Χρυσές Σφαίρες 2020: Η αναφορά του Τομ Χανκς στην Ελλάδα – «Είναι ένας παράδεισος»

18:09 6/1/2020 - Πηγή: People

Με το βραβείο Cecil B. DeMille βραβεύτηκε ο Τομ Χανκς στη χθεσινή τελετή απονομής των βραβείων Χρυσές Σφαίρες 2020. Και εκτός από την αναγνώριση του τεράστιου ταλέντου του από συναδέλφους, κριτικούς και κοινό και τη συγκίνησή του, η βραδιά είχε αναφορά και στην …Ελλάδα, της οποίας πριν από λίγες μέρες ο διάσημος ηθοποιός έγινε επίτιμος πολίτης. 

Αρχικά, στο ευχαριστήριο λόγο του για το βραβείο, που το παρέλαβε από τα χέρια της Σαρλίζ Θέρον, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στο πως παραμένει τόσα χρόνια αγαπητός στο ευρύ κοινό και μακριά από σκάνδαλα.

«Δεν

είναι στην ατζέντα μου, δεν είναι κάποιου είδους στρατηγική» είπε ο Τομ Χανκς και συμπλήρωσε με χιούμορ: «Όταν συνειδητοποίησα ότι το να είμαι ηθοποιός σημαίνει πως κάνω ένα επάγγελμα, μία τέχνη, δεν είχα φανταστεί πως θα έβρισκα κάτι πιο διασκεδαστικό στον κόσμο. Δεν είμαι εδώ για την εξουσία – αν και έχω λίγη… – δεν είμαι εδώ για τα χρήματα – αν και είμαι πλούσιος! Μπορώ να πάω στην Ελλάδα όποτε το θελήσω, για τέτοια άνεση μιλάμε…»

Ο 63χρονος βραβευμένος δις με Όσκαρ πρωταγωνιστής δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του όσο παραλάμβανε το τιμητικό του βραβείο, ωστόσο στα παρασκήνια, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφος, έδειχνε πλέον πιο χαλαρός και γεμάτος διάθεση για χιούμορ.

Η πρώτη, λοιπόν, ερώτηση που δέχτηκε ήταν από τον ανταποκριτή του Greek Reporter και πριν εκείνος προλάβει να ολοκληρώσει την ερώτησή του, ο Τομ Χανκς άρχισε να τον ρωτάει:

«Α! Έχω ερωτήσεις για την τιμητική πολιτογράφησή μου ως Έλληνας. Πρώτον, πρέπει να υπηρετήσω στον στρατό; Δεν είμαι καλός σε αυτό, πονάω στα γόνατα και είμαι γέρος. Πρέπει να πληρώσω φόρους; Αστειεύομαι, είναι μεγάλη τιμή» είπε ο ηθοποιός, ο οποίος κάθε καλοκαίρι κάνει διακοπές με τη σύζυγό του, Ρίτα Ουίλσον, στην Αντίπαρο.

Στην ερώτηση, λοιπόν, του δημοσιογράφου για το πόσο τον έχει επηρεάσει η Ελλάδα, ο Τομ Χανκς απάντησε: «Η Ελλάδα είναι ένας παράδεισος. Η οικογένεια μου πηγαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Έχω πάει σε όλον τον κόσμο, στα πιο όμορφα μέρη του κόσμου, κανένα όμως δεν ξεπερνά την Ελλάδα. Η γη, ο ουρανός, το νερό. Είναι καλά για την ψυχή σου. Είναι μέρος που σε γιατρεύει.

Ιδίως αν βάλεις τον εαυτό σου σε αυτό το φανταστικό, το πραγματικά φανταστικό, πρόγραμμα να κοιμάσαι ως το μεσημέρι, να ξενυχτάς ως τις 3 το πρωί, συζητώντας σε μια ταβέρνα. Είναι η καλύτερη ζωή που μπορεί να έχει κάποιος».

Ακούστε τον -φανταστικό!- Τομ Χανκς να μιλάει για την Ελλάδα, την καριέρα του και τον ρόλο που θα ήθελε να κάνει στη συνέχεια, μετά από τόσες διακεκριμένες ερμηνείες:


Keywords
Τυχαία Θέματα