Γιατί ο ιδρυτής της Wikipedia μας καλεί σε απεργία από τα social media;

11:39 2/7/2019 - Πηγή: People

Σε απεργία από τα social media μας καλεί ο Dr. Larry Sanger, συνιδρυτής της Wikipedia, της μεγαλύτερης online εγκυκλοπαίδιας. Στο κάλεσμά του – που ορίζει ως μέρες την 4η και την 5η Ιουλίου- υποστηρίζει ότι η απεργία θα περάσει ένα ταιριάστιο μήνυμα για αλλαγή.

Στόχος,

εξάλλου, αυτής της 48ης απεργίας από τα social media είναι να σεβαστούν τα κοινωνικά δίκτυα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και να τους παραδώσουν τον απόλυτο έλεγχο.

«Ας κάνουμε πολύ θόρυβο», λέει ο Dr Sanger σε ανάρτησή στου σε blog στο oποίο εξηγεί ακριβώς τους λόγους γι’ αυτό το μποϊκοτάζ. «Όσοι περισσότεροι συμμετέχουμε, τόσο περισσότερο θα καταλάβουν πόσο δυσαρεστημένοι είμαστε», αναφέρει και απαιτεί να μας επιστρέψου οι «γίγαντες» της τεχνολογίας «τα προσωπικά μας δεδομένα, την ιδιωτικότητα και την εμπειρία».

Ο Dr. Larry Sanger ελπίζει σε μία μαζική ανταπόκριση που θα πυροδοτήσει αλλαγές στα social media. Παράλληλα, καλεί τους χρήστες να συνυπογράψουν μια Διακήρυξη Ψηφιακής Ανεξαρτησίας που ο συνέταξε o ίδιος. Το κείμενο καλεί τα κοινωνικά δίκτυα να σέβονται τα δικαιώματα των ανθρώπων για ελεύθερο λόγο, ιδιωτικότητα και ασφάλεια.

Το κείμενο κυκλοφόρησε ήδη ευρέως μέσω Twitter, Reddit, ενώ ο Larry Sanger ζήτησε από άλλους να διαδώσουν τη Διακήρυξη μέσω Facebook, καθώς ο ίδιος δεν διατηρεί λογαριασμό σε αυτό.

SOCIAL MEDIA STRIKE INFO TWEET
Hashtag: #SocialMediaStrike
Info: https://t.co/mGFSKDoKhE
Declaration: https://t.co/uboOyDXgs1
«Will you strike?» poll: https://t.co/VIFZEitsow
Resources/links: https://t.co/Osrnvdd3VY

— Larry Sanger (@lsanger) 30 Ιουνίου 2019

*Με στοιχεία από το BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα