα λούσα. Απομακρύνθηκε το σύστημα της τηλεόρασης από τον κόσμο. Δεν είμαστε όμως έτσι όλοι όσοι κάνουμε τηλεόραση. Κάποιοι, για την ακρίβεια, δεν θα είμαστε ποτέ!

Σας μπερδεύουν στον δρόμο;

Χρήστος & Γιάννης: Μπερδεύουν τα ονόματα. Και τα επίθετα. Κι αυτό, αν θέλεις, δείχνει την επιτυχία της χημείας που λέγαμε πριν.

Έχετε κάποιο παρατσούκλι μεταξύ σας;

Xρήστος: Να το πω;

Γιάννης: Και δεν το λες;

Χρήστος: Τον φωνάζω «Μπίλια!». Γιατί κάποιος τον είχε αποκαλέσει μια μέρα στον αέρα της εκπομπής «Ντούζο» αντί για «Ντσούνο». Με έπιασε νευρικό γέλιο, αναγκάστηκα να φύγω από το στούντιο.

Γιάννης: Εγώ δεν έχω nickname για τον Χρήστο. Πολλές φορές όμως έχω διπλωθεί από τα γέλια με τις ατάκες του.

Δύσκολες στιγμές στον αέρα;

Χρήστος: Πολλές, όπως η διαχείριση του θανάτου του συναδέλφου μας Βασίλη Μπεσκένη. Την προηγούμενη μέρα ήμασταν όλοι μαζί στη βάφτιση του παιδιού του. Η κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη ήταν ακόμη μια δύσκολη στιγμή. Επίσης, τότε με τα capital controls δεν ήξερες πώς να διαχειριστείς κυρίως τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, που ήθελαν να βγουν να πουν τον πόνο τους.

Γιάννης: Γενικά, προσπαθούμε να τα διαχειριζόμαστε όλα ψύχραιμα και με αξιοπρέπεια. Δεν ξέρω αν τα καταφέρνουμε…

Κατά καιρούς έχετε νιώσει να ζηλεύουν τη φιλία σας;

Γιάννης: Αρκετοί άνθρωποι, εντός και εκτός δουλειάς, έχω διαπιστώσει πως ζηλεύουν τη φιλία μας.

Χρήστος: Γιατί είναι μια αληθινή φιλία, που στηρίζεται στην ανιδιοτέλεια.

Xρήστος & Γιάννης: Είμαστε το πρώτο τηλέφωνο το πρωί και το τελευταίο το βράδυ. Είμαστε το «Φίλε, σε χρειάζομαι» και σε πέντε λεπτά να είναι εκεί ο ένας για τον άλλο.

INFO: Ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντσούνος βγαίνουν καθημερινά στις 6.00 το πρωί στα ερτζιανά (ΣΚΑΪ 100,3) με την εκπομπή Άσε μας Πρωί-Πρωί και στη συνέχεια παρουσιάζουν την ενημερωτική εκπομπή Αταίριαστοι καθημερινά στις 10.00 το πρωί από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ.

Φωτογραφίες: Πάρη Καρρά

Πηγή: People

Instafeed

Keywords
χρηστος, capital controls, σαλατα, club, retro, pop, secret, lifestyle, ΑΝΤ1, mega, education, θες, σημαίνει, κηδεία, capital, info, κινηση στους δρομους, νουμερα τηλεθεασης, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, αμα, τι σημαινει, ημερομήνια, βγαινουν, αμοιβες, τηλεθεαση, βιντεο, ηξερες, το θεμα, αγγελιες, αθλητικα, δουλεια, θεμα, μοδα, μπασκετ, ονοματα, ονειρο, ραδιοφωνο, ρεμος, τηλεοραση, τηλεφωνο, υγεια, φιλια, χημεια, ψεματα, ωρα, capital, mega, αγαπη, αγορα, αμαξια, αντζελα, ανθρωπος, αξιοπρεπεια, απλα, βλεμμα, βραδυ, γαλακτομπουρεκο, φαγητο, γελιο, γινει, γινονται, γηπεδο, γνωμονας, διδυμα, δυστυχως, δηλωσεις, δικη, δειχνει, δοξα, δωσει, διδυμο, ειλικρινης, ειπε, υπαρχει, ελευθερια, ενημερωση, εξι, επιτυχια, ερχονται, ζωη, ζωης, κηδεία, ιδια, θες, καφες, κεφαλαιο, κυρια, λαθος, λεπτομερειες, λογια, μαλλια, μυστικο, μπορεις, ρεπορτερ, μυστικα, ξενοδοχειο, ομαδα, παντα, ονομα, ορια, παμε, παρουσιαση, πεμπτουσια, πηγαινε, πλακα, πουρα, προβληματα, πρωινο, πρωι, σεφερλης, συνεχεια, σοου, σπιτι, συχνοτητα, τυπος, τι ειναι, τρελα, φαληρο, φορα, χιουμορ, club, education, εκδρομη, εκπομπες, γελια, χωρα, κομπλεξ, κομματι, κωδικες, lifestyle, μπροστα, μπουζουκια, νοσοκομειο, pop, retro, secret, σημαίνει, θεματα, ξεκινησε, χερια, ξυπνατε
Τυχαία Θέματα