Η ατζέντα της εβδομάδας (25-28/10): Προτάσεις για το τριήμερο με θέατρο, φαγητό, ποτό και δυνατά live

08:24 25/10/2019 - Πηγή: People

Εορταστικό τριήμερο ακολουθεί και εσείς οι νεολαίοι ετοιμάζεστε να διασκεδάσετε. Ξέρετε όμως τι θέλετε να κάνετε; Δεν ξέρετε. Γι΄αυτό μπήκατε στην ατζέντα μας. Για να δείτε και να εμπνευστείτε. Μέχρι τη Δευτέρα έχεις πολλά να κάνεις, γι΄αυτό…fasten your seatbelt. Αν σε λένε Δήμητρα, Δημήτρη και όλα τα συναφή, τότε έχεις ακόμα περισσότερο ανάγκη την ατζέντα μας. Πάρε ιδέες και χρόνια σου πολλά.

ΘΕΑΤΡΟ: MUTE @Θέατρο του Νέου Κόσμου

Ένας άνθρωπος που κυνηγά το μυαλό του, ένας άνθρωπος που αρνείται τις λέξεις. Μια πολυκατοικία. Ένας μαέστρος, ένας ηλικιωμένος, ένας φοβιτσιάρης, ένας

γυμναστής, ένας σεξομανής, ένας γκαντέμης… Τι τους συνδέει; Είναι ένας ή περισσότεροι; Κάποτε όλα διαλύονται• οι λέξεις έρχονται απρόσμενα. Μια παράσταση με μουσική χωρίς μουσικούς, με λέξεις χωρίς λέξεις. Μια παράσταση που κάποιος τολμά να ανοίξει την πόρτα του δωματίου του και να δείξει τι πραγματικά υπάρχει μέσα σε αυτό.

MUTE. 1998 Θεσσαλονίκη. Μπλε βαμμένο δωμάτιο. Συγκάτοικος με τρεις αγνώστους. Ένα cd player. Ενα mini disk. Κανένα κινητό τηλέφωνο. Μουσική με ακουστικά στ’ αυτιά. Το αριστερό δεν δουλεύει. Μονοφωνικό αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια ακρόασης τζαζ κομματιού γεννήθηκε ο Μαέστρος. Και άλλοι ήρωες που παρέα με τον εφευρέτη τους δεν τραγουδήσανε ποτέ. Ούτε στη χαρά, ούτε στον πόνο. Λαχτάρα για μουσική, φόβος για τραγούδι όμως.

Οι ήρωες αυτοί βγήκανε να δουλέψουνε βαθιά στη νύχτα. Για να φάει ψωμί ο εφευρέτης. Με σοφία η Σοφία θα τα βγάλει όλα αυτά στο φως. Που θα το σχεδιάσει η άλλη Σοφία. Και με τα φώτα της Φωτεινής θα γεννηθούνε κι άλλα, που θα τα πάρει ο ήλιος της Ηλιάνας και θα τα απογειώσει για να πετάξουν όλοι μαζί πάνω στης Μαγδαληνής το σκηνικό. Τα λόγια είναι περιττά.
Με εκτίμηση
Γιώργος Χρυσοστόμου

Συντελεστές:

Ιδέα: Γιώργος Χρυσοστόμου
Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου, Γιώργος Χρυσοστόμου
Δραματουργία: Juan Ayala
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού
Μουσική επιμέλεια: Φωτεινή Γαλάνη
Σχεδιασμός φωτισμών: Σοφία Αλεξιάδου
Βοηθός σκηνοθέτη – Επιμέλεια κίνησης: Ηλιάνα Γαϊτάνη

Παίζει: Γιώργος Χρυσοστόμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 210 9212900, Ημέρες & Ώρες: Τετ-Πεπ-Παρ στις 21:00, Σάββατο 18:30, Κυριακή 21:30

Προσοχή Ο Φίλος Δαγκώνει @Θέατρο Ζίνα

Οι βλαβερές συνέπειες της φιλίας:
«Οι φίλοι δεν μειώνουν τα επίπεδα του στρες όπως κάποιοι λανθασμένα πιστεύουν».
«Οι φίλοι δεν συγχωρούν»
«Οι φίλοι δεν μας κάνουν να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι αλλά χειρότεροι».
«Οι φίλοι δεν μας προστατεύουν».
«Οι φίλοι δεν μας στηρίζουν σε κάθε δυσκολία».
Αν πιστεύετε κάτι αντίθετο, δείτε το «Προσοχή ο φίλος δαγκώνει» για να πεισθείτε.

Τη νέα θεατρική σεζόν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης πρωτοπορεί, δημιουργώντας μια ανατρεπτικά αυτοσχεδιαστική παράσταση! «Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει».

Βασίζεται στην κωμωδία «Μου αρέσει πραγματικά τι κάνεις» της Κάρολ Κριπ και ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας στο θέατρο Ζίνα, στις 10 Οκτωβρίου.

Η σκηνοθετική ματιά του Βαδίμηρου Κυριακίδη «παντρεύει» το επιτυχημένο θεατρικό κείμενο με τον δημιουργικό αυτοσχεδιασμό. Δίνει το έναυσμα στους συμπρωταγωνιστές του να ξεδιπλώσουν επί σκηνής την αυθόρμητη ή δοκιμασμένη καλλιτεχνική έμπνευση και να επινοήσουν τα εκφραστικά μέσα της… στιγμής, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό κάθε βράδυ να απολαμβάνει μια «διαφορετική» παράσταση. Οι αυτοσχεδιασμοί, το διαρκές παιχνίδι του λόγου, η αλήθεια και η ψευδαίσθηση συνυπάρχουν αρμονικά προκαλώντας αστείρευτο γέλιο.

Το θεατρικό έργο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στο Παρίσι, όπου παίζεται για 16η συνεχή χρονιά, «σπάζοντας τα ταμεία».

Πρόκειται για την παράσταση… «ύμνο» στην τοξική φιλία: το φθόνο, το ψέμα, την προδοσία και την υποκρισία, έννοιες τόσο γνωστές στις μέρες μας.

Η υπόθεση: Δύο ζευγάρια, τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες, μπλέκουν τις «γραμμές» φιλίας, δημιουργούν απρόοπτες καταστάσεις που φθάνουν στη γελοιότητα και ανακαλύπτουν πως οι καλύτεροι φίλοι τους δεν είναι και τόσο …φίλοι όπως πίστευαν.

Ένας λανθασμένος χειρισμός του κινητού τηλεφώνου φέρνει στο φως όλη την αλήθεια: τι πραγματικά σκέφτονται οι φίλοι τους γι΄αυτούς.Κι όταν τα στόματα ανοίγουν, αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα όλων. Αναγκάζονται να βγάλουν τις μάσκες και να τα… πουν όλα κατά πρόσωπο…

Κοινωνική σάτιρα με ανατροπές, απρόοπτα, πολλές αλήθειες και πολλές ευκαιρίες για γέλιο σε μια παράσταση που θα μείνει σε όλους αξέχαστη!

Η Carole Greep (Κάρολ Γκριπ) είναι γαλλίδα συγγραφέας και έχει υπογράψει μεγάλες επιτυχίες της σύγχρονης θεατρικής σκηνής.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Μαρία Τσαμουδάκη
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Χορογραφία: Βαγγέλης Πιτσιλός
Βοηθός Σκηνοθέτης: Μελίνα Ντούσικου

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Κρατερός Κατσούλης
Ναταλία Δραγούμη
Ευαγγελία Μουμούρη

Θέατρο Ζίνα, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 74, 21 0642 4414, Πέμπτη στις 20:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00

LIVE: DREAM SYNDICATE @FUZZ 26/10

Οι θρυλικοί The Dream Syndicate επιστρέφουν στην Αθήνα! Οι Steve Wynn, Dennis Duck, Mark Walton και Jason Victor θα ξαναβρεθούν στη σκηνή του Fuzz Live Music Club το Σάββατο 26 Oκτωβρίου, για να μας χαρίσουν μία βραδιά αυθεντικού rock‘n‘roll όπως μόνο αυτοί γνωρίζουν.

Ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της αμερικανικής alternative σκηνής, με μία μοναδική σχέση με το ελληνικό κοινό, οι Dream Syndicate συνεχίζoυν να κοιτάζουν μπροστά, κυκλοφορώντας πριν λίγες μέρες ακόμα έναν εξαιρετικό δίσκο. Το “These Times” διαδέχεται το θρίαμβο του “How Did I Find Myself Here?”, με τον οποίο ξεκίνησαν τη… δεύτερη ζωή τους, αποδεικνύοντας το ακριβώς αντίθετο της ρήσης “κανένα reunion δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στην πρώτη περίοδο μιας μπάντας!”

Οι Dream Syndicate, από το 1982 έως το 1988, παρέδωσαν αριστουργήματα όπως τα “The Days of Wine and Roses” και “Medicine Show”, αλλά πλέον το τωρινό σχήμα, που γεννήθηκε το 2012, μετράει ήδη περισσότερα χρόνια πορείας. “Ο προηγούμενος δίσκος μας θύμισε ποιοί είμαστε και τι κάναμε αλλά μας πήγε και σε νέα μέρη που δεν είχαμε ξαναπάει” δηλώνει ο ηγέτης τους, Steve Wynn.

Η τετράδα, με την πολύτιμη συνδρομή του Chris Cacavas, ξανασυστήθηκε στους παλιούς πιστούς και έγινε γνωστή σε νέους ακροατές μέσα από αδιάκοπες περιοδείες και ηχογραφώντας νέο υλικό, χωρίς κανέναν φόβο, καμία πίεση και με πλήρη ελευθερία. Το “These Times” ακούγεται σαν η νυχτερινή εκδοχή τους, σε σχέση με το πιο φωτεινό “How Did I Find…”, ένα μεταμεσονύκτιο ραδιόφωνο με τα μέλη της μπάντας να επιλέγουν τραγούδια κατάλληλα για την ώρα – μόνο που στην περίπτωσή τους τα έχουν γράψει κιόλας. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι ίδιοι, “Radio DS 2019”!

20.00 Πόρτες, ταμείο
21.00 Dustbowl
22.00 The Dream Syndicate

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Electric Litany @Gagarin205 25/10

Η εντυπωσιακή καλλιτεχνική πορεία των Electric Litany ξεκινά το 2007 στη βρετανική πρωτεύουσα. Εκεί, ο Αλέξανδρος Μίαρης μαζί με τον Richard Simic πειραματίζονται με τις μουσικές τους επιρροές σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και δίνουν τα πρώτα τους live σε underground χώρους του Ανατολικού Λονδίνου. Το 2010, ο Benjamin Prince (synths) προστίθεται στους Electric Litany και με την κυκλοφορία του πρώτου τους album, “How to be a child and win the war” την ίδια χρονιά, μας συστήνουν στον lo-fi post rock κόσμο τους. Το δισκογραφικό τους ντεμπούτο γίνεται δεκτό με διθυραμβικές κριτικές και ακολουθείται από μία μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία στο πλευρό των Interpol και των Archive.

Καλοδουλεμένος ήχος, μουσικοί πειραματισμοί, σκοτεινή αισθητική και προσεγμένα βίντεο, καθιερώνουν τους Electric Litany στα πιο ενδιαφέροντα συγκροτήματα που έχει αναδείξει η λονδρέζικη σκηνή τα τελευταία χρόνια. Ο Alan Parsons, παραγωγός των The Beatles και Pink Floyd, βλέπει στο ελληνοβρετανικό συγκρότημα τους νέους Radiohead και συνεργάζεται μαζί τους για το δεύτερο album τους, “Enduring days you will overcome”. Η μυσταγωγική ατμόσφαιρα που τόσο μοναδικά καταφέρνουν να δημιουργούν, εντείνεται από τα συγκλονιστικά φωνητικά του Αλέξανδρου Μίαρη και καθιστούν το “Enduring days you will overcome” άξιο διάδοχο του εντυπωσιακού πρώτου τους album. Το 2014, λίγο πριν την Ευρωπαϊκή τους περιοδεία, ο Παύλος Μαυροματάκης προστίθεται στο μπάσο και με αυτόν ολοκληρώνεται το line up του συγκροτήματος.

Το καλοκαίρι του 2017, οι Electric Litany βρέθηκαν στον τόπο καταγωγής του Μίαρη, την Κέρκυρα, προκειμένου να δουλέψουν για το νέο τους album. Με στοιχεία από τους μαγικούς ήχους των καλοκαιρινών βραδιών αλλά παράλληλα επηρεασμένο βαθιά από την ανθρωπιστική κρίση που συγκλόνισε την παγκόσμια γνώμη, το “Under A Common Sky” κινείται σε σκοτεινά, δυστοπικά μονοπάτια και αποτελεί την μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, πρόκληση για τους Electric Litany.

Λίγο μετά την κυκλοφορία του “Under A Common Sky” που αναμένεται τον Σεπτέμβριο από τις One RPM, Apollon Records και Inner Ear, οι Electric Litany θα συναντήσουν ξανά το ελληνικό κοινό, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στο Gagarin 205, σε μία μοναδική εμφάνιση.

Μια ξεχωριστή βραδιά με νέους ήχους από ένα αγαπημένο συγκρότημα του ελληνικού κοινού!

Για πληροφορίες εδώ.

DJ SET: CoMA w/ I Hate Models – Remco Beekwilder @Gazi Music Hall 27/10

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου το project CoMA, των
ομάδων Analogue & Electric Pressure, προσκαλεί δύο από τους
πιο εκρηκτικούς καλλιτέχνες της techno σκηνής, τους
Remco Beekwilder & I Hate Models στο GAZI MUSIC HALL !

• I HATE MODELS

Σε κάτι λιγότερο από τέσσερα χρόνια, ο I Hate Models έχει παρουσιάσει μια σειρά κυκλοφοριών στις Monnom Black, Perc Trax, Earwiggle, Khemia, Arts, Voitax, OBSCUUR, Artscore, Toxic Waste Buried κ.α.
Αναμφίβολα βρίσκεται σε μια συνεχόμενα ‘άγρια’ κατάσταση παραγωγικά και τα gigs του γίνονται sold out από το Dekmantel festival μέχρι το Space Baghdad του Τόκυο. Το πρώτο album του » L’Âge Des Métamorphoses» κυκλοφόρησε τον Ιούνιο στην Perc Trax και προχωράει την techno ένα βήμα παραπέρα, σε μια εποχή που ο όρος business techno έχει πάψει να είναι ένα inside joke αλλά μια καθόλου καλαίσθητη πραγματικότητα. Ο ήχος που πρεσβεύει, τόσο στις παραγωγές όσο και στα sets του, ακροβατεί ανάμεσα στην Techno, post punk, EBM και Rave.

• REMCO BEEKWILDER •

Η παρουσία του Ολλανδού DJ και παραγωγού στην παγκόσμια ηλεκτρονική σκηνή είναι πρόσφατη και καταιγιστική μαζί. Είναι παρών σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ & gigspaces όπως Awakenings, Reaktor, Rotterdamse Rave, Soenda, Berghain & Tresor, με ενέργεια που θερίζει, βαθύ, μεστό ήχο και ξεκάθαρα προερχόμενο από την techno, με αποτέλεσμα να έχει βρεί ήδη τον χώρο του στον χάρτη της σκηνής. Οι παραγωγές του στις: Monnom Black του Dax J, Self Reflection του Stranger, Binary Cells και Emerald(την τρέχει ο ίδιος) είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα του ήχου που πρεσβεύει.

Το μνημειώδες LSD EP στην Monnom Black, αλλά και το πρώτο του album «Culture Vulture» στην δικιά του Emerald, αντικατοπτρίζει την διαφορετικότητα και τις δυνατότητές του παραγωγικά. Κυκλοφορίες που βρήκαν άμεση υποστήριξη από τους Dax J, Marcel Dettmann, Luke Slater, Rebekah και Dave Clarke), ενώ το Return EP στην Binary Cells χαρακτηρίστηκε από το διάσημο βερολινέζικο δισκοπωλείο HARDWAX ως εξής: ‘’Excellent, spaced out, metallic techno pressure’’.
O Remco Beekwilder κερδίζει ολοένα και περισσότερη στήριξη μετά από κάθε dj set, κάτι που λέει πολλά για το στίγμα και την ποιότητά του.

Μαζί τους οι residents του CoMA, Jerm, a.metz, Mr.M & Echo Flex.

• Tickets :

Ltd pre-sale phase 1, 100 tickets : 15 EUR
Ltd pre-sale phase 2, 100 tickets : 17 EUR
Pre-sale phase 3 : 20 EUR
At the door : 22 EUR

Για πληροφορίες εδώ.

ΦΑΓΗΤΟ: ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

Όχι, δεν κάνουμε κάποια βόλτα εμείς. Βόλτα είναι ένα πολύ όμορφο μαγαζί στην περιοχή που έχει πολλά γευστικότατα πιάτα, που ξεφεύγουν τόσο όσο στην προσέγγισή τους, ώστε να έχεις το κλασικό μαζί με μια καινοτομία ως προς τη γεύση. Ταλιατέλες με αντζούγια, κάπαρη, λιαστή και φρέσκια ντομάτα, κυκλαδίτικη ριγανάδα, μύδια σαγανάκι με καυτερή πράσινη πιπεριά, φινόκιο και αρωματικά βότανα, χορτοφαγικό μπιφτέκι είναι μερικά από τα πιάτα που σου προτείνω να δοκιμάσεις.

Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών, 21 0345 9172

Αν θες να πας για φαγητό πιο μεσημεριανή φάση και να το ζήσεις λίγο σαν σε παραμύθι της Barbie, μπορείς να πας στο καινούργιο Elysian Athens και να δοκιμάσεις κάτι γλυκά που – ακολουθεί ακόμα ένα easter egg σε κινούμενο – άνετα θα τα έβρισκες στη Χώρα των Θαυμάτων που χάθηκε η Αλίκη.

Εδώ βλέπεις το pink velvet cake.

Smoothies μαζί που φτιάχτηκαν, κι έχουνε γίνει ροζ.

Αγίου Φιλίππου 11, Αθήνα

ΠΟΤΟ: Στην Αυλή της Νονάς

Όχι μανάδες και όχι νονάδες παιδιά. Α, μιλάμε για μαγαζί. Τότε αποδέχομαι. Ας μιλήσουμε για τη νονά του Περιστερίου. Το Godmama’s Yard είναι μια πολύ φρέσκια άφιξη που ενδείκνυται για παρεΐστικες και καθιστικές φάσεις βράδια Παρασκευής, Σαββάτου και – λόγω τριημέρου – Δευτέρας. Η διαρρύθμιση του χώρου είναι ενδεικτική για το μότο του μαγαζιού. Εδώ μιλάς και με αγνώστους, μπορείς να επέμβεις διακριτικά στις συζητήσεις της διπλανής παρέας και να ανοιχτείς.

Μπορείς για παράδειγμα να ρωτήσεις ποιο είναι αυτό το ωραίο cocktail που πήραν και τι περιέχει για να δεις αν αξίζει να το πάρεις κι εσύ.

Βασιλέως Αλεξάνδρου 98, Περιστέρι, 21 0571 8393

Αν θες κάτι πιο κεντρικό, υπάρχει το ολοκαίνουργιο Flaws στο Παγκράτι. Άνοιξε για να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία σε όσους τύχει να επισκεφθούν το Μουσείο Γουλανδρή. Μετά την οπτική τέχνη, μπορείς να δεις και τη γευστική τέχνη σε αυτό το cocktail bar που, αν και λέγεται Flaws Urban Bar, δεν είναι ελαττωματικά τέλειο, αλλά τέλεια ελαττωματικό. Αν σε πιάσει και λιγούρα, έχει ethnic επιλογές. Έχει και δικά του dj sets.

Ιβύκου 8, Παγκράτι

Keywords
θεατρο, live, δυνατα, ατζεντα, φαγητο, τριημερο, ποτο, cd player, βλαδίμηρος κυριακίδης, pink floyd, inner ear, gagarin 205, dj set, θεσσαλονικη, μπλε, player, mini, φως, νέα, μετάφραση, dream, fuzz, wynn, dennis, duck, jason, music, club, find, reunion, wine, underground, win, rock, interpol, archive, beatles, pink, radiohead, καλοκαιρι, κερκυρα, gagarin, εμφάνιση, set, models, project, black, buried, festival, space, business, joke, punk, rave, ηλεκτρονική, dax, binary, culture, emerald, echo, flex, φαγητο, ταλιατέλες, θες, barbie, athens, easter, egg, velvet, cake, smoothies, ροζ, yard, άφιξη, cocktail, περιστερι, urban, κινηση στους δρομους, καυτερή πιπεριά, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αθηνα, Καλή Χρονιά, μανώλης μαυροματάκης, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, ξανα, cd player, βλαδίμηρος κυριακίδης, βιντεο, ηλεκτρονική, ας μιλησουμε, βημα, βοτανα, γλυκα, γνωμη, ηγετης, ηχος, μουσικη, ντοματα, πιεση, ραδιοφωνο, τηλεφωνο, τραγουδια, φιλια, φως, ψεμα, ψωμι, ωρα, barbie, fuzz, music, urban, αισθητικη, ακουστικα, αξιζει, ανθρωπος, ατμοσφαιρα, αυτια, άφιξη, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γελιο, γευση, δημητρα, γινει, γινεται, γινονται, δευτερο, δευτερα, δειτε, εγινε, ευκαιρια, υπαρχει, ελευθερια, εμπνευση, ενεργεια, ενδιαφεροντα, εμφάνιση, εποχη, ερχονται, εναυσμα, τεχνη, ζευγαρια, ζωη, ζινα, ιδεες, ιδια, ηλιος, πολυκατοικια, υποθεση, ηρωες, θες, θυμισε, ηχο, καπαρη, κειμενο, κινητο, κοστουμια, κτιρια, κωμωδια, λεωφορος, λογια, μαεστρος, ματια, μπλε, μοτο, μπορεις, μαρια, μυαλο, μυδια, νυχτα, νονα, ξερετε, ο ηλιος, ορος, παιδια, παρισι, πεμπτη, πεπ, πιατα, ποιοτητα, πιπερια, ροζ, πορτες, πρασινη, πορτα, σαγανακι, σατιρα, σαββατο, σειρα, σοφια, στιγμα, ταυτοτητα, ταλιατέλες, φεστιβαλ, φοβος, φορα, χαθηκε, χαρα, ωρες, athens, archive, αυλη, beatles, μπιφτεκι, binary, black, business, buried, cake, club, cocktail, dax, dennis, dj set, dream, duck, δωματιο, easter, echo, egg, emerald, festival, φιλοι, find, flex, gagarin, gagarin 205, χωρα, inner ear, interpol, project, jason, joke, κυριακη, λεξεις, μεινει, mini, models, μπροστα, παυλος, παιχνιδι, pink, pink floyd, player, πληροφοριες, punk, radiohead, rave, rock, reunion, set, σκηνη, space, underground, υλικο, velvet, win, wine, ωραιο, wynn, yard
Τυχαία Θέματα