Κόμπι Μπράιαντ: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας με τον Λεμπρόν Τζέιμς και οι πρώτες αντιδράσεις για τον θάνατό του

22:49 26/1/2020 - Πηγή: People

Για μια 20ετία ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν ο βασιλιάς του Λος Άντζελες και ο άνθρωπος που οδήγησε τους Λέικερς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για 5 χρονιές (2000, 2001,2002, 2009, 2010). Μέσα σε αυτά τα χρόνια σημείωσε σπουδαία ρεκόρ όπως οι 81 πόντοι που πέτυχε σε ένα παιχνίδι, αυτό με τους Ράπτορς, ή οι 33.643 πόντοι που τον έκαναν τρίτο σκόρερ στην ιστορία του NBA. Αυτά τα επιτεύγματα του χάρισαν το παρατσούκλι Black Mamba,

ενός ερπετού βασιλικού που σκοτώνει ακαριαία. Όπως «σκότωνε» με το στυλ του ο Κόμπι.

Μετά το τέλος της καριέρας του το 2016, οι Λέικερς αναζητούσαν τον επόμενο αστέρα που θα τους βγάλει από την κατηφόρα. Τον βρήκαν στο πρόσωπο του Λεμπρόν Τζέιμς την περσινή χρονιά. Το βράδυ του Σαββάτου, ο επονομαζόμενος King του NBA έγραψε ιστορία με τη φανέλα των Λιμνανθρώπων, αφού με 29 πόντους έγινε αυτός ο τρίτος σκόρερ στο NBA και ξεπέρασε τον Κόμπι Μπράιαντ.

Όλο στο στάδιο αποθέωνε τον Λεμπρόν, φωτογράφοι είχαν στηθεί για να καταγράψουν το καλάθι που θα έφερνε την αλλαγή φρουράς. Όμως στο Λος Άντζελες ο Κόμπι θα είχε πάντα την πρωτοκαθεδρία.

Λες και η μοίρα ήθελε να παίξει ένα τραγικό παιχνίδι, ο 41χρονος Κόμπι βρήκε τον θάνατο ύστερα από συντριβή του ιδιωτικού του ελικοπτέρου, λιγότερο από μια ημέρα μετά την «παράδοση» της σκυτάλης στον Λεμπρόν.

Παγκόσμιο σοκ: Σκοτώθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ

Αναμφίβολα ο σοκαριστικός θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ ήρθε να συγκλονίσει όλο τον κόσμο και περισσότερο απ΄όλους τον κόσμο του NBA.

Η ανταπόκριση ήταν άμεση και στα ματς που διεξάγονται αυτές τις ώρες, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον τεράστιο Κόμπι.

Moment of silence and respect for Kobe Bryant before the Rockets vs. Nuggets game. RIPpic.twitter.com/RhuizLY059

— Hoop Central (@TheHoopCentral) January 26, 2020

Στο επίκεντρο της οδύνης ο Σακίλ Ο΄Νιλ, αδερφικός φίλος του Κόμπε, με τον οποίο κατέκτησαν τα 3 σερί πρωταθλήματα των Λέικερς και, παρόλο που τότε οι φήμες τους ήθελαν σε κόντρα, διατήρησαν μια άρρηκτη σχέση αυτά τα 20 χρόνια.

There’s no words to express the pain Im going through with this tragedy of loosing my neice Gigi & my brother @kobebryant I love u and u will be missed. My condolences goes out to the Bryant family and the families of the other passengers on board. IM SICK RIGHT NOW pic.twitter.com/pigHywq3c1

— SHAQ (@SHAQ) January 26, 2020

Ο Λούκα Ντόνσιτς ήταν ο πρώτος που εξέφρασε το σοκ του από τον θάνατο του Κόμπι.

this can’t be trueee!!

— Luka Doncic (@luka7doncic) January 26, 2020

NO PLEASE

— Luka Doncic (@luka7doncic) January 26, 2020

Ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, έσπευσε να αποχαιρετήσει τον Black Mamba.

Damn. RIP Mamba. May your memory be a blessing

— Mark Cuban (@mcuban) January 26, 2020

Ο βετεράνος Ντουέιν Γουέιντ, με τον οποίο συνυπήρξαν χρονικά και ήταν και συμπαίκτες στα επιτεύγματα της Εθνικής ΗΠΑ σε Ολυμπιακούς (Πεκίνο, Λονδίνο) και Μουντομπάσκετ Τουρκίας, δεν μπορούσε να πιστέψει την είδηση.

Nooooooooooo God please No!

— DWade (@DwyaneWade) January 26, 2020

Ο σταρ των 76ers Τζόελ Εμπίντ εξέφρασε την οδύνη του αναφέροντας πως οι τελικοί του 2010 όπου ο Κόμπι οδήγησε τους Λέικερς στον τίτλο έναντι των Σέλτικς, ήταν ο λόγος που έγινε μπασκετμπολίστας.

Man I don’t even know where to start I started playing ball because of KOBE after watching the 2010 finals. I had never watched ball before that and that finals was the turning point of my life. I WANTED TO BE LIKE KOBE. I’m so FREAKING SAD right now!!!!

RIP LEGEND

— Joel Embiid (@JoelEmbiid) January 26, 2020

Ο Τόνι Πάρκερ, που επίσης είχε ταυτόχρονη πορεία στο NBA με τον Κόμπι, απηύθυνε τα συλλυπητήρια του στη γυναίκα και τις κόρες του και κατέβαλε τα σέβη του σε έναν θρύλο που έγινε μύθος.

I’m heartbroken by this news, you were a true legend, and friend. Rest In Peace @kobebryant, my thoughts and prayers to his wife and kids. #legend #mamba #goat pic.twitter.com/1VKYdbrVEk

— Tony Parker (@tonyparker) January 26, 2020

Ο Κέβιν Λαβ δεν διαφοροποιήθηκε στα όσα έγραψε. Ήταν κι αυτός συγκλονισμένος μέχρι το κόκαλο.

Please no. Please god no. It can’t be true.

— Kevin Love (@kevinlove) January 26, 2020

Τραγική φιγούρα και ο Πάου Γκασόλ, μιας και ήταν μαζί με τον Κόμπι στους Λέικερς των 2 τελευταίων πρωταθλημάτων και φυσικά ήταν κολλητοί φίλοι.

Beyond devastated… my big brother… I can’t, I just can’t believe it

— Pau Gasol (@paugasol) January 26, 2020

Ο προπονητής του μπασκετικού Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, που γνώριζε τον Κόμπι, δεν μπορούσε κι αυτός να δεχτεί τη σκληρή αλήθεια.

This is heartbreaking. I’m devastated.

— Rick Pitino (@RealPitino) January 26, 2020

Ιδίαιτερη αξία έχει και η κίνηση του Νεϊμάρ, ο οποίος σκόραρε στο ματς της Παρί Σεν Ζερμέν, όπου παίζει, και έσπευσε στην κάμερα για να σχηματίσει το 24, τον αριθμό δηλαδή που είχε ο Κόμπι Μπράιαντ στη φανέλα του.

Ο Κόμπι βέβαια δεν σημάδεψε ανθρώπους μόνο του μπάσκετ. Έλεν Ντετζένερις – με την οποία ήταν καλοί φίλοι – Ρις Γουίδερσπουν και Μπρούνο Μαρς τον αποχαιρέτησαν με σχετικές αναρτήσεις.

Like everyone, I’m stunned and saddened by the news about Kobe Bryant. My heart is broken for his wife and family.

— Ellen DeGeneres (@TheEllenShow) January 26, 2020

Just devastated to hear about #KobeBryant .An extraordinary athlete, and a genuinely kind, wonderful man. Sending love, prayers & compassion to his family. To his entire @NBA family as well.

Reese Witherspoon (@ReeseW) January 26, 2020

Kobe was a real life super hero on that court & I’m sure he was one to his family. Sending love and prayers to them. This is heartbreaking.

Bruno Mars (@BrunoMars) January 26, 2020

Το σίγουρο είναι πως ο κόσμος του παγκόσμιου αθλητισμού – και όχι μόνο – είναι ακόμα μουδιασμένος στο άκουσμα του θανάτου του και κανείς δε μπορεί να το πιστέψει.

Keywords
Τυχαία Θέματα