4 δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ & ΣΥΝΕΔΡΙΑ Εκδηλώσεις στον Ιανό

Στις 6/2, 8.30 μ.μ., οι Εκδόσεις Καστανιώτη, η Ψυχαναλυτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας και ο Ianos σας προσκαλούν σε μια συζήτηση με θέμα: Ολοκαύτωμα και γραφή – Μια ψυχαναλυτική προσέγγιση μέσα από το έργο του Ίμρε Κέρτες.

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΘΕΑΤΡΟ

& ΧΟΡΟΣ Θεατρικές Δράσεις Φεβρουαρίου στο Beton7

Η αγριόπαπια του Χένρικ Ίψεν στο Βeton7 τον Φεβρουάριο

Μια διάλεξη περί του μικροαστικού ψεύδους. Μια ψυχαναλύτρια χρησιμοποιεί ως πειραματόζωα τους ήρωες του Ίψεν για να διερευνήσει αν ο άνθρωπος ζει ευτυχέστερα μέσα στο ψεύδος ή όχι.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΘΕΣΕΙΣ «Η τέχνη στην Ευρώπη μετά το 1945»

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχει στην 30η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, «Ο Πόθος για την Ελευθερία. Η τέχνη στην Ευρώπη μετά το 1945» (The Desire for Freedom. Art in Europe since 1945) με την παράλληλη εμβληματική έκθεση «Η τέχνη στην Ευρώπη μετά το 1945: Πέρα από σύνορα», που περιλαμβάνει περισσότερα από 200 έργα τέχνης σπουδαίων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Η έκθεση τίθεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα διαρκέσει από τις 8 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαΐου 2014.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΘΕΣΕΙΣ Νύφες. Παράδοση και μόδα στην Ελλάδα

Με επίκεντρο το γάμο, τη σημαντική αυτή στιγμή στη ζωή της γυναίκας, η έκθεση παρουσιάζει μια μεγάλη γκάμα ενδυμάτων από τις συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος. Ξεκινώντας από τις ελληνικές τοπικές ενδυμασίες του 19ου αιώνα και περνώντας στην ευρωπαϊκή μόδα, με μια παρουσίαση νυφικών από τα τέλη του 19ου έως τις αρχές του 21ου αιώνα, οι «Νύφες» φιλοδοξούν να αναδείξουν την ποικιλία των σχημάτων και των διακοσμητικών στοιχείων που παρουσιάζουν τα νυφικά ενδύματα της περιόδου, και μέσω αυτής της ποικιλίας την ιδιαίτερη κοινωνική και βιωματική λειτουργία του νυφικού φορέματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα