Συνταγή για Okra Masala από το Pink Elephant

08:22 30/12/2019 - Πηγή: People

Υλικά (για 2 άτομα)

Για το σοτάρισμα της μπάμιας

2 κουταλιές της σούπας λάδι για το τηγάνισμα της μπάμιας

250 γραμμ. μπάμιες

Για την παρασκευή του κάρυ

1 κουταλάκι λάδι

1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένο ή ⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμύδια

1 κ.γ. πάστα τζίντζερ-σκόρδου ή 1 μεσαίο κομμάτι τζίντζερ και 3 έως 4 μέτριες σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένα σε γουδί

2 ντομάτες μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένες ή ¾ έως 1 φλιτζάνι

ψιλοκομμένες ντομάτες

1 κ.γ. σκόνη κόλιανδρου

½ κ.γ. κασμίρι κόκκινο τσίλι σκόνη ή ¼ κ.γ. κόκκινη κρούστα τσίλι

½ κ.γ. κουρκουμά σκόνη

½ κ.γ. σκόνη garam masala

½ κ.γ. σκόνη amchur (ξηρή σκόνη μάνγκο) ή προσθέστε όπως απαιτείται

Αλάτι όπως απαιτείται

½ κ.γ. kasuri methi θρυμματισμένο

2 κ.σ. κομμένα φύλλα κόλιανδρου

Εκτέλεση

Ξεπλύνετε καλά τις μπάμιες στο νερό.

Στεγνώστε σε ένα μεγάλο πιάτο μόνες τους ή σκουπίστε με μια πετσέτα κουζίνας.

Αφαιρέστε τη βάση και το μίσχο ενώ κόβετε την μπάμια και ψιλοκόψτε σε κομμάτια 2 εκατοστών

Έχετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τις ντομάτες στην άκρη.

Κάντε μια πάστα τζίντζερ και σκόρδο σε γουδοχέρι και κρατήστε τη στην άκρη.

Θερμάνετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα σκεύος wok ή τηγάνι.

Προσθέστε τις μπάμιες και σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαγειρευτούν πλήρως. Θα πρέπει να παρακολουθείτε και να ανακατεύετε συχνά.

Δοκιμάστε και αν η τραγανότητα έχει φύγει και οι μπάμιες έχουν μαλακώσει, σημαίνει ότι είναι μαγειρεμένες, οπότε τις κρατάτε στην άκρη

Προσθέστε 1 κουτ. λάδι στην ίδια κατσαρόλα.

Ρίξτε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τηγανίστε μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή.

Προσθέστε την πάστα τζίντζερ και σκόρδο και σοτάρετε για ½ λεπτό ή μέχρι να εξαφανιστεί το ωμό άρωμα του σκόρδου και του τζίντζερ.

Βάλτε και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και σοτάρετε μέχρις ότου γίνουν μαλακές.

Αν το μείγμα ντομάτας γίνει πολύ ξηρό και ξεκινήσει να κολλάει στο τηγάνι, προσθέστε περίπου ¼ φλιτζάνι νερό, ανακατέψτε καλά και συνεχίστε να μαγειρεύετε.

Όλα τα παραπάνω γίνονται σε ανοιχτό τηγάνι, δεν χρειάζεται να το καλύψετε με το καπάκι

Προσθέστε όλες τις σκόνες ξηρών μπαχαρικών μία προς μία.

Ανακατέψτε καλά και σοτάρετε για λίγα δευτερόλεπτα.

Προσθέστε τις σοταρισμένες μπάμιες, το θρυμματισμένο kasuri methi και αλάτι και ανακατέψτε ώστε το μείγμα κρεμμυδιού-ντομάτας να καλύπτει καλά τις μπάμιες.

Μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά ενώ ανακατεύετε ενδιάμεσα. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε τη φλόγα, προσθέστε τα κομμένα φύλλα κόλιανδρου και ανακατέψτε ξανά.

Σερβίρετε το Okra Masala ζεστό, γαρνιρισμένο με μερικά φύλλα κόλιανδρου και συνδυάστε το με ένα φρεσκοψημένο λαχταριστό naan bread

Info
Pink Elephant
Δερβενίων 4 Α, Αθήνα
Τηλ.: 210-3632780

ΠΗΓΗ: PEOPLE

Keywords
Τυχαία Θέματα