Το μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για το φετινό Athens Pride

17:36 8/6/2019 - Πηγή: People

Στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, και τον Κώστα Τσουρό, μίλησε το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Ιουνίου η Σοφία Βόσσου.

Σήμερα πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας το 15ο Athens Pride. Μάλιστα στη φετινή διοργάνωση τιμώνται και τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Stonewall Inn. Φυσικά δε θα μπορούσε να μην τιμηθεί και η μνήμη του νεαρού Ζακ Κωστόπουλου που έχασε τη

ζωή του βίαια.

«Ο δρόμος έχει την δική μας ιστορία» είναι το μήνυμα του φετινού Athens Pride τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον ρολό του δρόμου ως δημοκρατικού χώρου διεκδίκησης, επανάστασης αλλά και θριάμβου μπροστά στην αδικία και τη βιαιότητα και καλώντας τον κόσμο να βγει ξανά περήφανα στους ιστορικούς δρόμους της Αθήνας.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη διοργάνωση ο πρωθυπουργός έκανε μια σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram δηλώνοντας πως στηρίζει τη διαφορετικότητα και την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου.

«Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις». Εμείς, αυτό το δρόμο έχουμε επιλέξει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμα του.

View this post on Instagram

«Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις». Εμείς, αυτό το δρόμο έχουμε επιλέξει #athenspride2019

A post shared by Alexis Tsipras, Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras) on Jun 8, 2019 at 6:09am PDT

Keywords
Τυχαία Θέματα