Πέθανε ο David Roback των Mazzy Star

10:06 26/2/2020 - Πηγή: People

Σε ηλικία 61 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο David Roback. Ο κιθαρίστας και τραγουδοποιός υπήρξε συνιδρυτής των Mazzy Star, μαζί με την Hope Sandoval

Τα αίτια του θανάτου του μουσικού δεν έχουν διευκρινιστεί.

View this post on Instagram

Just seen #davidroback had passed away today #Mazzystar albums were almost on constant repeat in the early 90s . A lot

of good #memories in those days . #rip and much love to his family, friends , and fans #mazzystar #90music #shehangsbrightly #sotonightthatimightsee #amongmyswan #seasonsofyourday #opal #hopesandoval

A post shared by Whistlepig75 (@whistlepig75) on Feb 25, 2020 at 9:42pm PST

Ο David Roback γεννήθηκε στο Λος Άντζελες και μαζί με τον αδερφό του -κιθαρίστα και μπασίστα- Stephen Roback, δημιούργησαν το πρώτο τους συγκρότημα το οποίο ονόμασαν «Unconscious». Στο αρχικό σχήμα συμμετείχε και η τραγουδίστρια  Susanna Hoffs, η οποία στη συνέχεια έγινε η βασική τραγουδίστρια των «The Bangles».

Τη δεκαετία του ’80 ήταν επικεφαλής του συγκροτήματος των Rain Parade και σπουδαία φυσιογνωμία της ψυχεδελικής σκηνής του Λος Άντζελες. Αφού κυκλοφόρησε έναν δίσκο με το συγκρότημα, δημιούργησε τους Opal μαζί με την Kendra Smith, τη μπασίστρια των Dream Syndicate. Η Smith άφησε τελικά το σχήμα, και τη θέση της πήρε η Hope Sandoval. Η εποχή των Mazzy Star ξεκινούσε.

Ο πρώτος δίσκος των Mazzy Star, «She Hangs Brightly», κυκλοφόρησε το 1990, ενώ στη συνέχεια το 1993 κυκλοφόρησε το πιο γνωστό τους άλμπουμ «So Tonight That I Might See» το οποίο περιείχε το τραγούδι που τους έκανε και ευρέως γνωστούς και που αγαπήθηκε ιδιαίτερα και στην Ελλάδα το «Fade Into You».

Ο David Roback ήταν ο παραγωγός των δίσκων του συγκροτήματος καιμε τη Sandoval υπέγραφε τις συνθέσεις των κομματιών. Το «Still», το τελευταίο ep των Mazzy Star κυκλοφόρησε το 2018, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Keith Mitchell, ντράμερ του σχήματος.

View this post on Instagram

Rest In Peace David Roback #mazzystar #opal #rainparade #amoebaberkeley #recordstore #davidroback #vinyl #records #music #compactdiscs #cassettetapes #songwriter #restinpeace #peace #amoebamusic

A post shared by Amoeba Berkeley (@amoebaberkeley) on Feb 25, 2020 at 6:07pm PST

To συγκρότημα Mazzy Star με στιχουργό τον David Roback συνδύαζε την ονειρική ποπ με την ψυχεδέλεια, την φολκ και το εναλλακτικό ροκ της δεκαετίας του 1990.


*Με στοιχεία από το Rolling Stone

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέθανε, David Roback, Mazzy Star,pethane, David Roback, Mazzy Star