Δέκα αξέχαστοι προορισμοί μία… «ανάσα» από την Αθήνα

17:11 27/6/2019 - Πηγή: People

Όλοι μας τώρα το καλοκαίρι επιθυμούμε μίνι αποδράσεις που θα μας ξεκουράσουν από την καθημερινότητα της δουλειάς. Οι υποχρεώσεις και το μπάτζετ μας όμως πολλές φορές δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε μακρινά ταξίδια, ιδίως όταν έχουμε λίγο χρόνο στη διάθεσή μας. Για το λόγο αυτό παρακάτω θα βρείτε μία λίστα με τα δέκα πιο κοντινά μέρη από την Αθήνα για να αποδράσετε αυτό το Σαββατοκύριακο.

10. Σούνιο

Γιατί

να πάτε: Σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από την Αθήνα, το Σούνιο αποτελεί πάντα μια καλή ιδέα για κυριακάτικη εκδρομή. Είναι γνωστό για το ιερό του Ποσειδώνα που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής.

Τι θα κάνετε: Η παραλιακή διαδρομή έως εδώ είναι μία από τις πιο όμορφες, ενώ η απαράμιλλη ομορφιά και η εξαίσια τοποθεσία του ναού, στο νοτιοανατολικό άκρο του ακρωτηρίου Σουνίου, εντυπωσιάζουν όποιον τον επισκέπτεται. Πέραν του ναού, στο Σούνιο μπορείτε να απολαύσετε υπέροχα φυσικά τοπία αλλά και ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα της ζωής σας. Το ιερό του Ποσειδώνα στο ακρωτήριο του Σουνίου αποδεικνύει περίτρανα πως οι Αρχαίοι Αθηναίοι γνώριζαν πολύ καλά πού να φτιάχνουν τους ναούς τους. Η πανοραμική θέα από το νοτιοανατολικό άκρο του ακρωτηρίου προς το Σαρωνικό θα σας εντυπωσιάσει.

9. Λουτράκι

Γιατί να πάτε: Μία απόδραση στο Λουτράκι είναι αυτό που λέμε το απόλυτο citybreak. Είναι δύο βήματα από την Αθήνα και ιδανικό μέρος για μία εκδρομή το Σαββατοκύριακο.

Τι θα κάνετε: Επισκεφθείτε το περίφημο Ηραίον, το ναό προς τιμήν της θεάς Ήρας. Αν ο χρόνος σας το επιτρέπει μην χάσετε τη μοναδική ευκαιρία να περπατήσετε στις πανέμορφες διαδρομές και τα μονοπάτια που έχουν χαραχτεί για τους φυσιολάτρες στα Γεράνια όρη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com

Keywords
Τυχαία Θέματα